Skocz do zawartości
Neshi

Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

Kupuję sobie nowego kompa i mam mały problem z płytą główną....

mianowicie mój sprzęt to:

Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz (S775) BOX

GeForce 8800 GTS Gainward 512MB TV & 2x DVI (PCI-E)

OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz Reaper EPP CL4-4-4 Heatpipe

WD Caviar SE-16 320 GB WD3200AAKS16MB cache SATA-II

Zasilacz do obudowy Chieftec (CFT-560A-12S) 560W

i nie wiem jaką płytę wybrać, chciałem blood irona ale z tego co czytałem psuje się przy większej ilości kart pod PCI u mnie to 3 kart... (sieciowa, tv, muz) a czy abit ip35 obsłuży mój procek z technologia 0.045 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytałem o foxconie i nie najgorsza płyta... musze ją porównać z ip35 któą się bardziej opłaca.

A co do dysku to go chyba zmienię bo również nie byłem do końca przekonany na ten dysk, myślę że wybiorę barracudę obeznie posiadam i w sumie nie narzekam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytałem o foxconie i nie najgorsza płyta... musze ją porównać z ip35 któą się bardziej opłaca.

A co do dysku to go chyba zmienię bo również nie byłem do końca przekonany na ten dysk, myślę że wybiorę barracudę obeznie posiadam i w sumie nie narzekam

Nie zmieniaj dysku!! Obecnie najszybszymi i najcichszymi 320-stkami są WD AAKS (odrobinę wydajniejszy od samsunga) i Samsung HD321KJ (cichszy od WD). Seagate głośniejszy, gorący i wolniejszy.

Co do mobo - różnice między IP35 i P35A-S są znikome tak na dobrą sprawę :) Dla mnie obie płyty były bardzo porównywalne i wybrałem po prostu ładniejszą płytkę - abita ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi