kaijitsu Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Witam Stałem się posiadaczem w/w laptopa. Już na początku miałem z nim problemy: Windows XP nie chciał się zainstalować, nie wykrywało mi HDD. Jednak jakoś wszystko mi się udało zrobić, system postawiłem, sterowniki zainstalowałem jedyne co to brak dźwięku. Zainstalowałem sterowniki, w Menedżerze Urządzeń wyświetla, że karta jest zainstalowana ale w panelu sterowaniach w opcjach dźwięku: brak. Gdy chcę włączyć np. grę lub film wyskakuje mi że k.dżwiekowa nie jest zainstalowana. Na różnych forach piszą, że potrzebna jest aktualizacja BIOS'u ale wgrany jest najnowszy =/. Pół roku temu znajomy kupił taki sam sprzęt i wszystko zainstalowało się bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ifrin Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 A instalowałeś w takiej kolejności: 1.instalacja chipset installation utility 2.instalacja poprawki microsoftu: http://support.microsoft.com/kb/888111 3.instalacja sterownika dźwięku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 po zainstalowaniu sterownika dzwięku trzeba jeszcze wejść w MENADZER URZADZEN i tam niżej zjedz i bedzie przy czymś znak że nie ma sterownika wejdz w to i zainstaluj i bedzie ok ! Nawet wczoraj na tym sprzęcie robilem format i instalowałem winde więc dobrze wiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Już działa ale zrobiłem to inaczej. Zainstalowałem sterowniki modemu i potem w menedżerze urządzeń pojawił się sterownik dźwięku do aktualizacji ... dziwne trochę ale ważne, że działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...