Skocz do zawartości
M79

Ktora klawiatura na radio? I ile maja zasiegu?

Rekomendowane odpowiedzi

Ktora klawiature na radio byscie polecali (nie na podczerwien), bo chce postawic kompa w innym pokoju i uzywac klawiatury ktora sie przebije przez drzwi. Czy ktos ma taka bezprzewdowke i moglby napisac ile wynosi realnu zasieg i czy daje rade przez drzwi?

No i takie troche lamerskie pytanie ;) :

jakbym pociagnal kabel do rozgaleznika usb w monitorze (sony g220), to moglbym do niego podlaczyc myche? narazie nie mam mychy na usb i nie moge tego sprawdzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze odradzam qpno klawiatury bezprzewodowej (zalezy ile siedzisz przed kompem :) ) ja siedze bardz oduzo i po 1,5 tygodnia wyczerpywaly mi sie baterie ktore kosztowaly 10 zetek ! jedna

2,5 zl !!! prawie zbankrutowalem :) i na szczescie ktoregos dnia zalalem ja herbata i juz siedze na kabelku :D

nie wiem jak jest z radiowymi ale moja byla na podczerwien i byla SUX :) chociaz przyznam ze wygodna :) a zasieg miala 6m ale nie przez sciane albo drzwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja klawa radiowa 3xAA ma duzy zasieg ... dzialala przez sciane w drugim pokoju. A co do bateryjek to rzeczywiscie - klawa dzala spox jakeis 3 miechy a mycha bo w zestawie jest mycha optyczna bez kabla bardzo szybko wyczerpala pierwsze bateryjki alkaliczne(AAA) ale na akku ni-mh 550 mAh juz chyba z 1,5 miecha dziala ... Wiec jak planujesz kupno klawy/mychy bez kabelka to najlepiej zaopatrzyc sie w akku jakiejs rozsadnej pojemnosci i nie bedzie problemu z bateryjkami .. (a klawa+mycha to najprostszy long tech ;DDDD za 170pln czy jakos tak )

a dodam jeszcze ze bateryjki AAAx2 byly w zestawie nadajnik robi tez za ladowarke AAA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam zestaw A4Tech RFSKB-5 Ergo - czy jakos tak...

Zasieg ok. 7-8m, moze dalej... klawiatura moze wiecej, ale mysz nie wyrabia. Dziala prze 40cm betonowa sciane. Nadajnik ma bardzo dlugi kabel (chyba z 1,5m). Klawa zasilana jest dwoma AA, a mysz dwoma AAA. Baterie w klawie maja juz 4 miechy, w myszce trzeba zmieniac raz w miesiacu :(. Generalnie im dalej od nadajnika tym baterie szybciej zzera. Rozgladnij sie za zestawem z mysza optyczna z mozliwoscia ladowania przez USB - bajer. Oszczednosc na bateriach niesamowita (w komplecie daja akumualtorki AAA). Tez A4Techa.

W sumie klawaitura jest wykonana super, idealnie dzialaja klawisze, no zero problemow... za to mysz... no mysz moglaby byc lepsza (troche za twarde przyciski jak dla mnie). No i ceny. Ja za swoj zestaw dalem 150zl. Model z mysza optyczna kosztuje ok. 200zl - wiec nie wiele, jak na sprzet tej klasy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam klawiaturke Logitecha z serii Cordless itouch keyboard i bezproblemu przechodzi z mojego jednego do drugiego pokoju przez sciane (około 5m), zreszta mysz mouseman cordelss optical tez bez problemu przechodzi a filmiki ogladam sobie na 29 calowym tv :) DIVIX rulezz :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logitech rządzi(napewno) w high-end,

a a4tech rządzi(chyba) w low-end

Co do A4Tech mam mieszane uczucia

Miałem 3 mychy tej firmy ...

Wrażenia takie sobie

Ostatnia Presto 121 nie chce działać z nową płytą główną (niezależnie od sterów chodziła tylko w pionie) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa jest taka, ze czym dalej od odbiornika tym szybciej sie batrie wyczerpia. A propos myszki opytcznej-bezprzewodowej, nie urzywajcie jej na ciemnym podlozu bo tez sie szyko rozladuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie radzę ......poczytaj muj ostatni topic :(

PS- wydałem w sumie ponad 300 zł na myszkę, klawiaturę, ładowarkę i akumulatory- teraz to jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>o warte - musz kupić klawiaturę i mysz na kablu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kabel RLz a co do radiowych to mam kumpla z nonamem jakimś i ma zasięg ok 9m i oczywiście przez ścianę.......AŻ DWA POKOJE...sam grałem (na ślepo) w MM2 :)

to extra, podaj więcej szczegółów bo ciekaw jestem strasznie co to za noname ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...