antoniofavretto Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Witam Moje mobo to NF7-S v.2.0, planuje kupić na mostek południowy radiator Zalmana NB32K, jednakże moja płyta nie posiada otworów wokół chipsetu dolnego. Jak przymocować tego zalmana do SB? Jest jakiś klej do tego dobry, który przewodzi dobrze ciepło? PS. Jeśli ktoś posiada jeszcze mobo NF7-S i na procku ma cooler Pentagram QC-80 Cu, to czy da się zamontować na północny mostek radiator Zalman NB47J? lub pentagram Freezone NP-40 Cu? Czy gabaryty pentagrama QC-80 Cu na procku nie będą przeszkadzać NP-40 Cu i Zalmanowi? PS2. Pasta Arctic Silver 5 będzie odpowiednia do tego? Edytowane 28 Lutego 2008 przez antoniofavretto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Ja mam to mobo i taki sam zestaw jak ty :D W zamontowaniu Niebieskiego zalmana przeszkadzała mi trochę jego wysokość więc musiałem odrobinę spiłować 1 róg bo wchodził w Pentka. Na nb zamocowałem radiator na taśmę termoprzewodzącą 3M i wszystko się trzyma :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoniofavretto Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Wielkie dzięki za szybką odpowiedź :) teraz wiem na czym stoję :D W takim razie Pentagram NP-40 Cu to już na pewno nie wejdzie przy takiej konfiguracji? Próbował ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...