Skocz do zawartości
Bubby

SDI + LAN - jak skonfigurować??

Rekomendowane odpowiedzi

Od miesiąca mam SDI które dziele na dwa kompy po LANie. Na obu kompach są WinXP Profesional.

Pierwszy komp służy mi jako serwer. Mam na nim moje WWW i FTP oraz przez cały cas jest połączony z kazą. Drugi to mój prywatny PCet na którym pracuje, gram itd.

Dziś musiałem na tym drugim kompie przeinstalować system. Po zainstalowaniu wszystkiego w taki sposób jak zawsze okazało się ze LAN nie chce działać tak samo jak działał wcześniej. Dostęp do udostępnionych dysków jest strasznie powolny. Wcześniej jak przechodziłem z katalogu do katalogu to działało bardzo szybko, prawie na tychmiast. Teraz jest kilku sekundowe opuźnienie.

Dodatkowo mam problem z udostepnienie połączenia SDI przez LAN. Konfiguruje je tak jak zawsze to robiłem i nic. Nie chce działać.

Macie jakieś propozycje co można z tym zrobic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup pentiuma 100 z dyskiem 100mb i postaw serwer lub kup routera najtansze juz mozna miec od chyba 400 :)

Tak, ale to nadal nie rozwiązuje mojego problemu.

A po zatym mam w domu Pentium 166MMX; 64MB RAM; VooDoo3 2000 PCI; HDD 10 GB. Postawił bym na nim serwer ale zasilacz ledwo zipie więc kożystam z innego kompa. Do tego nie mam trzeciego monitora, a by się przydał bo na tym staruszku to jeszcze po sięci w starsze gry mozna pograć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do przegladania sieci to usun/wyremuj sobie nastepujacy wpis w rejestrze

HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerRemoteComputerNa

mespace{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}

jesli robisz udostepnianie " tak jak zwykle" to sprawdz czy dales te same ip/maski/bramy co zwykle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do przegladania sieci to usun/wyremuj sobie nastepujacy wpis w rejestrze

HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerRemoteComputerNa

mespace{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}

jesli robisz udostepnianie " tak  jak zwykle" to sprawdz czy dales te same ip/maski/bramy co zwykle

Zwykle nie musiałem ustawiac masek/brai itd. Kożystałem z konfiguratora sieci domowej i wszystko było ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi