welyk Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) szukam kamerki która da możliwość obracania na boki obiektywu z poziomu jakiejś aplikacji do oglądania obrazu z tej kamerki. wychodzi na to ze taka kamerka musiałaby mieć jakiś silniczek który obracałby obiektyw... taki sobie chce zrobić monitoring w mieszkaniu (bym sie zdalnie łączył ze świata i podglądał) czy jakieś kamerki internetowe dają takie możliwości? ew. jaki sprzęt jest do tego potrzebny? Edytowane 26 Lutego 2008 przez welyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 szukam kamerki która da możliwość obracania na boki obiektywu z poziomu jakiejś aplikacji do oglądania obrazu z tej kamerki. wychodzi na to ze taka kamerka musiałaby mieć jakiś silniczek który obracałby obiektyw... taki sobie chce zrobić monitoring w mieszkaniu (bym sie zdalnie łączył ze świata i podglądał) czy jakieś kamerki internetowe dają takie możliwości? ew. jaki sprzęt jest do tego potrzebny? A dlaczego jesteś leń? KAMERKA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 hmm... o kamerach IP słyszałem... co prawda sadziłem ze sa jeszcze droższe ale wogóle myślałem o jakims tańszym rozwiązaniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 hmm... o kamerach IP słyszałem... co prawda sadziłem ze sa jeszcze droższe ale wogóle myślałem o jakims tańszym rozwiązaniu...Nie jestem zwolennikiem szukania oszczędności na siłę. Jeżeli coś ma działać to ma działać. Ew. poszukaj tego typu produktu ale innej marki. Tutaj podłączasz i ma chodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Nie jestem zwolennikiem szukania oszczędności na siłę. Jeżeli coś ma działać to ma działać. Ew. poszukaj tego typu produktu ale innej marki. Tutaj podłączasz i ma chodzić. dla mniej ambitnych znalazłem takie coś: Kamera MEDIATECH MT-4008 CAMTRACK z silnikiem http://www.morele.net/produkt/65284 pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 kupiłem te kamerkę... szczerze mówiąc jak na tego producenta to jet przyzwoicie wykonana, poza tym funkcjonalnie spełnia wszystkie moje wymagania, tzn w prosty sposób z poziomu aplikacji daje sie obracać na wszystkie strony, obraz jest na prawdę dobry jak na kamerkę internetową, również przy słabym świetle. No i ma funkcję śledzenia ruchu, która też nawet działa ;) do zabawy/amatorskiego monitoringu polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...