VIRU$ Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) Niestety, tak to wygląda. Jak nie znajdziesz nikogo, to możesz wysłać kość do mnie (PW). Mogę ją spróbować flashnąć na mojej płycie. Ooo taniocha :E. Już lepiej kupić drugą płytę na zapas. Po co wystarczy mieć dobrego ziomka z takim programatorem ;p A i z tego co czytam to naprawdę będzie trzeba robić zapasy: http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://...ci/news3685.php :( Edytowane 29 Maja 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Abit umiera już od kilku lat, zresztą to benchmark...;] Ja bym się na razie nie przejmował :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Macie gdzieś rozpiskę co oznaczają poszczególne znaczki na wyświetlaczu POST? Mi cały czas pisze "FF" i nie wiem co to znaczy, do tego nie mogę podpiąć kabelka Power LED cały czas źle, i świeci mi sie czerwona dioda na płycie. Może ktoś pomóć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_inf Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) Macie gdzieś rozpiskę co oznaczają poszczególne znaczki na wyświetlaczu POST? Mi cały czas pisze "FF" i nie wiem co to znaczy, do tego nie mogę podpiąć kabelka Power LED cały czas źle, i świeci mi sie czerwona dioda na płycie. Może ktoś pomóć? Dioda ma świecić. A jeżeli masz FF to znaczy że wszystko dobrze. Post Kody Edytowane 29 Maja 2008 przez piotrek_inf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek666@ Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Witam stałem się posiadaczem tego AX78 mam pytanie jaki Bios wgrac ? i jeszcze jedno dlaczego maxymalnie mam tylko 1.57v na CPU? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Zabezpieczenie nadprądowe sekcji zasilania (OVP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Zabezpieczenie jest powyżej 1,7V dla X2 i powyżej 1,55V dla Phenomów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek666@ Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 VIRU$ Proszę cie o Odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Zabezpieczenie jest powyżej 1,7V dla X2 i powyżej 1,55V dla Phenomówmoże jest OVP jako uklad a nie wpis w biosie i wtedy 1,7v i 1,55v zależą od sztuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) VIRU$ Proszę cie o Odpowiedz Hi, co do biosa to wgraj 1.2, jest w necie beta 1.3 ale czami na niej jakieś cuda sie dzieją np: płyta startuje domyślnie z 1.55V dla procka ja tak z 1 dzień smagałem z moim x2 który ma domyślnie 1,25V więc sie zapocił trochę, czasem łapie jakieś zwiechy. W tej becie jest więcej ustawień dla ramu. Może w oficjalnym będzie ok. A co do napięcia nie wiem czy to wina OVP czy jak, bo na różnych procesorach miałem różne maxymalne napięcie dostępne w biosie tj. na antku x2 5000+ max=1.57V a na antku x2 3800+ (f3) max=1.62V. Edytowane 30 Maja 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek666@ Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 w AX78 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) w AX78 ? OCB Cały czas mam na myśli ax78 A i ciekawostka, kiedyś pytałem jak czas trc na tym ax78 ustawić, spd w moich muchach jest 23 i tak też miałem niestety od czasu do czasu komp po włączeniu pisał że coś nie tak że za dużo podkręcone dawałem f1 i szło dalej. Komp mimo to stabilny testowany po xx godz prime itp. Ostatnio przestawiłem to na 25 i jak ręką odjął. Edytowane 30 Maja 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek666@ Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 ale jak włącze czarny obraz jest muszę Resetowac Biosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 ale jak włącze czarny obraz jest muszę Resetowac BiosaAle kiedy czarny ekran, zawsze, po oc czy jak bo nie wiemy tego. Skoro resetujesz biosa i potem jest ok to z jakimś ustawieniem przedobrzyłeś, może z oc, a grafa zasilanie ma dodatkowe ?, czy ustawiłeś że podaje z portu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek666@ Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 czarny ekran zawsze po OC mam i nic muszę resetowac Biosa potem może powiedz mi jak poustawiac opcje w MOBO może coś zle robię na DFI było super OC :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) czarny ekran zawsze po OC mam i nic muszę resetowac Biosa potem może powiedz mi jak poustawiac opcje w MOBO może coś zle robię na DFI było super OC :sad: Miałeś wcześniej dfi to nie powinieneś mieć problemów żadnych bo bios abita vs. dfi wypada blado (mało opcji). Wiec poustawiaj to co znajome tak jak na dfi. Nie wiem na ile wiedzy masz, co robisz źle czy o czymś zapomniałeś. A dla poszczególnych banków ramu ustawiłeś nie pamiętam teraz tego parametru (brak dostępu do mojej maszynki, siedzę na laptopie w pracy) ale musisz mieć ustawione na 127,5 lub nawet 195, może to to. Raczej z tym abitem problemów większych niema . hhtx3 masz ? Ram w slotach przy procku -> bo lepsze oc jest ;] Edytowane 30 Maja 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek666@ Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 wyczaiłem :):):) zrobiłem narazie 3055MHZ na 1.42V jak napiecie dam większe np 1.57v komp startuje ale jak go wyłączę to kupa nie uruchomi się trzeba Bios resetowac ale na 1.42V na 3055MHZ narazie tyle prubuje przeszedł test Orthosem 15minut testuje dalej aha a mój zasilacz jest Dobry do OC ? Not o jazda jestem bardzo ale to bardzo zadowolony z Abita AX78 !!!!!!!!!!!!!!!!! OC turbo OC 1.42V 3300mhz :D:D:D:D na DFI trzebało 1.6V :( za pomocą Viru$sia udało nam się osiongnąc ten oto wynik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 wyczaiłem :):):) zrobiłem narazie 3055MHZ na 1.42V jak napiecie dam większe np 1.57v komp startuje ale jak go wyłączę to kupa nie uruchomi się trzeba Bios resetowac ale na 1.42V na 3055MHZ narazie tyle prubuje przeszedł test Orthosem 15minut testuje dalej aha a mój zasilacz jest Dobry do OC ? Not o jazda jestem bardzo ale to bardzo zadowolony z Abita AX78 !!!!!!!!!!!!!!!!! OC turbo OC 1.42V 3300mhz :D:D:D:D na DFI trzebało 1.6V :( za pomocą Viru$sia udało nam się osiongnąc ten oto wynik No ładny wynik ;]. Tak więc mamy kolejnego zadowolonego użytkownik abit'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Zabezpieczenie nadprądowe sekcji zasilania (OVP)Jak nadprądowe to OCP a nie OVP :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 A ja nie jestem zadowolony... :) popsułem BIOS i nigdzie mi go naprawić nie chcą :( i płyta się marnuje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek666@ Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Dark_Reaver czyli mie zepsutego Abita chciałeś sprzedac :) dobrze ze nie wgrałem Biosu Beta :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 zepsutego bym nie sprzedał... na allegro wystawiłem bo miał kumpel naprawić :P zresztą dopiero teraz się zczaiłeś ? tematu nie czytałeś wogole ? pogratulować :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 (edytowane) A ja nie jestem zadowolony... :) popsułem BIOS i nigdzie mi go naprawić nie chcą :( i płyta się marnuje :( Podeślę ci namiary na mojego kumpla i zaprogramuje Ci tą kostkę, chyba że masz dostęp do 2 sztuki to hot flasza zrób ;-]. ew, odkupie ją to sobie hota w domu zrobię z moja. Edytowane 30 Maja 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Wlaśnie nie mam dostępu do drugiej kostki :P jak bym miał płyta już by działała :) A namiary chętnie przyjme :) tylko, żeby się nie okazało, że kostka zaginie w akcji xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 www.altronic.com.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Dioda ma świecić. A jeżeli masz FF to znaczy że wszystko dobrze. Post Kody Też Ci się świeci lampka na czerwono? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_inf Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Też Ci się świeci lampka na czerwono? Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek666@ Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Dark_Reaver nie ku*** nie czytałem mogłeś powiedziec a nie zginoł byś chłopie jak byś mi to sprzedał zepsute :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Dark_Reaver nie ku*** nie czytałem mogłeś powiedziec a nie zginoł byś chłopie jak byś mi to sprzedał zepsute :angry:Nie denerwuj się, chyba wyraźnie napisał: zepsutego bym nie sprzedał... na allegro wystawiłem bo miał kumpel naprawić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Dark_Reaver nie ku*** nie czytałem mogłeś powiedziec a nie zginoł byś chłopie jak byś mi to sprzedał zepsute :angry:Może wrócisz na pclaba ze swoimi mądrymi tekstami? A co do czerwonej lampki...ludzie, instrukcji nie czytacie? :P Świeci jak zasilacz jest podłączony do gniazdka... Edytowane 31 Maja 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...