KGB Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Celina na SD-R brałą Athlony DDR-owe WIem bo toczyłęm Wojen Cel 1.2 i TB 1.2 I wygrąłęm Zwłaszcza MEMORY i INTEGER W du.. dostałem tylko przy FLOAT albo snisz ,albo urodziles jakis nowy chipset juz kt133 mialo lepsza przepustowosc pamieci niz cokolwiek intela wystarczy wrzucic sandre,ktora testuje komunikacje proca z pamiecia przez cache i doskonale widac roznice miedzy athlonem i p3 a na ddr to juz wogule podejscia nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Lancer chyba nigdy nie pisałęś w asemberze. Wynik każdej operacji zapisywany jest do rejestru albo do pamięci. A z pamięci też pobierany jest zawsze kod wg któego program jest wykonywany. A tak w ogóle to nie chodziło mi o to że są powiązane tylko o to że w tych dwuch kategoriach intel jest lepszy. A odnośnie FPU to trzeba zrobić jakiś programik który mieży jego dokłądność. Oczywiście w tej kategorii ani Intel and AMD nie ma szans do Motorolii Przyznaje sie nie pisalem w asemblu, nie zmienia to sytuacji ze we wszystkich testach niskiego poziomu nie ma odwolan do pamieci i nie liczy sie ona. czyste ALU/FPU i tyle Wiesz. Może znacznego wpływu nie ma. Ale zawsze jakiś ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Dziś odebrałem nową płytkę - ASROCK (nie chcieli wymienić na inną za dopłatą :( ) Ale jest OK Ta płyta jeszcze bardziej podbija napięcie - mam 1,94V ;) (poprzednio 1,89) Teraz zapodałem 10 x 145MHz (na DDR od kolegi) Na razie spoko Będę sprawdzał dalej ... 10 x 147 CCR 2002: Wynik ogólny : 5744 Suma kontrolna : LEUG Wyniki szczególowe Render : 5507 Integer : 5499 Float : 5476 Pamięć : 7499 MMX : 5932 Prime95 - pierwsze 3 testy OK (dalej nie chciało mi się czekać - temp doszła do 52 stopni :( ) 10x 148 wygląda OK (wkrótce testy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 No jest nieźle - windy na 1490MHz :) 10 x 149 CCR 2002 - Plik wyników Wynik ogólny : 5915 Suma kontrolna : AACG Wyniki szczególowe Render : 5670 Integer : 5595 Float : 5656 Pamięć : 7722 MMX : 6164 Temperaturka wysokawa 48 w spoczynku ... cdn ... No i to na razie (chłodzenie) wsjo Na fsb 150 już nie wchodzi w Windows Do biosu włazi do 1530MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Wygląda to tak płyta włącza dzielnik 1/4 tylko przy zainstalowanych DDR :( Jak przełożyłem pamiątki (z DDR na SDRAM) - znów dysk nie wyrabiał Prime95 stabilny przy 1450MHz (czekałem 10 testów - później nie miałem czasu), przy 1480 wyrzuca od razu błędy, przy 1470 zawiesza się po 2 testach. Jak oddam DDR-kę to będę musiał ustawić na procku mnożnik x 12,5 :( Płyta nie jest stworzona do kręcenia ... czasem po wyjściu z biosu (z zapisaniem zmian) nie budzi się - nawet jak się obniża fsb. Mało tego czasem nie odpala np. na 145, choć przed chwilą było 140, a wcześniej 148 FSB ... Raz już myślałem że drugi egzemplarz wyleciał w kosmos ( 8 x beep) Ale wyłączyłem ją na chwilkę i .. odpaliła Dużym plusem jest podbicie napięcia o blisko 0,1V - nie można zmieniać nap - taka "wada" fabryczna Ech ktoś pisał na SPRZĘCIE o ECS L7S7A2 - zblokowane PCI (33MHz) i XP1700 jedzie na fsb 200 a i ma firewire ... szkoda że takiej nie było Ale i tak jest nieźle 1450 MHz stabilne na coolerku za 40 (?) zyli ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Założyłem WC ;) Trochę roboty było - przerobić zapinkę, wymienić blok (Lisek wie jaki) 2h Rezultat : Temperaturka przy 10 x 150 38 stopni Na razie wiem, że ograniczają mnie pamiątki (powyżej 149MHz nie ładują wind), po przestawieniu w biosie na 200MHz (Sandra pokazuje 113 - i takie są wyniki) przy FSB 150 - windy wchodzą spoko, testy sandry OK, CCR OK .. Zatem Duron 1200@1500 :) jest (tada 1,5 GHz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 No jest nieźle - windy na 1490MHz :) 10 x 149 CCR 2002 - Plik wyników Wynik ogólny : 5915 Suma kontrolna : AACG Wyniki szczególowe Render : 5670 Integer : 5595 Float : 5656 Pamięć : 7722 MMX : 6164 Temperaturka wysokawa 48 w spoczynku ... cdn ... No i to na razie (chłodzenie) wsjo Na fsb 150 już nie wchodzi w Windows Do biosu włazi do 1530MHz No z czymś takim to ciężko mi będzie konkurować :( Ale spróbować zawsze można. A do testów to będziesz na sdr jechał? Bo jak tak to będę mógł sporo nadrabiac magistralą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Kurcze ja juz dawno wymieklem ;-) z tego konkursu :) btw max co mialem 1380 stabilne (i ciche) procek AHLDA 0237. Ale wyniki pamieci mam nadal wyzsze :) (na duronie) . Teraz chyba zmieniam jeszcze mobo i wymieniam ramy .. wiec juz sie zupelnie nie bede liczyl ... Ale twoj duron poszedl fenomenalnie wrecz cudownie -c-u-d-o-w-n-i-e- WTF co zlego w tym slowie !?!? ;-) gratulacje proca i calej reszty :) (teraz nowy procek i temp w full stresie 42C .. ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...