ReaspowN Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Tak podłączylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Witam ponownie Jak pamiętacie miałem problemy z uruchomieniem płyty DFI LanParty UT X48-T2R. Jakiś czas temu dałem sobie z tym spokój, ale ostatnio powróciłem do sprawy. Chciałem sobie złożyć HTPC. Generalnie większość części już miałem używanych kiedyś. Pozostało kupić obudowe, płytę główną i kartę graficzną. Grafe kupiłem Radeona HD5450 Asusa. Postanowiłem, że narazie wstrzymam się z płytą i spróbuję odpalić komputer jeszcze raz z moją płytą DFI LanParty DK P45-T2RS, na której były dokładnie te same objawy co w UT X48-T2R. Obie były testowane z kartami Sapphire Radeon X1950PRO, Sapphire HD4850 oraz jakiś Radeon HD38xx również Sapphire, z którym przyszedł do mnie kolega. Na wszystkich kartach to samo czarny ekran, a komputer niby się uruchamia i płyta wyświetla kod POST FF. Tak więc złożyłem wszystko do kupy z Asusem HD5450. Włączam i ...... Zadziałało na galowo. Komputer działa elegancko jakby wcześniej nie był żadnych problemów. Teraz LanParty DK chodzi sobie w HTPC. Kilka dni temu naszło mnie, żeby sobie pograć w jakieś nowsze gry i potrzebowałem odświeżyć kartę graficzną. Wybór padł na Radeona HD6850 od MSI. Analizując przypadek z LanParty DK postanowiłem, że nową kartę włożę do UT X48-T2R. Tak więc znów szystko złożyłem do kupy, odpalam i zgadnijcie ...... chodzi pięknie. Czy nie jest to trochę dziwne, że te płyty nie chciały działać z kartami Sapphire? Ja nie znalazłem żadnych informacji, że płyty DFI mają jakiś konflikt z kartami Sapphire. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...