QauczuQ Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 czesc, dawno nie podkrecałem jeszcze bartona i durona. Oświeccie mnie czy podkrecając E2160 zmieniam napięcia (jak to to i ile) na tych mostkach a może gdzieć jeszce? I ile max V mogę dać na proca? Macie tego Abita - poradzcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dred Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Wystarczy poszukać :P Ale mam tego proca i tą płytę więc mogę Ci pomóc ;) Najpierw spróbuj jechać na stanadardowym V , możesz spróbować wrzucić 333x9 i jeżeli nie pójdzie to daj mu 1.44V , na pamięci od razu daj sobie 2.1V ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 ok, dzięi pamięć już załatwiłem dałem 2.4 i cl3 4 4 4 15 - OCZ reaper cl3. Jutro pojade z procem i szyną. Ale mam zwiększać napięcie na south i north bridgu? będę raportował i dizęki za pomoc teraźniejszą i przyszłą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkeldzekson Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Mój e2160 doszedł do 3000mhz i zmieniałem napiecie tylko na ramie na 2.3V :] 3100mhz odpaliłem max na def. V i komp sie uruchomił, ale nie mialem czasu przetestować w orthosie :] Jezeli chcesz krecic powyżej 3ghz to napewno bedziesz musial zmieniac napiecia, a jak chcesz oc na poziomie 2.8-3.0ghz to powinno sie udac bez zmian napięcia, chyba ze trafiles na slabego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 no tak, ale ważna jesz szybkosc szyny no i lepiej jest mieć 400 niż 333, nawet przy niższym taktowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 A gdzie to tak piszą? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Orvich, masz to samo co jak, napisz porszę czy przestawiałeś jakieś inne napięcia i opcje oprócz napiećia na porcku żeby osiągnąć 400 szynę? Jeżeżeli tak to mogę liczyć na screena z biosu z tymi napięciami. EDIT: przed chwilą próbowałem i jest tak: na defualotym napiećiu na 333x9 idzie i nic nie zmieniam. ale napięcie na procku już nawet 1,465, o jeden klik podkręcone na nort, south bridge i vtt. Na 380 x8 nie wstał. Pamieć cl4 2,4V. Kurcze jak wy macie te napięcia ? I czy ważne jest wyłączenie opcji EIST i C1A? Edytowane 26 Lutego 2008 przez QauczuQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) no i tak, te ustawienia czyli fsb 350, napięcie 1,445, mnożnik 9 a pamięć na 1050 jest stabilnie. Innenapięcia jak na obrazku - o jeden klik podkręciłem NB, VTT Co dziwne to 6 x 400 chodzi, ale już 7 x 400 nie pójdzie. Co byście doradzili? I co to jest PWM temperature? EDIT: pclab pomógł. http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=...p;#entry4876996 Edytowane 28 Lutego 2008 przez QauczuQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...