Skocz do zawartości
kzk

Jaki Procek Pod Am2 Plyta Gigabyte M55-plus-s3g

Rekomendowane odpowiedzi

witam, zastanawiam sie nad zmiana procka bo juz niedomaga nawet w multimediach. mam athlona64 3500+ udalo mi sie go podkrecic do stabilnego 2,75ghz, fsb 254mhz. plyta generalnie nie wstaje od fsb260mhz , oczywiscie sprawdzane na obnizonym htt i czestotliwosci pamieci... czy to normalne w gigabytach?

co taniego wybrac?. windsor 4000+ za 190zl czy brisbane 4200+ 10zl drozej? moze cos innego?

a moze sprzedac procka z mobo za 300zl i dolozyc do najtanszego intela E2160?? jaka tania mobo polecacie do takiego procka? aha, czy pamieci (4x512 kingston ddr533 cl4) daly by rade po przesiadce na intela??

Edytowane przez kzk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, zastanawiam sie nad zmiana procka bo juz niedomaga nawet w multimediach. mam athlona64 3500+ udalo mi sie go podkrecic do stabilnego 2,75ghz, fsb 254mhz. plyta generalnie nie wstaje od fsb260mhz , oczywiscie sprawdzane na obnizonym htt i czestotliwosci pamieci... czy to normalne w gigabytach?

co taniego wybrac?. windsor 4000+ za 190zl czy brisbane 4200+ 10zl drozej? moze cos innego?

a moze sprzedac procka z mobo za 300zl i dolozyc do najtanszego intela E2160?? jaka tania mobo polecacie do takiego procka? aha, czy pamieci (4x512 kingston ddr533 cl4) daly by rade po przesiadce na intela??

ja radzę przesiadkę na intela, i płyta godna polecenia pod ten procesor to Asus P5K PRO

http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/252984

jednak może być ona dla ciebie trochę za droga, to wtedy można znaleźć jeszcze coś tańszego;)

a pamięci, które posiadasz, oczywiście będą pasowały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba zostane jednak przy am2, szkoda mi na razie kasy..

wiem ze takich pytan sie nie zadaje, ale....

czy brisbane 4200+ podkreci sie spokojnie do czestotliwosci ktora osiagam na tej plycie?? nominalnie ma tyle co moj obecny proc (2,2ghz), chcialbym go od razu podkrecic na 2,75 czyli tyle ile mam teraz. nie bedzie problemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

chyba zostane jednak przy am2, szkoda mi na razie kasy..

wiem ze takich pytan sie nie zadaje, ale....

czy brisbane 4200+ podkreci sie spokojnie do czestotliwosci ktora osiagam na tej plycie?? nominalnie ma tyle co moj obecny proc (2,2ghz), chcialbym go od razu podkrecic na 2,75 czyli tyle ile mam teraz. nie bedzie problemu?

jest szansa

w intelu miałbyś pewność

4200+ kosztuje znacznie więcej niż najtańszy dwurdzeniowiec intela :-)

a pamięci słabiutkie ...

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi