ThermalControl Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Chcę kupić cichą (przesiadam się z CR rev 2 i mam bardzo wyciszonego kompa więc mam wymagania) i wydajną (z 2 razy szybsza od CR rev 2 musi być) za około 200zł. Wiem, że Laing DDC 1T odpada, bo wiele osób się skarżyło, że jest głośny. Myślałem o D-Tek dB-1 i Alphacool AP700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 W tej cenie pomyśl o CWU. Raczej innej alternatywy nie ma jeżeli zależy Ci na ciszy i flow'ie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Grundfosy CWU mi się nie podobają bo są duże, a cena przekracza 200zł Może kupić Lainga i mu obniżyć napięcie do 6V? Będzie wtedy cichy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Lainga nie miałem. Miałem tego Alphacoola AP700. Cicha pompka, nawet na 12v. Ale oczywiście może pracować też np na 6v (ale niższy flow). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Potwierdzam Alphacool jest bardzo cichy. Z tym, że CWU można spokojnie dostać poniżej 200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 ja kupiłem za 75zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 A masz jaksi blok ktory wymaga duzego flow ? laing na 5v jest nieslyszalny ale flow nie bedzie jakis duzy , lepszy od bw nieco. Na 12v odpowiednio zamocowany tez specjalnie nie jest glosny , chyba ze spisz z glowa przy kompie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 wielokrotnie powtarzano na tym forum ja sie spytam .... niech mi ktoś wytłumaczy w końcu bo jestem lama i sie nie znam... ktoś chce kupić pompkę żeby była wydajniejsza i była cicha, jest w stanie zapłacić za pompkę ponad 200zł a potem ją skręcić na taki voltaż że będzie miała wydajność pompki której chciał się pozbyć.... moja rada pominąć wyżej napisane zdania i zrobić jak mówię : NIE ZMIENIAJ POMPKI oszczędzisz sobie pisania postów typu jaki regulator kupić o ilu V staruje Laing etc ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Regulator sobie mogę zrobić prosty z LM317T, tranzystorem, kondensatorem, rezystorkami i potencjometrem kosztem 5zł. Ale tak jak napisałeś wyżej: Po co mam obniżać Lainga na 6V jak będzie miał wtedy wydajność CR2 i będzie głośniejszy/na takim samym poziomie głośności. A pompkę chcę zmienić bo CR jest poprostu za wolny i zamula w moim WC Dlatego Laing odpada, chyba zdecyduję się na Alphacoola AP700 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Co to znaczy "zamula" ? Plyn nie plynie czy jak ? Laing na 7V jest nieslyszalny !!! ... wiec nie pisz ze jest glosniejszy , innych w blad wprowadzasz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) No nie, ale jaki jest sens puszczania Lainga na 7V jak będzie miał wydajność bliską CoolRiverowi 2 z którego zmieniam ?! Ja chcę coś conajmniej 2 razy szybszego od CR i cichego (powiedzmy, że jeśli będzie na poziomie Acutake @ 900 RPM i na poziomie dysku na gumkach od majtek wyciszonego AAM i do tego najcichszego modelu z oferty Hitachi (7K160 160GB) to mnie pasuje ;p Edytowane 27 Lutego 2008 przez ThermalControl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Chcę kupić cichą (przesiadam się z CR rev 2 i mam bardzo wyciszonego kompa więc mam wymagania) jeśli będzie na poziomie Acutake @ 900 RPMW ciąży jesteś że zdanie zmieniasz ? :lol: Laing ma taki poziom głośność :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Laing na 7V ma raczej lepsza wydajnosc od coolrivera. No a skoro masz takie wymagania to tylko w erze ;] , albo pompy cwu jak ci pisali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Właśnie...przydały by się jakieś testy flow'u przy Laingu DDC ~7V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 W ciąży jesteś że zdanie zmieniasz ? :lol: Laing ma taki poziom głośność :kijem:Heh, czytałem opinię na forum, że Laing DDC 1T jest głośniejszy od Acutake @ 1200 RPM, a kolega mówił, że w kompie z 5 Fanderami @ 5V, Corsairem HX 520W, dyskiem Samsunga 400GB (jest to jeden z najcichszych dysków wg SPCR) Laing jest najgłośniejszy (wcześniej miał CR2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Taa , tylko to juz popadanie w przesade czasem , glosnosc w sumie imho dla mnie nie ma co porownywac do "halasu" ktory daje wentyl , na 12v z topem i rezem slysze lekki szum wody plynacej , jak idealnie zaleje to tylko plumkanie , wiec nadal uwazam ze glosy iz jest glosny mozna miedzy bajki wlozyc , jak ktos stawia na dnie budy bez podkladki , nie odpowietrzony uklad to i moze i wyje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Taa , tylko to juz popadanie w przesade czasem , glosnosc w sumie imho dla mnie nie ma co porownywac do "halasu" ktory daje wentyl , na 12v z topem i rezem slysze lekki szum wody plynacej , jak idealnie zaleje to tylko plumkanie , wiec nadal uwazam ze glosy iz jest glosny mozna miedzy bajki wlozyc , jak ktos stawia na dnie budy bez podkladki , nie odpowietrzony uklad to i moze i wyje...tia top ucisza go i tego nie zaprzeczę ALE pompka nie kosztuje wtedy lekko ponad 200 a 300zł .... juz lepiej kupić Swiftecha MCP655 i mieć regulacje obrotów bez pytania czy pójdzie na xV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ushi_Real Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Arni jaka według ciebie jest wydajność dwóch Vortexów ? Sam mam dwa w układzie,ale nigdy nie miałem do porównania nic typu dedykowany laing itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 No tak ale jak ktos nie planuje zakupic rez to taki top+rez jest dobrym wyjsciem , ja jestem z takiego ukladu zadowolny i fisiuj mi tutaj ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Nie róbcie OT Temat jest o tym jaką pompkę kupić za ~200zł i mówię, że odrazu Laing oraz CWU/CO odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Jedyny wybór: Alphacool lub D-tek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...