zgf1 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) Znajomy zakupil takie cos i mowi, ze ponoc wydajnosc Frezera ma, ciekawe czy jest to mozliwe? Co sadzicie? Dosyc duze odstepy miedzy heatpipe, cala miedziana podstawka dzieki czemu mozna uzyc clp, duza powierzchnia oddawania ciepla chyba nawet wieksza niz we Frezerze. Zapowiada sie calkiem ciekawie w sumie. Mozna sie pokusic o wyjecie wentyla tego wewnatrz i zamocowac dwa ciche Arctiki na zewnatrz, to chlodzenie moze byc wydajne :) Co o nim myslicie? Czy moze mieliscie juz jakies kontakty z nim? Oto ono: http://www.allegro.pl/item312842975_avc_co...75_4_piny_.html Edytowane 25 Lutego 2008 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 ona ma 4 heatpipe'y? wyglada dobrze ale jednak moim skromnym zdaniem wypadlby gorzej od freezera 7pro - pozatym mocowanie moze (i pewnie wymaga) wymagac wyjecia plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Tak ma 4, ale za to wydaje sie, ze zeberek ma wiecej niz Frezer? Ale moznaby go tez zaadoptowac do chlodzenia grafiki czy chipsetu, pytanie tylko czy heatpipy mozna prostowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerio Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Odświeżam topik. Ktoś wie coś na temat tego chłodzenia? Ktos testowal ?Jak sie sprawuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Mam AVC podobny do tego, wyciągnięty z media center Optimusa, był bez wentylatora. Przymocowałem do niego 80mm AC i chłodzi P4 3 GHz. Przy takich cenach są zupełnie przyzwoite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Mam AVC podobny do tego, wyciągnięty z media center Optimusa, był bez wentylatora. Przymocowałem do niego 80mm AC i chłodzi P4 3 GHz. Przy takich cenach są zupełnie przyzwoite. heh ładnie sobie za nie wołają teraz .. ja je kupowałem z allegro po 2zł szt w celu wydłubania HP (chyba z 15 kupiłem ..) ;p a teraz aż 30zł ... ale wentylatory AVC z nich dają czadu :D Edytowane 20 Czerwca 2009 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...