Skocz do zawartości
golarz 004

Ares Blokuje Pracę Przeglądarek Internetowych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem jak w temacie. Mam internet radiowy dzielony przez 2 sprzęty. Najpierw Router Linksys wrt54gl ver.1.1 pracujący na DD-WRT odbiera sygnał radiówki i puszcza już kablowo do routera Linksys befw11s4. Ten z kolei rozdziela go kablami m.in. do mojego komputera.

Problem wygląda następująco: Internet działa bardzo szybko kiedy korzystam z Firefoxa lub innej przeglądarki. Jednak kiedy włączę Aresa i zacznę coś ciągnąc, przeglądarki internetowe zaczynają działać dużo wolniej, a po chwili wogóle żadne strony nie wchodzą. I jest to niezależne od prędkości jaką ciągnie Ares. Kiedy wyłączę Aresa całkowicie, strony nadal nie wchodzą. Sytuacja poprawia się dopiero po kilkudziesięciu minutach od wyłączenia Aresa.

Proszę o sugestie co może być przyczyną czegoś takiego.

Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyną jest zbyt duża liczba połączeń nawiązywanych przez aresa. Problem będzie występował dopóki będziesz go używał - co powinno być karane publiczną chłostą.

Edytowane przez Qrak69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrak69 napisał:

Przyczyną jest zbyt duża liczba połączeń nawiązywanych przez aresa.

Problem występuje nawet gdy ściągam tylko 1 plik, z małą prędkością.

PartyBOY napisał:

Po co ten drugi router? Zainstaluj Tomato, QOS + limit połączeń dla UDP i po problemie.

Limit połączeń dla UDP i QOS? Długo się męczyłem żeby to działało na DD-WRT, więc będę próbował znaleźć te funkcje znaleźć te funkcje na tym oprogramowaniu. :wink:

A drugi router jest potrzebny, ponieważ rozdziela jeszcze internet radiowo po mieszkaniu.

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, zabieram się do szukania tych funkcji. Pozdrawiam!

Na załączonym obrazku znalazłem funkcje do rozłączenia TCP i UDP. Czy to jest to?

bez__tytu__u.bmp

Edytowane przez golarz 004

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi