welyk Posted February 26, 2008 Report post Posted February 26, 2008 (edited) szukam kamerki która da możliwość obracania na boki obiektywu z poziomu jakiejś aplikacji do oglądania obrazu z tej kamerki. wychodzi na to ze taka kamerka musiałaby mieć jakiś silniczek który obracałby obiektyw... taki sobie chce zrobić monitoring w mieszkaniu (bym sie zdalnie łączył ze świata i podglądał) czy jakieś kamerki internetowe dają takie możliwości? ew. jaki sprzęt jest do tego potrzebny? Edited February 26, 2008 by welyk Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Pigmej Posted February 26, 2008 Report post Posted February 26, 2008 szukam kamerki która da możliwość obracania na boki obiektywu z poziomu jakiejś aplikacji do oglądania obrazu z tej kamerki. wychodzi na to ze taka kamerka musiałaby mieć jakiś silniczek który obracałby obiektyw... taki sobie chce zrobić monitoring w mieszkaniu (bym sie zdalnie łączył ze świata i podglądał) czy jakieś kamerki internetowe dają takie możliwości? ew. jaki sprzęt jest do tego potrzebny? A dlaczego jesteś leń? KAMERKA Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
welyk Posted February 26, 2008 Report post Posted February 26, 2008 hmm... o kamerach IP słyszałem... co prawda sadziłem ze sa jeszcze droższe ale wogóle myślałem o jakims tańszym rozwiązaniu... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Pigmej Posted February 26, 2008 Report post Posted February 26, 2008 hmm... o kamerach IP słyszałem... co prawda sadziłem ze sa jeszcze droższe ale wogóle myślałem o jakims tańszym rozwiązaniu...Nie jestem zwolennikiem szukania oszczędności na siłę. Jeżeli coś ma działać to ma działać. Ew. poszukaj tego typu produktu ale innej marki. Tutaj podłączasz i ma chodzić. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
welyk Posted February 27, 2008 Report post Posted February 27, 2008 Nie jestem zwolennikiem szukania oszczędności na siłę. Jeżeli coś ma działać to ma działać. Ew. poszukaj tego typu produktu ale innej marki. Tutaj podłączasz i ma chodzić. dla mniej ambitnych znalazłem takie coś: Kamera MEDIATECH MT-4008 CAMTRACK z silnikiem http://www.morele.net/produkt/65284 pzdr. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
welyk Posted March 4, 2008 Report post Posted March 4, 2008 kupiłem te kamerkę... szczerze mówiąc jak na tego producenta to jet przyzwoicie wykonana, poza tym funkcjonalnie spełnia wszystkie moje wymagania, tzn w prosty sposób z poziomu aplikacji daje sie obracać na wszystkie strony, obraz jest na prawdę dobry jak na kamerkę internetową, również przy słabym świetle. No i ma funkcję śledzenia ruchu, która też nawet działa ;) do zabawy/amatorskiego monitoringu polecam. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...