Havoc Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Po ostatniej utracie plików konfiguracyjnych z konnekta doszedłem do wniosku że czas coś z tym zrobić. Na forum konnekt.info cośtam próbowali ludzie wymyślać ale jakoś niezbyt potrafiłem z tego skorzystać i zapomniałem o tym. Teraz idea powraca. Potraficie może zrobić takiego bat'a albo coś innego, może być jakiś automatyczny plik wykonujący się podczas startu windowsa - który będzie tworzył kopię kilku plików? Tak to u mnie wygląda (przydałoby się abym mógł łatwo zmienić ścieżkę do plików, bo tymczasowo katologi mam w innym miejscu). Pliki w czerwonej ramce muszę gdzieś kopiować, najlepiej gdyby to było auto przy uruchamianiu i zamykaniu systemu lub o konkretnych godzinach, wtedy z przyjemnością przyjmę opcję backupu co godzinę ;] Ostatni backup miałem ze stycznia i cala historia od tamtego czasu do teraz poszła w pierony, a niestety parę ważnych rzeczy mi się zbiera, poza tym lubię chomikować;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 copy x:\jakas_sciezka\*.dtb z:\jakas_inna_sciezka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Lepiej tak: copy x:\jakas_sciezka\*.* z:\jakas_inna_sciezka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 i ta śliczna, prosta metoda nadpisze poprawne backupy uszkodzonymi plikami.. czad :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Wyjdz!!! :) md "z:\jakas_inna_sciezka\%date%"copy x:\jakas_sciezka\*.* z:\jakas_inna_sciezka\%date% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) "Wyjdź" dobre :D Skorzystałem z tego od SGJ (co prawda pare minut trwało zanim się zorientowałem że brakuje tych znaczków " ") i dziala wszystko elegancko. Zamontowane w autostarcie, polecam wszystkim :) Tylko tak sobie pomyślałem, że faktycznie, problem z profilami pojawia się po starcie konnekta, kiedy to otrzymujemy komunikat o uszkodzonym profilu. Tak więc, w sumie połączenie tego z autostartem nie jest super pomysłem, bo przy starcie kiedy pliki będą już padnięte backup się nadpisuje i po ptakach faktycznie. Jest jakiś sposób na kopiowanie do dwóch katalogów naprzemian? Tak czy siak, wielki dzięki :) Edytowane 26 Lutego 2008 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Ta wersja wyzej kopiuje codziennie do nowego katalogu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Nie pomyślałem, i przerobiłem na konkretną nazwę...dzięki masz rację :) Wiem, że mam wymagania jak Książe dla którego obiad jest albo za ciepły albo za gorący i wybacz. Ale ten plan ma jeden słaby punkt, wystarczy restart w ciągu danego dnia i uszkodzenie konnekta, wtedy katalog jest taki sam a ja tracę znowu pliki :( Edytowane 26 Lutego 2008 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 moznaby dorzucic godzine, podobnie do tego jak jest tutaj : http://talk.bmc.com/blogs/blog-gentle/anne...-timestamp-tips Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Okey..tyle, że nie mam za wiele z programowaniem wspólnego, i nie bardzo wiem jak to zastosować w tym momencie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 UP zrobiłem coś takiego: if "%time:~0,1%"==" " set hh=0%hh:~1,1%set yymmdd_hhmmss=%date:~12,2%%date:~4,2%%date:~7,2%_%hh%%time:~3,2%%time:~6,2%set hh=%time:~0,2%md "E:\Backup\Program Files\Konnekt\profiles\Havoc\%yymmdd_hhmmss%"copy "E:\Backup\Program Files\Konnekt\profiles\Havoc\*.*" "E:\Backup\Program Files\Konnekt\profiles\Havoc\%yymmdd_hhmmss%"Ale wynikiem są foldery o takich nazwach: dla: data 27 02 2008 godzina 13:01:50 powstała nazwa: "-0-2_0150" da się przeżyć, ale z czystej ciekawości zastanawiam się co zmienić w kodzie aby poprawnie zapisał datę i godzinę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 : jest znakiem zabronionym w nazwach plików/folderów. Dlatego podałem Ci tylko dla daty bo nie chciało mi sie dopisywac dodatkowo przeformatowania godziny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Okey, czyli już nic więcej się z tym nie zrobi? Może, że Ci się będzie nudzić i przekonwertujesz? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 set tm=%time%SET tm=%tm::=-%md "c:\backup\%date% %tm%"copy c:\katalog\*.* "c:\backup\%date% %tm%" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 "wyjdź" :lol: :D, aż oplułem monitor wchodząc do wątku i z ciekawością sprawdzając co napisał sgj - bo wiedziałem że będzie łatał versję 1.0 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Ano "wyjdź" było mocne :D Dzięki SGJ, już wszystko OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Ja tam trzymam tylko dwie ostatnie kopie ;) IF EXIST "G:\BackUp\Konnekt.001" del "G:\BackUp\Konnekt.001"IF EXIST "G:\BackUp\Konnekt.rar" rename "G:\BackUp\Konnekt.rar" "Konnekt.001""C:\Program Files\WinRAR\Rar.exe" a "G:\BackUp\Konnekt.rar" "C:\Program Files\Konnekt\profiles\" W dodatku spakowane bo nie lubię dużej ilości plików ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Hm...wiesz co fajne trzeba przyznać. Potrafisz mi to zaaplikować do mojego kodu? set tm=%time%SET tm=%tm::=-%md "E:\Backup\Program Files\Konnekt\profiles\Havoc\backup\%date% %tm%"copy "E:\Backup\Program Files\Konnekt\profiles\Havoc\*.*" "E:\Backup\Program Files\Konnekt\profiles\Havoc\backup\%date% %tm%" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 No więc po pierwsze w moim przypadku wymagany jest WinRAR bo na nim oparłem całe tworzenie kopii zapasowej ;) Poniżej masz pełen jak to ładnie nazwałeś "kod" :wink: @echo offSET PATH_K=C:\Program Files\Konnekt\profilesSET PATH_B=G:SET PATH_R=C:\Program Files\WinRARIF EXIST "%PATH_B%\Konnekt.001" del "%PATH_B%\Konnekt.001"IF EXIST "%PATH_B%\Konnekt.rar" rename "%PATH_B%\Konnekt.rar" "Konnekt.001""%PATH_R%\Rar.exe" a -ep1 "%PATH_B%\Konnekt.rar" "%PATH_K%"clsecho Zakończono tworzenie kopii zapasowej!echo.echo Lokalizacja kopii: %PATH_B%echo.pause Manual ;) w SET PATH_K= podajesz ścieżkę do katalogu z profilami w SET PATH_B= podajesz miejsce docelowe gdzie trzymać chcesz pliki kopii w SET PATH_R= podajesz katalog gdzie masz zainstalowanego WinRAR'a * wszystkie powyższe ścieżki NIE powinny mieć na końcu znaku "\" Z edycją chyba sobie poradzisz :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 echo offSET Backup_Path=E:\Backup\Program Files\Konnekt\profiles\Havoc\backup\SET FILE_TO_BACKUP_PATH=E:\Backup\Program Files\Konnekt\profiles\Havoc\SET Seven_ZIP_PATH=c:\program files\7-zip\7z.exeset dt=%date%set dt=%dt:~8,2%if /i %dt% lss 5 goto mnif /i %dt% gtr 4 goto wkgoto exit:mndel "%Backup_Path%\????-??-0%dt%*"set dt=%dt%+1set /a dt=%dt%if /i %dt% gtr 4 (goto exit) else (goto mn):wkif /i %dt% gtr 9 (del "%Backup_Path%\????-??-%dt%*") else (del "%Backup_Path%\????-??-0%dt%*")set dt=%dt%+1set /a dt=%dt%if /i %dt% gtr 30 (goto exit) else (goto wk):exitSET tm=%time%SET tm=%tm::=-%SET tm=%tm:~0,5%"%Seven_ZIP_PATH%" a "%Backup_Path%\%date% %tm%.7z" "%FILE_TO_BACKUP_PATH%" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Dzięki Wam za dodatkowe rozwinięcie. Idealne do każdego rodzaju zastosowania, ułatwiliście mi chłopaki życie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 zanim wyjdę... sgj a zaczęło się od jednej linijki :lol: - coś jak ewolucja kodu hello world u studentów... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Idz juz sobie :P bo za kilka tygodni ten skrypt bedzie mógł zastapić ghosta :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...