rado Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Witam wszystkich... Mój problem polega na tym, że na mojej karcie graficznej GeForce7600GT pod agp nie kręci się wentylator. Ale ! nie kręci się on tylko na sterownikach wyższych niż 91.47 (niezbędnych do odpalenia najnowszych gier co wiecie)!! Jest to bardzo dziwne. Wentylator KRĘCI się do momentu załadowania Windowsa (XP+sp2) potem zatrzymuje się (na sterach nowszych niż 91.47 aktualnie 169.21). Na sterach 91.47 radiator kreci sie zawsze i wszędzie. Żadnym programem nie da się NA STAŁE zmienić wartości wentylatra (Rivatunner, Atitool) jedynie w panelu NVIDII widzę ze mam ustawiony wiatrak na 0% jako opcję "automatyczna regulacja wentylatora" która jest notorycznie ustawiana co restart systemu(wada programu nTune). Więc sam muszę zmieniać na "regulację bezpośrednią i przesuwać suwak" na 100% wtedy wentylator zaczyna się kręcić. Dodam jescze ze np w VDO tool predkosc wiatraka to 100% mimo ze on sie nie kreci. Strasznie to uciążliwe, oraz to że profile w nTune porostu nie działają. Wygląda na to że windows zmienia coś z wentylatorem wiec format powinien pomoc. Jednak chciałem zasięgnąć waszej porady. Wiem o co zapytacie więc moj dziadek ma pod maską: Intel Pentium 4, 2800 MHz (20 x 140) ASRock P4i65G (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) NVIDIA (Palit) GeForce 7600 GT (256 MB) agp ZASILACZ Logic Concept Feel LC-B350ATX o mocy 350W Takze pozdrawiam i prosze o pomoc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) btw. sciagam dobre sterowniki do mojej karty, tak sa one na liscie btw2. nie satysfakcjonuje mnie odpowiedz "graj na starych sterach" edit: spoko moj blad chodzilo mi o wentylator oczywiscie, faktycznie krecacy sie radiator wygladal by smiesznie Edytowane 27 Lutego 2008 przez rado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 rado napisał(a): Radiator KRĘCI się do momentu załadowania Windowsa (XP+sp2) potem zatrzymuje sięMi tam wogole radiator sie nie kreci, jest na stale przykrecony srubkami... Co innego wentylator... Nie prosciej bylo by go poprostu podlaczyc pod odpowiednie napiecie, ew. troszke opuszczone? Mial bys problem z glowy, oczywiscie z wentylatorem, co do radiatora to raczej nie powinien sie krecic, a jesli sie kreci to moze dokrec srubki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chrapo Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 I jak udało ci się coś z tym zrobić ??? bo ja mam taki sam problem i nie wiem co robić :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Witajcie! Ten problem ma każdy Palit 7600 GT. Czy dokładnie oczyszczaliście dysk po zmianie sterów po deinstalacji starszych? Służy do tego taki programik DriveCleaner czy jakoś tak. Można go pobrać z dobreprogramy.pl. Z tego co pamiętam jest razem z nim instrukcja obsługi. Odpala się go w trybie awaryjnym. Mój kuzynek miał ten sam problem i też mu na nowych sterach nie kręcił się wentyl. Po ponownym postawieniu systemu ( kompletny format ) wszystko śmiga jak należy i znów może cieszyć się kochanym GeForcem. Mam nadzieję, że Wam pomogłem. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...