JaQs Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Mam 6600GT, zwykla, bez Zalmana no i powoli zaczyna mnie denerwowac cooler na karcie. Chodzi on jak odkurzacz i mam zamiar go jakos zrobic, dopoki nie kupie jakiegos innego chlodzenia. Znalazlem instrukcje naprawiania coolerow: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=146&...ctr_str_numer=1 . I mam takie pytania: Od ktorej strony bedzie ta zaslepka przy tym coolerze? Patrzylem pare jakis kart i zawsze byla na dole. Jezeli jest na dole to jak go zdjac? Sa tam trzy srubki pod wiatrakiem. Wystarczy je odkrecic? I jest jakis specjalny smar do takich lozysk (takie cos jak na zdjeciu w instrukcji)? Jezeli tak to moglibyscie podac nazwe takiego smaru? Albo czy zwykle WD-40 sie nada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Wystarczy odkręcić 3 śrubki od radiatora i odczepić wtyczke zasilającą. Zaślepka jest na 'odwrocie' wiatraczka. WD-40 nie jest smarem, ten preparat oczyszcza łożyska ze starego smaru, po czym trzeba wkroplić normalny smar maszynowy/olej silnikowy czy cos w tym stylu. /edit: te pytanie powinno wylądować w temacie o GF6600, ew. w dziale chłodzenie. Edytowane 24 Lutego 2008 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 W takim razie prosze moda, jesli to mozliwe o przeniesienie. Mam jeszcze jedno pytanie. Ktore chlodzenie bedzie najlepsze do tej karty w przedziale cenowym do 40zl? Narazie widze 2 opcje: -Arctic Cooling NV Silencer6 -Pentagram Freezone XC-70 Al Ktore bedzie lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 W takim razie prosze moda, jesli to mozliwe o przeniesienie. Mam jeszcze jedno pytanie. Ktore chlodzenie bedzie najlepsze do tej karty w przedziale cenowym do 40zl? Narazie widze 2 opcje: -Arctic Cooling NV Silencer6 -Pentagram Freezone XC-70 Al Ktore bedzie lepsze? Osobiście miałem zainstalowanego Pentagrama na bliźniaczym produkcie (6600GE) i spisywał się dobrze - cichy i dobrze chłodził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...