Szymoon Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Juz prawie mialem kupowac Radka, juz juz mialem go miec... ale jak widzicie go nie mam(strasznie podejzliwie podchodze do kupowania sprzetu i kilkanascie razy zastanowie sie zanim cos wybiore). Przyszedl w miedzy czasie taki GF4Ti4400 ktory ma podobna cene i pyta... kupisz mnie ? A ja nie wiem co odpowiedziec. Czy jest znaczaca roznica miedzy GF a ATI ? czy te 64mb pamieci wiecej cos mi daja ? Moze jednak darowac sobie ATI i isc jedyna sluszna droga nVidii ? Doradzcie mi cos. Mam czas do srody do goloszenia wynikow konkursu na TPC(a noz widelec wygram:)), pozniej jade i chce miec caly komputer do konca tygodnia(jeszcze wentylatorki musze skombinowac do obudowy a na horyzoncie jedynie sunony). Czyli jak Ati Radeon 8500(Gainward), czy GF4 Ti4400(jaka firma ? mysle o Leadtek) ? Ps. grafika musi wejsc do Epox 8KHA+ Ps.2 Uwzgledniajac o/c kart graficznych rowniez Ps.3 System bedzie do grafiki 3D i gier Ps.4 Sorry ze tak nudze i smiece po forum.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Juz prawie mialem kupowac Radka, juz juz mialem go miec... ale jak widzicie go nie mam(strasznie podejzliwie podchodze do kupowania sprzetu i kilkanascie razy zastanowie sie zanim cos wybiore). Przyszedl w miedzy czasie taki GF4Ti4400 ktory ma podobna cene i pyta... kupisz mnie ? A ja nie wiem co odpowiedziec. Czy jest znaczaca roznica miedzy GF a ATI ? czy te 64mb pamieci wiecej cos mi daja ? Moze jednak darowac sobie ATI i isc jedyna sluszna droga nVidii ? Doradzcie mi cos. Mam czas do srody do goloszenia wynikow konkursu na TPC(a noz widelec wygram:)), pozniej jade i chce miec caly komputer do konca tygodnia(jeszcze wentylatorki musze skombinowac do obudowy a na horyzoncie jedynie sunony). Czyli jak Ati Radeon 8500(Gainward), czy GF4 Ti4400(jaka firma ? mysle o Leadtek) ? ATI Radeon 8500 od Gainward'a? To może być trudne do wykonania :) Ja bede bral (jak bede mial kesz :)) ATi Radeon 8500, albo 8500 LE. Bo ma szybsze filtrowanie anizotropowe, a ja z nim prawie zawsze gram :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 ATI Radeon 8500 od Gainward'a? To może być trudne do wykonania :)Czemu, sam mi podales sklep w ktorym jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Czemu, sam mi podales sklep w ktorym jest :) Ja? W życiu :) Nawet Gainward nie produkuje kart na ATi, hehehe :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2002 Ja? W życiu :) Nawet Gainward nie produkuje kart na ATi, hehehe :P Ale jestem glupi. Oczywiscie chodzi mi o Gigabyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Ja bym tam wolal ATI Radeona 8500Le kosztuje 850zl i ma najwyzszy wpsolczynnik wydajnosc/cena!!!. Podkrecilbym go jeszcze sobie tak na 300/300 i hulaj 3dmarku2001. A co do NV to Sux. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 LE sie słabo kręci ma niższe napięcie na pamięci max co można uzyskac to 280-300 dla gpu i 270-275 dla pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 hej ja jeste Power User . W Necie widzialem wpizdu przerobek napiecia!!! wiec bym sobie to myknol!!! i dawaj 315/315 ;-)))) tak jak Lisek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 ATI Radeon 8500 od Gainward'a? To może być trudne do wykonania :) Ja bede bral (jak bede mial kesz :)) ATi Radeon 8500, albo 8500 LE. Bo ma szybsze filtrowanie anizotropowe, a ja z nim prawie zawsze gram :) Hehehe... Wyobraź sobie podkręconego Ti4400 do wartości Ti4600, ciekawe, który Radek podskoczy ... O podkręconych (350/745) Ti4600 nie wspomne : )) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 no wyobrazam sobie tego GF4Ti i jego fatalna jakosc obrazu!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Juz prawie mialem kupowac Radka, juz juz mialem go miec... ale jak widzicie go nie mam(strasznie podejzliwie podchodze do kupowania sprzetu i kilkanascie razy zastanowie sie zanim cos wybiore). Przyszedl w miedzy czasie taki GF4Ti4400 ktory ma podobna cene i pyta... kupisz mnie ? A ja nie wiem co odpowiedziec. Czy jest znaczaca roznica miedzy GF a ATI ? czy te 64mb pamieci wiecej cos mi daja ? Moze jednak darowac sobie ATI i isc jedyna sluszna droga nVidii ? Doradzcie mi cos. Mam czas do srody do goloszenia wynikow konkursu na TPC(a noz widelec wygram:)), pozniej jade i chce miec caly komputer do konca tygodnia(jeszcze wentylatorki musze skombinowac do obudowy a na horyzoncie jedynie sunony). Czyli jak Ati Radeon 8500(Gainward), czy GF4 Ti4400(jaka firma ? mysle o Leadtek) ? Ps. grafika musi wejsc do Epox 8KHA+ Ps.2 Uwzgledniajac o/c kart graficznych rowniez Ps.3 System bedzie do grafiki 3D i gier Ps.4 Sorry ze tak nudze i smiece po forum.. Jakość Na ATi jest lepsza ale nawet Ti4200 sporo wyprzedza Radeona 8500 a co dopiero Ti4400 ja się nie bawię w grafikę 3d i dlatego w najbliższym czasie sprzedaję radka i kupuję Ti4400 od Leadteka lub Gainwarda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 ale wam dobrze wymieniacie sobie radka 8,5 na gf4ti 44 . Tez bym tak chcial ;-) ale starzy kasy by nie dali az tyle :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 ale wam dobrze wymieniacie sobie radka 8,5 na gf4ti 44 . Tez bym tak chcial ;-) ale starzy kasy by nie dali az tyle :( Mi też nie dają i jakoś żyje :) Co prawda z GeForce2 Ultra, ale mam nadzieje że niedługo to się zmieni :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 ja narazie bede namawial tate na nowy proc , np D1000 z seri AHLCA kreci sie na 1500! przy dobrym chlodzeniu. A co do grafy to jak kupie to juz cos z Pixel Shaderem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 ja narazie bede namawial tate na nowy proc , np D1000 z seri AHLCA kreci sie na 1500! przy dobrym chlodzeniu. A co do grafy to jak kupie to juz cos z Pixel Shaderem Ja swojego XP 1700+ postaram się podmienić na coś z najnowszej serii AGOIA. Przy dobrym chłodzeniu (Peltier + Woda) idą nawet na 2GHz.... :) Aż mi ślinka cieknie, hyhyhy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Tristan mi starzy kasy nie dają wogule tylko miesiącówkę a starszy zarabia krocie ale na kompa nic nie chce wyłożyć sknera jeden :) więc ja sobie dorabiam tu i ówdzie no i zbieram i od czasu do czasu błagam o łaskę ojca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Tristan mi starzy kasy nie dają wogule tylko miesiącówkę a starszy zarabia krocie ale na kompa nic nie chce wyłożyć sknera jeden :) więc ja sobie dorabiam tu i ówdzie no i zbieram i od czasu do czasu błagam o łaskę ojca :)Ale i tak złożyłeś dwa dobre kompy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Ja tam kupiłem radeona za miast geforca4ti44,osobiście mysłe że czwórka to guwno i nie warto kupować go a radeon ma jeszcze niedopracowane sterowniki i wydajność napewno jeszcze wzrośnie o kilkanaście procent :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Tristan mi starzy kasy nie dają wogule tylko miesiącówkę a starszy zarabia krocie ale na kompa nic nie chce wyłożyć sknera jeden :) więc ja sobie dorabiam tu i ówdzie no i zbieram i od czasu do czasu błagam o łaskę ojca :)Ale i tak złożyłeś dwa dobre kompy Heheh niezupełnie drugi komp z wyjątkiem Radeona i pamięci to dzieło ojca a wynikało to z tego że jestem jedynakiem i ciągle walczyłem z ojcem o kompa były wrzaski :) :) Bijatyki :) :) (oczywiście zartuję) i mama wkurzona sytuacja powiedziała ojcu że ma natychmiast kupić drugi komputer :) bo ona ma dość naszych utarczek o to kto będzie siedział a że dla mojego ojca zakup komputera to niecala pensja to nie protestował :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Heheh niezupełnie drugi komp z wyjątkiem Radeona i pamięci to dzieło ojca a wynikało to z tego że jestem jedynakiem i ciągle walczyłem z ojcem o kompa były wrzaski :) :) Bijatyki :) :) (oczywiście zartuję) i mama wkurzona sytuacja powiedziała ojcu że ma natychmiast kupić drugi komputer :) bo ona ma dość naszych utarczek o to kto będzie siedział. Mi też się ojciec do kompa pchał, to mu złożyłem komputer z części które wymieniłem, czyli: AMD Athlon 1.4 GHz, ASUS A7V133, 384 MB RAM, Caviar 40 GB... blabla :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Ja mam kompa (ogólnie mówiąc) od prawie 8 lat ale mój starszt miał układy z wlaścicielem pewnej krakowskiej firmy zreszta on ma układy wszędzie :) i tak sobie ciągle wymieniałem za grosze na nowy sprzęt po hurtowych cenach ale teraz sie starszy na niego wkurzył i juz nic u niego nie kupuje.a nie powiem bardzo komfortowe było branie do domu np płyty głównej a jak niespasowała to się brało inną i nie było problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Ja mam kompa (ogólnie mówiąc) od prawie 8 lat ale mój starszt miał układy z wlaścicielem pewnej krakowskiej firmy zreszta on ma układy wszędzie :) i tak sobie ciągle wymieniałem za grosze na nowy sprzęt po hurtowych cenach ale teraz sie starszy na niego wkurzył i juz nic u niego nie kupuje.a nie powiem bardzo komfortowe było branie do domu np płyty głównej a jak niespasowała to się brało inną i nie było problemu. No nie powiem niezły układ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 no wyobrazam sobie tego GF4Ti i jego fatalna jakosc obrazu!!! Znaczy sie gorsza niz na innych GF ? Widzial ktos gdzies porownanie zrzutow ekranu z R8500 i GF4Ti ???? a moze ktos ma mozliwosc zrobic takie cos ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Tu były kiedyś takie zrzuty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 ale wam dobrze wymieniacie sobie radka 8,5 na gf4ti 44 . Tez bym tak chcial ;-) ale starzy kasy by nie dali az tyle :( Mi też nie dają i jakoś żyje :) Co prawda z GeForce2 Ultra, ale mam nadzieje że niedługo to się zmieni :-) Lisek, dlaczego narzekasz na GF2Ultra ? Czy cos z nia nie tak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Lisek, dlaczego narzekasz na GF2Ultra ? Czy cos z nia nie tak ? Jest już dosyć wolna, a należy pamietac ze sluzy mi ona do testowania sprzetu. Ma wolny FSAA jak i filtrowanie anizotropowe. No i nie ma Pixel Shader'a ani "prawdziwego" Vertex Shadera :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 http://www.hardocp.com/reviews/vidcards/nv...ti42/index.html tu sa porownania wykresy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 http://www.hardocp.com/reviews/vidcards/nv...ti42/index.html tu sa porownania wykresyo w morde ! :evil: no to sobie grafe qpilem :? no ale nie moglem jush czekac, a kasy na lepszejsza nie bylo :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Heh tak sobie porownuje FSAA z http://www.pc.com.pl/lab_pokaz.asp?lab=184&str=1284 i co by tu nie mowic mi bardziej odpowiadaja rozmyte tekstury, wole nie myslec jak bedzie wygladala woda na R8500... calkiem nienaturalne to jest :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Heh tak sobie porownuje FSAA z http://www.pc.com.pl/lab_pokaz.asp?lab=184&str=1284 i co by tu nie mowic mi bardziej odpowiadaja rozmyte tekstury, wole nie myslec jak bedzie wygladala woda na R8500... calkiem nienaturalne to jest :? Chyba nie do konca zrozumiales co tam napisali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...