Jodlasty Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Zamierzam kupić drugą kartę 8800GT żeby połączyć je w SLI Na tą chwilę mam zasilacz 480W Czy coś się może złego stać jak okaże się, że moc mojego zasilacz jest za mała. Czy tylko nie włączy się komputer, czy może przeciążę zasilacz i popali mi inne podzespoły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Jeżeli jest to dobry klasowo, markowy zasilacz, to tylko się wyłączy. Napisz jakiej firmy ten 480W "potwór" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 TAGAN, wiec raczej dobry. OK czyli jak zabraknie mocy to nie włączy się komputer i wtedy będę musiał kupić coś mocniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Który Tagan? U15? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Teraz nie mogę tego sprawdzić bo jestem w pracy. Rok już ma, wtedy pamiętam były dwie wersje te starsze modele cichsze i nowsze, kupiłem sichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Jeden pies, który to Tagan. Jest to konstrukcja oparta na U01. A więc działać pewnie będzie, bo mocy to ma dużo, ale ten zasilacz kompletnie się do takiego sprzętu nie nadaje. Bo zarówno 5, jak 12 bedą popaprane. Edytowane 26 Lutego 2008 przez Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Jaki zatem zasilacz proponujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Przede wszystkim nowoczesna konstrukcja. A reszta zależy od Twoich wymagań. Mocowo, każdy nowoczesny i firmowy 450W PSU ze sporą nadwyżką będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 A tak przy okazji, i offtopowo, ten Athlon co go teraz posiadasz skutecznie będzie blokował moc drzemiącą w tandemie 8800gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 tagan 580w u15 odebral zycie dwom raptorkom 150gb i sobie z x1900xtx i jakims opteronem165 bodajze wiec 480w z 2*8800gt ja bym nie ryzykowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 tagan 580w u15 odebral zycie dwom raptorkom 150gb i sobie z x1900xtx i jakims opteronem165 bodajze wiec 480w z 2*8800gt ja bym nie ryzykowal. Wadliwa sztuka, pradowo na pewno dawal rade. Po sygnaturce widac, ze po tym indycencie lubisz dmuchac na zimne (1200W) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 A tak przy okazji, i offtopowo, ten Athlon co go teraz posiadasz skutecznie będzie blokował moc drzemiącą w tandemie 8800gt. Chyba w 3D Marku. Może jakiś link, który pokaże, że ten procesor się nie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=...&action=all 2x8800gt będzie jeszcze wydajniejsze niż GTX, więc wydajność już całkowicie poleci na łeb. Ja Cie nie namawiam na niebieskich, tylko uprzedzam przed pochopnym podejmowaniem decyzji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) Chyba w 3D Marku. Może jakiś link, który pokaże, że ten procesor się nie nadaje. lol skoro masz troche ponad 14k w 3dmarku05 a u mnie na cieniasie 8600gt jest prawie 14 k... wiec sam sobie odpowedz na pytanie czy cos jest nie tak z wydajnoscia twojego 8800gt na twoim configu ;p ostatnie lata bylem w stajni zielonych ... ost proc to wlasnie x2 taki sam jak z twojego configa.... mialem go 1 miesiac i przesiadka na low end niebieskich ... 2 razy wieksza wydajnosc za mniejsza kase... decyzja nalezy do Ciebie ;p nawiasem mowiac twardziel z ciebie raid0 z 2x300GB... jesli nie masz nagrywary blue-ray to prawdziwy kolo jestes ;p Edytowane 27 Lutego 2008 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Co do CPU, chiałbym zobaczyć takie testy tylko w grach przy 1680x1050 wzwyż z AA i AF on. I najlepiej w tytułach, w której grafy bedą na tyle słabe, że wyniki będą oscylowały w granicach do 50fps. A swoje wyniki w 3dmarku na 8600 możesz sobie. Włącz grę i też osiągniesz poziom 8800gt, skoro wyskakujesz z takimi argumentami. Zycie to nie 3dmark. Ale prawdą jest, że taki sprzęt na AMD jest bez sensu. Tym bardziej przy obecnych cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Wadliwa sztuka, pradowo na pewno dawal rade. Po sygnaturce widac, ze po tym indycencie lubisz dmuchac na zimne (1200W) ;) watpie ze wadliwa bo chodzila umnie juz rok. podlaczylem 2raptorki (nowe z usa) i nagle sie komputer wylaczyl.... :mur: musialem dyski wysylac do usa i po 2miesiacach dostalem nowe ale juz mialem tagana600w u25 i chyba jakiegos gf i spoko smigalo,ale sprzedalem je zaraz bo glosne dziadostwo a nie tak wydajne jak myslalem a mialem je w raid0, stad teraz wole miec zapas.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) lol skoro masz troche ponad 14k w 3dmarku05 a u mnie na cieniasie 8600gt jest prawie 14 k... wiec sam sobie odpowedz na pytanie czy cos jest nie tak z wydajnoscia twojego 8800gt na twoim configu ;p ostatnie lata bylem w stajni zielonych ... ost proc to wlasnie x2 taki sam jak z twojego configa.... mialem go 1 miesiac i przesiadka na low end niebieskich ... 2 razy wieksza wydajnosc za mniejsza kase... decyzja nalezy do Ciebie ;p nawiasem mowiac twardziel z ciebie raid0 z 2x300GB... jesli nie masz nagrywary blue-ray to prawdziwy kolo jestes ;p Wiesz co, przekonałeś mnie. Sprzedaję procka i kartę, kupuję procesor taki jak ty masz i 8600GT. Będę wtedy miał lepszy sprzęt do grania. Jeszcze raz wielkie dzięki, Twoja pomoc bardzo mi pomogła. Tak patrze na te wyniki i jeszcze mój procesor nie jest taki zły. Bez sensu jest zmieniać cała platformę dla kilku klatek. Edytowane 27 Lutego 2008 przez Jodlasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 zostawmy temat procesorow, bo to kazdego prywatna sprawa na czym smiga. mi wczoraj kumple nie dowierzali ze mojego p4 3.0GHz bez zadnych komplikacji krece na 4GHz podnoszac tylko FSB... Wrocmy do zasilacza - probowales podpiac ten sprzet na obecnym zasilaczu? Dziala czy sie wylaczyl? Czy tez zdecydowales kupic nowa konstrukcje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Chyba zrobię tak. W następnym tygodniu będę już miał środki na druga 8800GT. Podepnę ją do zasilacza którego mam, zobaczymy co się stanie. Odezwę się w następnym tygodniu. Mógłby się ktoś odezwać kto ma SLI na zasilaczu 480W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Zaopatrz się w miernik. I jeszcze zanim kupisz kolejne 88gt, sprawdz napięcia. Po podpięciu kolejnego zrób to ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Jodlasty jako ze jestes z Siedlec jak chcesz to ci wypozycze xfx 88gt bedziesz sobie testowal. zasilke jak chcesz tez moge ci pozyczyc Corsair hx 520 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) Kolega Eclipse lubi sobie posty nabijać. Pochwalił się że ma i na tym się skończyło. Może mu mama nie pozwoliła porzyczyć :) Edytowane 28 Lutego 2008 przez Jodlasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Po pierwsze U15 powinien to pociągnąć chociaż spodziewam się niskiej dwunastki (nie zapomnij przełączyć zasilcza w tryb combined suwakiem na tylnym panelu bo inaczej komp nawet może nie wstać). Po drugie skoro stać cię na takie karty to kupiłbym jednak jakiś nowy zasilacz o mocy 450W, która przy specyfikacji ATX 2.x w zupełności wystarczy do napędzania SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Chcę to zrobić jak najniższym kosztem, ostatecznie będę zmuszony do kupna nowej elektrowni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Tak nawiasem mówiąc, SLI to nie jest dobry wybór, lepiej miec jedna a porzadna karte. I tak teraz wszystkie gry Ci śmigają na 88GT wiec po co druga, kilka fsp Cie nie zbawi, a za pare miesiecy wyjda karty bijące Twoje SLI, wtedy sprzedajesz 88gt i kupujesz cos nowego, a z takim SLI nie ma co zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Dobrą czyli jaką? 9800GT? 9800GX2 czy 3780X2? Mając w kieszeni 700zł nie kupię żadnej z tych. Dokładając drugą będę miał podobną wydajnośc. Zanim coś się pokaże sensownego to rok minie. Dokładam druga kartę bo mni się CoH na max detalach w multi na mapach 4na4 czasami przycina ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Tak nawiasem mówiąc, SLI to nie jest dobry wybór, lepiej miec jedna a porzadna karte. I tak teraz wszystkie gry Ci śmigają na 88GT wiec po co druga, kilka fsp Cie nie zbawi, a za pare miesiecy wyjda karty bijące Twoje SLI, wtedy sprzedajesz 88gt i kupujesz cos nowego, a z takim SLI nie ma co zrobic. a jak jedna porzadna karta nie starczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Ogólnie to jakoś tak jest, że zawsze chce się mieć więcej. Mi jedna 8800GT nie wystarcza. W następny piątek będę miał kartę wiec podzielę się z wami wynikami. Widziałem gdzieś wyniki w mojej ulubionej grze CoH w SLI i były bardzo zachęcające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...