xxxadik Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Co pewien czas windows jak by to powiedziec sie psuje tzn. w czasie uruchamiania pasek windows zamiast chodzic kolo 7-12 razy moze chodzic nawet i 3 godziny a system i tak sie nie uruchomi. Nie dziala wtedy przywracanie systemu, uruchamianie w trybie awaryjnym ani naprawa z plytki xp wiec musze za kazdym razem robic formata;/ Czego moze to byc wina ? Jakis wirus ? Bo nod32, avast, mks nic nie wykrywaja. Juz nie mam sil na tego kompa bo od pazdziernika (od czasu zakupu) przeszedl chyba juz z 30 formatow a stary komp chodzi juz od 2 lat bez formata;/ Ma ktos jakis pomysl co to moze byc ? Xp oczywiscie z zainstalowanymi wszystkimi latkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 oczywiscie na czystym xpku, badz z sp1 nie ma takich jaj(?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxadik Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Jak instaluje xp tylko z sp1 to komp odmawia posluszenstwa (po pewnym czasie przestaje odpowiadac, blokuje sie pasek start itp) nim zdaza sie wszytskie latki posciagac. Jesli zainstaluje na xp z sp1 service packa 2 z plytki lub z "pliku" to dzieje sie po pewnym czasie to samo czyli pasek windows chodzi w nieskonczonosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxadik Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 xad juz tez tak próbowałem. Wszytskie najwazniejsze programy zainstalowalem na plytke, zrobilem formata wszytskich partycji a to sie dalej dzialo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 podaj jaki masz sprzęt. Wina może leżeć po stronie sterowników. Ja miałem tak kiedy przesiadłem się z dysku ATA na SATA i zasintalowalem sterowniki do kanału ide... sprzeta mam tkai jak w podpisie. Napisz jaki masz sprzęt najpierw i zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxadik Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 c2d e4300@ 3150mhz + bigtyphoon 120 palit 8600gt sonic + evga 650i wd 250 gb chieftec 450W 2x 1 gb kingston 667@840 Orthos chodzil 30h wiec to raczej nie wina tego ze jest podkrecony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxadik Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Dzisiaj znowu komp siadl ale odpalilem chkdsk z plytki z windowsa znalazl pare bledow i o dziwo system sie uruchomil. Znaczy to ze dysk jest uszkoczony i oddac go na gwarancje ? czy cos innngo moze to powodowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 dysk, moze ram, odpal smarta na dysku, moze cos pokarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Trochę to podobne do mojego problemu ( http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...&p=2926232). Sprawdź SMART, przetestuj RAM memtest'em , pomierz napięcia zasilacza (miernikiem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxadik Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 tylko ze teraz mam taki problem ze zadna aplikacja nie chce sie zainstalowac ;/ a np. przy sciaganiu opery/ff wylacza sie calkowicie ie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) tylko ze teraz mam taki problem ze zadna aplikacja nie chce sie zainstalowac ;/ a np. przy sciaganiu opery/ff wylacza sie calkowicie ie..Memtest odpala się z bootowalnej płytki (zrób u kogoś) - zawsze to więcej info ... bo teraz moze to być nadal np. pamięć u Ciebie ... no i te napięcia (miernik pożycz lub kup za te 20 PLN) Edytowane 28 Lutego 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxadik Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 narazie xp sie sam "naprawil".. Mi sie wydaje ze jednak to cos z dyskiem twardym jest wiec moglbys polecic jakis inny program do sprawdzenia dysku niz smart ? Ramy to raczej nie sa bo orthos chodzi caly czas stabilnie a jest dosc czuly na punkcie ramu, zasilacz tez powinien dawac rade bo w czasie grania nie ma zadnych zawiech ani niz z takich rzeczy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 narazie xp sie sam "naprawil".. Mi sie wydaje ze jednak to cos z dyskiem twardym jest wiec moglbys polecic jakis inny program do sprawdzenia dysku niz smart ? Ramy to raczej nie sa bo orthos chodzi caly czas stabilnie a jest dosc czuly na punkcie ramu, zasilacz tez powinien dawac rade bo w czasie grania nie ma zadnych zawiech ani niz z takich rzeczy ;/Ale SMART to nie jest program ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxadik Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 tak wiem to sa jakies wpisy do windows/system odpalane przez cmd. Tylko ze mi to wlasnie nie dziala. Sciagnalem takie programy jak hddlife, dish checker i pokazuja one ze nie ma zadnych bledow.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...