Jump to content
peter.a

Brak Obrazu:/

Recommended Posts

Witam

 

Siostra miała problem z rozdzielczością monitora, gdy uruchomiła komputer ponownie, rozdzielczość wracała do 800x600.

Wczoraj pogrzebała coś w ustawieniach ekranu w panelu sterowania. Teraz, gdy zacznie ładować się system, monitor gaśnie tak jakby nie było sygnału. Przy reistalacji systemu to samo, gdy zacznie się bootować płyta, monitor gaśnie.

Próbowałem na drugim monitorze i to samo. Jak naprawić ten problem?

Dodam, że karta to Geforce mx4 64mb. Pełna konfiguracja chyba nie będzie potrzebna.

 

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dla pewności zrób CCMOS, gdyby zmieniła tylko coś w Panelu Sterowania, to przy boot'cie z płyty nie powinno to mieć żadnego wpływu, więc wszystko wskazuje na BIOS, a jak nie to sprzęt, czego ci nie życzę. Możesz również sprawdzić, jak zachowa się komputer przy odpalaniu np. linuksa livecd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.