golarz 004 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Witam Mam problem jak w temacie. Mam internet radiowy dzielony przez 2 sprzęty. Najpierw Router Linksys wrt54gl ver.1.1 pracujący na DD-WRT odbiera sygnał radiówki i puszcza już kablowo do routera Linksys befw11s4. Ten z kolei rozdziela go kablami m.in. do mojego komputera. Problem wygląda następująco: Internet działa bardzo szybko kiedy korzystam z Firefoxa lub innej przeglądarki. Jednak kiedy włączę Aresa i zacznę coś ciągnąc, przeglądarki internetowe zaczynają działać dużo wolniej, a po chwili wogóle żadne strony nie wchodzą. I jest to niezależne od prędkości jaką ciągnie Ares. Kiedy wyłączę Aresa całkowicie, strony nadal nie wchodzą. Sytuacja poprawia się dopiero po kilkudziesięciu minutach od wyłączenia Aresa. Proszę o sugestie co może być przyczyną czegoś takiego. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) Przyczyną jest zbyt duża liczba połączeń nawiązywanych przez aresa. Problem będzie występował dopóki będziesz go używał - co powinno być karane publiczną chłostą. Edytowane 27 Lutego 2008 przez Qrak69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Po co ten drugi router? Zainstaluj Tomato, QOS + limit połączeń dla UDP i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 tu chyba chodzi o nadwymiarowy rozmiar pakietow udp jakich ten progs uzywa jesli dobrze pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golarz 004 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Qrak69 napisał: Przyczyną jest zbyt duża liczba połączeń nawiązywanych przez aresa. Problem występuje nawet gdy ściągam tylko 1 plik, z małą prędkością. PartyBOY napisał: Po co ten drugi router? Zainstaluj Tomato, QOS + limit połączeń dla UDP i po problemie. Limit połączeń dla UDP i QOS? Długo się męczyłem żeby to działało na DD-WRT, więc będę próbował znaleźć te funkcje znaleźć te funkcje na tym oprogramowaniu. :wink: A drugi router jest potrzebny, ponieważ rozdziela jeszcze internet radiowo po mieszkaniu. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, zabieram się do szukania tych funkcji. Pozdrawiam! Na załączonym obrazku znalazłem funkcje do rozłączenia TCP i UDP. Czy to jest to? bez__tytu__u.bmp Edytowane 28 Lutego 2008 przez golarz 004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...