Bavar Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Ciekawe czy jakbym wstawił sobie najnowszą Kumę to by ruszyła na biosie 1,3 :rolleyes: Macie jakieś pojęcie o tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Ciekawe czy jakbym wstawił sobie najnowszą Kumę to by ruszyła na biosie 1,3 :rolleyes: Macie jakieś pojęcie o tym? Nie wiem, pożycz cpu wsadź i przekonaj się sam. p.s. jakie macie temp na PWM, na low i stress, i czy schładzanie dodatkowo sekcje zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 w idle mam trochę ponad 30 w stresie teraz Ci nie powiem, ale nawet po ostrym o/c nigdy nie była za gorąca więc pozostał sam radiator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) możesz powiedzieć jak zrobić ten profil ? btw. dzięki za progros, zrobiłem sobie TDP 11W :) Pomyślę teraz nad czymś nieco szybszym czyli 1,4 @ np. 1,0V (pic) Powinno wystarczyć kliknięcie w "Create Shortcut on Desktop" ;). Może wypróbuj inną wersję. Edytowane 12 Stycznia 2009 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jest jeszcze inny prog do tego, bardzo wygodny ,duzo opcji,mozna na nim zrobic wlasny cool n quiet, u mnie jak komp idluje to schodzi do 1.35ghz i 0.84v jak tylko jest jakies obciazenie to komp zwieksza takty poki obciazenie nie jest ponizej 50% ,w zakresie 1.35ghz do 3.3ghz. Rightmark cpu clock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Powinno wystarczyć kliknięcie w "Create Shortcut on Desktop" ;). Może wypróbuj inną wersję.Da się to zrobić tylko jeśli napięcie ustawię w zakresie 1,1 - 1,35V Ok ustawiłem procka jak w sygnaturze, na razie 20min Orthosa GO, jak przejdzie z 1h to tak zostawię, albo dodam z 200MHz. Ogólnie nieźle, 2 GHz przy 1,1V używając C'n'Q 1,1V ustawia mi przy 1 GHz :-) Edytowane 12 Stycznia 2009 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=214285 Abit AX78 + Phenom II beta Bios on Route to który mnie teraz będzie całowac po nogach ? :lol: ;) mam nadzieje, ze link powyzej sie przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=214285 Abit AX78 + Phenom II beta Bios on Route to który mnie teraz będzie całowac po nogach ? :lol: ;) mam nadzieje, ze link powyzej sie przyda. Link się przyda, całować nie będę :P :P Ciekawe ile w tym prawdy bo abit się do tego nie przyznaje :(. Chyba, ze jakieś niedobitki i zapaleńcy coś tam w tajemnicy piszą do ax78. Pożyjemy zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_gracz Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Mam właśnie tego abita i mam pytanie czy ten procesor spokojnie pójdzie http://icomp.pl/produkty.php?sid=procesory-243 bo chce taki kupić a jak nie to jak najmocniejszy byście poradzili do tej płyty. Dzięki za odp. Jak było to sory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 nie wczyta mi się ta strona to ci powiem co ta płyta obsługuje bios 12 - wszystkie procesory K8 bios 13 - wszystkie procesory K10 65nm, nawet Phenoma 9950 140W, nie wiem niestety jak jest z Kumą (X2 7xxx) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 Mam właśnie tego abita i mam pytanie czy ten procesor spokojnie pójdzie http://icomp.pl/produkty.php?sid=procesory-243 bo chce taki kupić a jak nie to jak najmocniejszy byście poradzili do tej płyty. Dzięki za odp. Jak było to sory. O ile pamiętam na liście cpu dla biosa 1.3 tego procka nie ma więc mogą być kłopoty i nie ruszy pewnie. p.s. A kto mnie będzie po nogach całować ? bo biosa 1.4 betę już mam tak więc ........ ;] ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 to ten z obsługą pII ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) YES ;] jak wrócę ze spacerku z dogiem to zapodam na rapida ;] proszę bardzo 4 all abit fanBoy;s :P http://rapidshare.com/files/182874397/ABIT...us_pendrive.rar dodałem soft do flaszowania z dosa + boot pliki do cd i pendrive DZIŚ już bios dostępny tu i tam więc lawinowo poszło. Edytowane 14 Stycznia 2009 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paq's Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Szacun, BIOS na pewno z czasem się przyda B-). Dziś jeszcze przed Wami zadanie. Pomożecie wspólnymi siłami ustawić to dziadostwo, żeby nie wywalało w BIOS'ie, że jest Filed Overclocked? Zjechałem Ram'ami, żeby było im lżej, myślałem, że tutaj jest problem. Dajel powtarzam, że w Windzie jest stabilnie jak skała. Mówcie, co może być nie tak, będziemy eliminowali ewentualności. Procek podniosiony o 0.2V, Ram na 2.20V. Edytowane 14 Stycznia 2009 przez Paq's Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) trc = 25, twr=6 jak się da to 8, trtp=3, dla wszystkich banków wartość (nie pamiętam nazwy) na 195, jak coś przyjdzie mi do głowy dam cynka, nb freq. i ht link masz ok, w normie tak jak lubi abit, bok jak nb freq. większe niż 2200 to się sypie. jaki napięcie na NB masz, p.s. ale ci ładnie ram przy tym oc na 800 wyszedł akurat ;P miałem podobne jaja 1000 stabilnie a wywalał ten komunikat jak poustawiałem to i owo od xxx czasu jest spokojnie :P Edytowane 15 Stycznia 2009 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paq's Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Ustawiłem jak napisałeś w poście, zobaczymy czy coś z tego będzie. Na NB napięcia nie zmieniałem, więc odpowiednio: 1.8 V i 1.1V. Dzięki za zainteresowanie problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_gracz Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 O ile pamiętam na liście cpu dla biosa 1.3 tego procka nie ma więc mogą być kłopoty i nie ruszy pewnie. p.s. A kto mnie będzie po nogach całować ? bo biosa 1.4 betę już mam tak więc ........ ;] ;] To bardzo zile bo chciałem tego kuma, to co polecacie w takim razie warto brać x4 BE a może 6400+ i tańszy w dodatku jak z tym biosem 1.4 może on wykrywa kume ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Nie wykrywa, jest tylko czarny ekran i ciemność widzę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paq's Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 "CPU filed OC" - wyłączyłem Cool And Quiet i Virtualization (o czym wcześniej zapomniałem), ale IMO nie zrobi to większej różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bavar Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Czyli Virus testował Kumę?? Wgrałeś najnowszy bios?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 bios 1.4 beta i kuma i .... ciemność. 1.4 nie ma wsparcia dla kumy tylko P II w next biosie dać maja kumę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 O ile będzie następny bios. Chociaż kto wie, ostatnio już krzyczeli o zamknięciu strony abita, a jednak działa ona normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 a cos tam ciekawego jest? jak przestana bios wydawac nowy to po co strona ;p firma i tak trup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bavar Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Tylko pytanie czy te biosy to projekt abita czy jakichś zapaleńców z RU . Już chciałem sprzedawać mobo ale widzę że jest szansa na to że pozostanie u mnie. Jedyne co mnie najbardziej wkurza w tej płycie to obsługa dysków twardych - sb600 to istny kaszan! :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paq's Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Dalej: "CPU filed OC". VIRU$ jeśli masz pomysł, cokolwiek.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) bios 1.4 beta i kuma i .... ciemność. 1.4 nie ma wsparcia dla kumy tylko P II w next biosie dać maja kumę :(A ten 1.4 dobrze wspiera Debena? Testował to ktoś? Da się coś po-o/c-ować? Edytowane 18 Stycznia 2009 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Bios 1,4 jest od abita nie tam od ru :P. PII nie testowałem bo nie mam na stanie, jak będę w next tygodniu kumplowi składał kompa na dfi i PII to wsadzę na testy do ax78. @Paq's a jak masz ramy na 444 12 25, może zobacz luźniej 444 15 25. Edytowane 18 Stycznia 2009 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 czyli bios 1.4 jest oficjalny :o a na stronie go nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bavar Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zainstalowałem najnowszy bios i jest to BETA przez duże B. Po pierwsze źle rozpoznaje mojego proca (mnożnik), w timingach pamięci też miałem subiektywne odczucia. Jedyny plus że zrobiłem bezbłędnego flasha wiec nie ma co się bać robić to spod dosa. Niestety po 5 minutach wróciłem do biosu 13 . Czekam na oficjalny bios z info o zmianach. U Ciebie Virus nie ma dziwnych anomalii? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Co do biosa 1.3 to jest od abita a na stronie go nie ma bo to beta, więc zanim dojdą czy wszystko jest ok to pewnie na stronie go nie dają. Fakt jest coś z mnożnikami skopane bo na 2 cpu wykrywało mi je błędnie z mniejszym mnożnikiem, reszta ok tylko musiałem ręcznie poustawiać, kuma nie ruszała na 1.4 jest tylko wsparcie do PII. Możecie pisać co macie z nim za jazdy do do abita się podeśle może coś im to da i poprawią w oficjalnym, ja dostałem bios właśnie od nich z info że do testów, więc dobrze by było im coś napisać co i jak. @Paq's dawałeś większe nap. na NB 1.8 i 1.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...