Skocz do zawartości
JaQs

Naprawa Coolera W Galaxy Gf 6600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 6600GT, zwykla, bez Zalmana no i powoli zaczyna mnie denerwowac cooler na karcie. Chodzi on jak odkurzacz i mam zamiar go jakos zrobic, dopoki nie kupie jakiegos innego chlodzenia. Znalazlem instrukcje naprawiania coolerow: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=146&...ctr_str_numer=1 . I mam takie pytania:

Od ktorej strony bedzie ta zaslepka przy tym coolerze? Patrzylem pare jakis kart i zawsze byla na dole. Jezeli jest na dole to jak go zdjac? Sa tam trzy srubki pod wiatrakiem. Wystarczy je odkrecic?

I jest jakis specjalny smar do takich lozysk (takie cos jak na zdjeciu w instrukcji)? Jezeli tak to moglibyscie podac nazwe takiego smaru? Albo czy zwykle WD-40 sie nada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy odkręcić 3 śrubki od radiatora i odczepić wtyczke zasilającą. Zaślepka jest na 'odwrocie' wiatraczka. WD-40 nie jest smarem, ten preparat oczyszcza łożyska ze starego smaru, po czym trzeba wkroplić normalny smar maszynowy/olej silnikowy czy cos w tym stylu.

/edit: te pytanie powinno wylądować w temacie o GF6600, ew. w dziale chłodzenie.

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie prosze moda, jesli to mozliwe o przeniesienie.

Mam jeszcze jedno pytanie. Ktore chlodzenie bedzie najlepsze do tej karty w przedziale cenowym do 40zl? Narazie widze 2 opcje:

-Arctic Cooling NV Silencer6

-Pentagram Freezone XC-70 Al

Ktore bedzie lepsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie prosze moda, jesli to mozliwe o przeniesienie.

Mam jeszcze jedno pytanie. Ktore chlodzenie bedzie najlepsze do tej karty w przedziale cenowym do 40zl? Narazie widze 2 opcje:

-Arctic Cooling NV Silencer6

-Pentagram Freezone XC-70 Al

Ktore bedzie lepsze?

Osobiście miałem zainstalowanego Pentagrama na bliźniaczym produkcie (6600GE) i spisywał się dobrze - cichy i dobrze chłodził.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi