Skocz do zawartości
qzder

Monitor Lcd 22cale Z Hdmi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam kupić monitor lcd 22calowy. Mam do wykorzystania około 1500zł (absolutnie nie więcej, preferowana kwota to 1300-1400zl). Siedze w internecie juz pare godzin, pojechalem do trzech sklepów i nie wiem co mam kupić. Prawie wszystkie opinie w internecie są mocno subiektywne, prawie każdy chwali to co sam ma. Ciężko samemu coś wybrać, jeśli sie nie ma doświadczenia z lcdekami, obecnie lece na już starym (ale jakże jarym!) crt'eku.

Będę go używał do gier, filmów - w przyszłości planuje podłączenie do niego xbox'a, lub ps3. Żaden ze mnie grafik, nie potrzebuje monitora do celów profesjnalnych, ot chce chce mieć porządny sprzęt.

Za takie pieniądze to pewnie tylko matryca TN.

Jeśli to możliwe chciałbym żeby był HDready do kupienia najlepiej osobiście w Warszawie.

Pomoże ktoś? Doradzi coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja podłączyłbym się do tematu.

LCD najlepiej 22'' ale 20.1'' też styknie. Głównie do rysowania w AutoCAD i pakiet Office, ale równiez okazyjnie jakaś gra i film. Już duzo poczytałem i poogladałem w sklepach i mam problem z wyborem. Waham się miedzy LCD na matrycy PVA, MVA a TN. Grafika sie nie zajmuje - czasem jakas obróbka skanu do AutoCAD - ale kąty TN trochę denerwują, choć da sie do tego przyzwyczaić. Natomiast pozostałe matryce maja lepsze odwzorowanie kolorów i lepsze kąty, ale jak z odświeżaniem? To dość istotne, bo ostatnio w pracy mam Asusa VW220S 22'' TN i katy w poziomie są ok, choć pion już kiepski, ale najgorsze jest skokowe odświerzanie przy scrollowaniu w Cad, pomimo szumnego napisu 2ms. Może to wyolbrzymiam, ale na Samsungu 203B jeszcze na MVA czegos takiego nie ma.

Myśle nad Belina 1020 35W lub Samsung SyncMaster 215TW lub NEC 20WGX2Pro. Moze jednak wybrac "dobry" TN np. IIyama Pro Lite E2200WS lub Samsungi 22"? Już sam nie wiem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi