Skocz do zawartości
Szymoon

GF4 Ti4400 vs Radeon8500

Rekomendowane odpowiedzi

Juz prawie mialem kupowac Radka, juz juz mialem go miec... ale jak widzicie go nie mam(strasznie podejzliwie podchodze do kupowania sprzetu i kilkanascie razy zastanowie sie zanim cos wybiore). Przyszedl w miedzy czasie taki GF4Ti4400 ktory ma podobna cene i pyta... kupisz mnie ? A ja nie wiem co odpowiedziec. Czy jest znaczaca roznica miedzy GF a ATI ? czy te 64mb pamieci wiecej cos mi daja ? Moze jednak darowac sobie ATI i isc jedyna sluszna droga nVidii ? Doradzcie mi cos. Mam czas do srody do goloszenia wynikow konkursu na TPC(a noz widelec wygram:)), pozniej jade i chce miec caly komputer do konca tygodnia(jeszcze wentylatorki musze skombinowac do obudowy a na horyzoncie jedynie sunony). Czyli jak Ati Radeon 8500(Gainward), czy GF4 Ti4400(jaka firma ? mysle o Leadtek) ?

Ps. grafika musi wejsc do Epox 8KHA+

Ps.2 Uwzgledniajac o/c kart graficznych rowniez

Ps.3 System bedzie do grafiki 3D i gier

Ps.4 Sorry ze tak nudze i smiece po forum..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz prawie mialem kupowac Radka, juz juz mialem go miec... ale jak widzicie go nie mam(strasznie podejzliwie podchodze do kupowania sprzetu i kilkanascie razy zastanowie sie zanim cos wybiore). Przyszedl w miedzy czasie taki GF4Ti4400 ktory ma podobna cene i pyta... kupisz mnie ? A ja nie wiem co odpowiedziec. Czy jest znaczaca roznica miedzy GF a ATI ? czy te 64mb pamieci wiecej cos mi daja ? Moze jednak darowac sobie ATI i isc jedyna sluszna droga nVidii ? Doradzcie mi cos. Mam czas do srody do goloszenia wynikow konkursu na TPC(a noz widelec wygram:)), pozniej jade i chce miec caly komputer do konca tygodnia(jeszcze wentylatorki musze skombinowac do obudowy a na horyzoncie jedynie sunony). Czyli jak Ati Radeon 8500(Gainward), czy GF4 Ti4400(jaka firma ? mysle o Leadtek) ?

ATI Radeon 8500 od Gainward'a? To może być trudne do wykonania :)

Ja bede bral (jak bede mial kesz :)) ATi Radeon 8500, albo 8500 LE. Bo ma szybsze filtrowanie anizotropowe, a ja z nim prawie zawsze gram :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym tam wolal ATI Radeona 8500Le kosztuje 850zl i ma najwyzszy wpsolczynnik wydajnosc/cena!!!. Podkrecilbym go jeszcze sobie tak na 300/300 i hulaj 3dmarku2001. A co do NV to Sux.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej ja jeste Power User . W Necie widzialem wpizdu przerobek napiecia!!! wiec bym sobie to myknol!!! i dawaj 315/315 ;-)))) tak jak Lisek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATI Radeon 8500 od Gainward'a? To może być trudne do wykonania :)

Ja bede bral (jak bede mial kesz :)) ATi Radeon 8500, albo 8500 LE. Bo ma szybsze filtrowanie anizotropowe, a ja z nim prawie zawsze gram :)

Hehehe... Wyobraź sobie podkręconego Ti4400 do wartości Ti4600, ciekawe, który Radek podskoczy ...

O podkręconych (350/745) Ti4600 nie wspomne : ))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps. grafika musi wejsc do Epox 8KHA+

Ps.2 Uwzgledniajac o/c kart graficznych rowniez

Ps.3 System bedzie do grafiki 3D i gier

Ps.4 Sorry ze tak nudze i smiece po forum..

Jakość Na ATi jest lepsza ale nawet Ti4200 sporo wyprzedza Radeona 8500 a co dopiero Ti4400 ja się nie bawię w grafikę 3d i dlatego w najbliższym czasie sprzedaję radka i kupuję Ti4400 od Leadteka lub Gainwarda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wam dobrze wymieniacie sobie radka 8,5 na gf4ti 44 . Tez bym tak chcial ;-) ale starzy kasy by nie dali az tyle  :(

Mi też nie dają i jakoś żyje :) Co prawda z GeForce2 Ultra, ale mam nadzieje że niedługo to się zmieni :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja narazie bede namawial tate na nowy proc , np D1000 z seri AHLCA kreci sie na 1500! przy dobrym chlodzeniu. A co do grafy to jak kupie to juz cos z Pixel Shaderem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja narazie bede namawial tate na nowy proc , np D1000 z seri AHLCA kreci sie na 1500! przy dobrym chlodzeniu. A co do grafy to jak kupie to juz cos z Pixel Shaderem

Ja swojego XP 1700+ postaram się podmienić na coś z najnowszej serii AGOIA. Przy dobrym chłodzeniu (Peltier + Woda) idą nawet na 2GHz.... :) Aż mi ślinka cieknie, hyhyhy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tristan mi starzy kasy nie dają wogule tylko miesiącówkę a starszy zarabia krocie ale na kompa nic nie chce wyłożyć sknera jeden :) więc ja sobie dorabiam tu i ówdzie no i zbieram i od czasu do czasu błagam o łaskę ojca :)

Ale i tak złożyłeś dwa dobre kompy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam kupiłem radeona za miast geforca4ti44,osobiście mysłe że czwórka to guwno i nie warto kupować go a radeon ma jeszcze niedopracowane sterowniki i wydajność napewno jeszcze wzrośnie o kilkanaście procent :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tristan mi starzy kasy nie dają wogule tylko miesiącówkę a starszy zarabia krocie ale na kompa nic nie chce wyłożyć sknera jeden :) więc ja sobie dorabiam tu i ówdzie no i zbieram i od czasu do czasu błagam o łaskę ojca :)

Ale i tak złożyłeś dwa dobre kompy

Heheh niezupełnie drugi komp z wyjątkiem Radeona i pamięci to dzieło ojca a wynikało to z tego że jestem jedynakiem i ciągle walczyłem z ojcem o kompa były wrzaski :) :) Bijatyki :) :) (oczywiście zartuję) i mama wkurzona sytuacja powiedziała ojcu że ma natychmiast kupić drugi komputer :) bo ona ma dość naszych utarczek o to kto będzie siedział a że dla mojego ojca zakup komputera to niecala pensja to nie protestował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheh niezupełnie drugi komp z wyjątkiem Radeona i pamięci to dzieło ojca a wynikało to z tego że jestem jedynakiem i ciągle walczyłem z ojcem o kompa były wrzaski  :)  :) Bijatyki :)  :) (oczywiście zartuję) i mama wkurzona sytuacja powiedziała ojcu że ma natychmiast kupić drugi komputer :) bo ona ma dość naszych utarczek o to kto będzie siedział.

Mi też się ojciec do kompa pchał, to mu złożyłem komputer z części które wymieniłem, czyli: AMD Athlon 1.4 GHz, ASUS A7V133, 384 MB RAM, Caviar 40 GB... blabla :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam kompa (ogólnie mówiąc) od prawie 8 lat ale mój starszt miał układy z wlaścicielem pewnej krakowskiej firmy zreszta on ma układy wszędzie :) i tak sobie ciągle wymieniałem za grosze na nowy sprzęt po hurtowych cenach ale teraz sie starszy na niego wkurzył i juz nic u niego nie kupuje.a nie powiem bardzo komfortowe było branie do domu np płyty głównej a jak niespasowała to się brało inną i nie było problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam kompa (ogólnie mówiąc) od prawie 8 lat ale mój starszt miał układy z wlaścicielem pewnej krakowskiej firmy zreszta on ma układy wszędzie  :) i tak sobie ciągle wymieniałem za grosze na nowy sprzęt po hurtowych cenach ale teraz sie starszy na niego wkurzył i juz nic u niego nie kupuje.a nie powiem bardzo komfortowe było branie do domu np płyty głównej a jak niespasowała to się brało inną i nie było problemu.

No nie powiem niezły układ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wam dobrze wymieniacie sobie radka 8,5 na gf4ti 44 . Tez bym tak chcial ;-) ale starzy kasy by nie dali az tyle  :(

Mi też nie dają i jakoś żyje :) Co prawda z GeForce2 Ultra, ale mam nadzieje że niedługo to się zmieni :-)

Lisek, dlaczego narzekasz na GF2Ultra ?

Czy cos z nia nie tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lisek, dlaczego narzekasz na GF2Ultra ?

Czy cos z nia nie tak ?

Jest już dosyć wolna, a należy pamietac ze sluzy mi ona do testowania sprzetu. Ma wolny FSAA jak i filtrowanie anizotropowe. No i nie ma Pixel Shader'a ani "prawdziwego" Vertex Shadera :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh tak sobie porownuje FSAA z http://www.pc.com.pl/lab_pokaz.asp?lab=184&str=1284 i co by tu nie mowic mi bardziej odpowiadaja rozmyte tekstury, wole nie myslec jak bedzie wygladala woda na R8500... calkiem nienaturalne to jest  :?

Chyba nie do konca zrozumiales co tam napisali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...