kzk Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) witam, zastanawiam sie nad zmiana procka bo juz niedomaga nawet w multimediach. mam athlona64 3500+ udalo mi sie go podkrecic do stabilnego 2,75ghz, fsb 254mhz. plyta generalnie nie wstaje od fsb260mhz , oczywiscie sprawdzane na obnizonym htt i czestotliwosci pamieci... czy to normalne w gigabytach? co taniego wybrac?. windsor 4000+ za 190zl czy brisbane 4200+ 10zl drozej? moze cos innego? a moze sprzedac procka z mobo za 300zl i dolozyc do najtanszego intela E2160?? jaka tania mobo polecacie do takiego procka? aha, czy pamieci (4x512 kingston ddr533 cl4) daly by rade po przesiadce na intela?? Edytowane 26 Lutego 2008 przez kzk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalbar Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 witam, zastanawiam sie nad zmiana procka bo juz niedomaga nawet w multimediach. mam athlona64 3500+ udalo mi sie go podkrecic do stabilnego 2,75ghz, fsb 254mhz. plyta generalnie nie wstaje od fsb260mhz , oczywiscie sprawdzane na obnizonym htt i czestotliwosci pamieci... czy to normalne w gigabytach? co taniego wybrac?. windsor 4000+ za 190zl czy brisbane 4200+ 10zl drozej? moze cos innego? a moze sprzedac procka z mobo za 300zl i dolozyc do najtanszego intela E2160?? jaka tania mobo polecacie do takiego procka? aha, czy pamieci (4x512 kingston ddr533 cl4) daly by rade po przesiadce na intela?? ja radzę przesiadkę na intela, i płyta godna polecenia pod ten procesor to Asus P5K PRO http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/252984 jednak może być ona dla ciebie trochę za droga, to wtedy można znaleźć jeszcze coś tańszego;) a pamięci, które posiadasz, oczywiście będą pasowały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzk Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 chyba zostane jednak przy am2, szkoda mi na razie kasy.. wiem ze takich pytan sie nie zadaje, ale.... czy brisbane 4200+ podkreci sie spokojnie do czestotliwosci ktora osiagam na tej plycie?? nominalnie ma tyle co moj obecny proc (2,2ghz), chcialbym go od razu podkrecic na 2,75 czyli tyle ile mam teraz. nie bedzie problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) chyba zostane jednak przy am2, szkoda mi na razie kasy.. wiem ze takich pytan sie nie zadaje, ale.... czy brisbane 4200+ podkreci sie spokojnie do czestotliwosci ktora osiagam na tej plycie?? nominalnie ma tyle co moj obecny proc (2,2ghz), chcialbym go od razu podkrecic na 2,75 czyli tyle ile mam teraz. nie bedzie problemu? jest szansa w intelu miałbyś pewność 4200+ kosztuje znacznie więcej niż najtańszy dwurdzeniowiec intela :-) a pamięci słabiutkie ... Edytowane 26 Lutego 2008 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...