4toku Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Witam. Proszę o radę. Chcę kupić drukarkę atramentową kolor coś niedrogiego może być używka no i żeby ceny tuszu mnie nie zabiły :D Będzie używana głównie do druku dokumentów , sporadycznie zdjęć. Możecie coś polecić ? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) Tak , polecam Ci laserowke skoro to bedzie do druku dokumentow. Raz - wydrukujesz duzo wiecej , dwa - cena bebna i pigmentu jest niska (pigment kupisz za 30-80 zl w zaleznosci od wagi , beben ponoc styka na 3-4 razy a koszt to kolo 100 zl przy zywotnosci cos kolo 5k stron). Samsung 2010 (ML albo P , koszt to kolo 250 zl. Atramentowki imho to juz strata kasy , czasu do tego zamienniki potrafia czasami kosztowac smieszna kase (czytaj - spora...) Czekaj na wpisy innych , moze ktos rzuci czyms lepszym. Edytowane 27 Lutego 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HA98M Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Ja bym polecał BROTHER DCP 115C lub lepszy(ale po co) ma 4 osobne pojemniki na tusz a 1 zamiennik kosztuje jakieś 5-6zł. Sam mam i polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4toku Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) Zastanawiam się nad czymś takim. Laserówka nie jest mi potrzebna bo to do użytku domowego-nie bedę dużo drukować a skaner i kopiarka na pewno się przydadzą. Edytowane 27 Lutego 2008 przez 4toku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapi Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Jak chcesz atrament i może być używany to kup sobie jakiegoś DeskJeta (po konserwacji) serii 9x0 - najlepiej wyższy model z duplekserem lub nowszy odpowiednik 6122. Są wytrzymałe, dość szybkie no i co najważniejsze mają BAAARDZO duże pojemniki z tuszem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Ja bym polecał BROTHER DCP 115C lub lepszy(ale po co) ma 4 osobne pojemniki na tusz a 1 zamiennik kosztuje jakieś 5-6zł. Sam mam i polecam Zdecydowanie popieram. HP wyjdzie znacznie drożej w eksploatacji a używana...no cóż, ja wyznaje zasadę że sprzęt kupuje się nowy, różnica w cenie raczej nie będzie warta kupna używanego, ale zrobisz jak uważasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Również mam Brothera DCP-115C i bardzo sobie ją chwale :) drukarka jest bardzo tana w utrzymaniu, gdyż komplet tuszy na aukcjach kosztuje 18-20 zł, więc jest to bardzo bardzo tanio. POLECAM BROTHER DCP-115C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HA98M Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Tutaj jest linak do tuszu (brother dcp 115c) 2x BLACK 1x CYAN 1x MAGENTA 1x YELLOW za 18zł Więc jak już pisałem wcześniej na prawdę się opłaca. http://www.allegro.pl/item313567855_brothe...115c_od_ss.html ps. pomyśl nad tym :P Edytowane 28 Lutego 2008 przez HA98M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4toku Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Również mam Brothera DCP-115C i bardzo sobie ją chwale :) drukarka jest bardzo tana w utrzymaniu, gdyż komplet tuszy na aukcjach kosztuje 18-20 zł, więc jest to bardzo bardzo tanio. POLECAM BROTHER DCP-115C Mam pytanie odnośnie tego modelu. Poczytałem opinie użytkowników i są narzekania że czesto automatycznie czysci sobie glowice zużywając przy tym tusz (ktoś mało drukował i po paru miesiącach ubylo sporo tuszu) natomiast odłączenie od sieci skutkuje zaschnięciem głowicy i niedrukowaniem jakiegoś koloru. Jakie macie doświadczenia z tym związane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Jak dla mnie to jest raczej zaleta, gdyż nie masz niemiłej niespodzianki, że pewnego dnia po prostu nie będziesz mógł nic wydrukować bo zaschnie Ci głowica, aha no i wcale tego tuszu dużo nie zużywa gdyż nie jest drukowana żadna strona czy coś tylko ona go tam jakby filtruje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HA98M Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Jak dla mnie to jest raczej zaleta, gdyż nie masz niemiłej niespodzianki, że pewnego dnia po prostu nie będziesz mógł nic wydrukować bo zaschnie Ci głowica, aha no i wcale tego tuszu dużo nie zużywa gdyż nie jest drukowana żadna strona czy coś tylko ona go tam jakby filtruje :PPopieram kolegę słyszałem też że niby drukuje ziarnisto ale to nie prawda tak samo jak z tym tuszem przy czyszczeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4toku Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Dzięki za porady Zdecydowałem się na zakup , znalazłem chyba niezłą ofertę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...