decklen Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 ANtek 1700 0,13 na nforce pamiątki jak poniżej - Spectec 333 i mam problem: - na magistrali 133 i pamiątkach 166 śmiga aż do mnożnika 12,5 - na magistrali 166 i pamiątkach 166 niechce śmigać prawie na żadnym mnożniku to znaczy odpala winda normalnie hula ale po odpaleniu 3dmarka 2001se 330 przechodzi pare testów i reset (winda XP) nadmienie że napięciami i timingami ramu i procka wykręcałem we wszystkie strony i nic niepomagało kilka testów w marku i reset lub zwiecha CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ ( ramy już zmieniałem infineon,elixirn,spectec) czyżby (oby zasiłka słaba codegen 300w)????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decklen Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 no i co nikt niewie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilek Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 A jaką masz temperaturke może to blokuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decklen Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 niewysoka od 44 do 48 ale na 12,5x133=2000+ jest czsami 48 i spoko śmiga bez zwiech a na 12,5x166=2600+ czasmi 44 i reset wogóle reset przy urichomieniu w tym układzie na 2600+ pod 3dmark2001 ze dwa czsem ze cztery testy (nie całe tylko autka , autko,reset lub autko,... ,matrix , reset) czsami dojdzie dalej ale nigdy do końca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 zwolnij pamięci, daj im +0.2V (tak dla zasady :) ).Dla proca podnieś napięcie do 1.75V (tak profilaktycznie).I co teraz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 ANtek 1700 0,13 na nforce pamiątki jak poniżej - Spectec 333 i mam problem: - na magistrali 133 i pamiątkach 166 śmiga aż do mnożnika 12,5 - na magistrali 166 i pamiątkach 166 niechce śmigać prawie na żadnym mnożniku to znaczy odpala winda normalnie hula ale po odpaleniu 3dmarka 2001se 330 przechodzi pare testów i reset (winda XP) nadmienie że napięciami i timingami ramu i procka wykręcałem we wszystkie strony i nic niepomagało kilka testów w marku i reset lub zwiecha CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ ( ramy już zmieniałem infineon,elixirn,spectec) czyżby (oby zasiłka słaba codegen 300w)????? http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=24520 Poczytaj :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 to raczej nie zasilacz bo u mnie 2600+ chodzil na stabilnie na codogen 250W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 a może jednak? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Być może Twoja płyta nie lubi sie z tymi RAMami co sprawdzałeś. Ostatnio szwagier kupił 0,13 1700+ i DDRy PC2700 Kingstona na Winbondach i komp po zainstalowaniu WinXP wieszał się notorycznie. I nie była to wina słabych pamięci bo jedna z kości szła na 190FSB przy 5-2-2-2. Problem znikł po wymianie pamięci na PC2700 Samsunga 512MB. Teraz procek idzie na 2400+ :) Aha... płyta to EPOX 8KHA+ (KT266A) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decklen Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 kurcze zamieniłem miejscami pamięci dałem na 1 i 3 dim tak jak przedtem obniżyłem napięcie do1,65v i odziwo na ustawieniach 12x166 czyli antek 2400+ wstał rawidłowo i hula też 3dmark (11450) :D DZISIAJ SPRAWDZE MNOŻNIK 12,5 I OSTRZEJSZE TIMINGI ale naprawde niewiem co mogło pomódz ze poszło - jest niby w biosie taka opcja cpu performance chyba która była ustawiona nie na normal czy jakoś tak lecz na jakoś bardziej OC brzmiąco niepamiętam teraz bo jestem w pracy sprawdze w domu i napisze . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 To napisz. Moze ja tez potestuje i wycisne ponad 11000 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decklen Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 :idea: EUREKA :idea: :arrow: udało sie nie jest to problem ani procków ani zasiłek ani ddrów Problem polega na złym odczycie /zapamiętywaniu wartości napięcia dla procka miałem tak że mimo ustawienia nap na np.1,7 V (wcześniej było np. 1,6V) i zapisie tego w biosie po restarcie niby pokazywało w ustawieniach biosu to co wcześniej ustawiłem a w biosie w zakładce tam gdzie mieży napięcia było dalej to co przedtem czyli np. 1,6 V Pomogło jak zrobiłem tak: -ustawiłem wszystko na defult(lub normal wsio magistrale napiecia timingi mnożniki) i zapis do biosa i wyjście i tu komp albo tak przywisa że go trza resetnąć albo wstaje -wchodze odrazu do biosa i ustawiam np mnożniki na 12 magistrale procka na 166 i ddrów na 166 nap. procka na 1,7V i reszte jak tam leci :) (przypomne że mam antka - patrz opis) zapisuje do biosa i wychodze tak jakoś to troche trwa około 2 sek aż ustawi i znowu albo wstaje albo jakby wisiał to go reset -odpalam winde stable 3dmark idzie wynik 11796- 11850 wszystko śmiga sprawdzam napięcia jest 1,7 i w windzie tak pokazuje i w biosie :) -powtarzam procedure z defultem i potem mnożnik na 12,5 i volty na 1,75V dla testu czy zapamięta idzie i winda i 3dmark wynik 11970 stabgilny jak diabli -jak zrobiłem zmiane napięcia bez defultu (mnożnika i magistral to oczywista procedura niedotyczy) to zmieniały się tylko tam gdzie sie je ustawia a w rzeczywistości ich niezmieniało KONKLUZJA może by kto napisał do nVidi bo to po ich stronie leży chyba błąd ( to jest w czipie regulacja napięć) zresztą na różnych płytach sie to samo dzieje ALE NAPŁODZIŁEM WYTESTUJCIE CZY TO U WAS LECZY PROBLEM RESTARTÓW :idea: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...