LukaszW Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Mam obecnie Gigabyte k8-ne jak sie nie myle, mam na nim procka Athlona 64 3200+, 1.5Gb ramu, GF 8600GTS, zasilka cheaftec. Jest taki problem ze na tej plytce szyne da sie podniesc tylko z 200 do 214Mhz dalej niechce pojsc. Na tym procku z tymi pamieciami na plycie GB k8-ns szyna szla na 264 na dupiastym zasilaczu. Wiec pytanie: Jaka jest najlepsza plyta pod 754, z DDR i PCIe ? Narazie chce z tego wycisnac ile sie da wiec zmiana na inna platforme nieoplacalna, ew moglbym przejsc na DDR2 z uwagi na tanie kosci. Edit: Ewentualnie rozwiazanie problemu z podnoszeniem magistrali na tej plycie) Edytowane 28 Lutego 2008 przez LukaszW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalbar Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Asus K8V SE Deluxe http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/5331 ładnie się kręci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszW Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Ale to jest na AGP z tego co widze a potrzebne na PCIE:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalbar Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 ciężko znaleźć już dobrą, nową płytę pod s774 z gniazdem PCI-E :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Ja bym sprzedał proca, ram i płytke i kupił nowy sprzęcik, coś z jajami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszW Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Nie musi byc nowa, moze byc uzywana ale jesli sprawdzona:) Miper, jesli bym sprzedal to co mam to i tak nie kupie za dokladnie takie sam osiano lepszego kompa, a dokladac jak narazie niechce, tymbardziej ze sprzet dobry jak narazie, w nowe gry spokojnie gram. Po prostu wiem ze moge spokojnie sporo mocy jeszcze wycisnac i chce to zrobic :D Czekam na propozycje, to czy nowa czy uzywana nie ma znaczenia, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Na dniach dostanę nową MSI K8N Neo3 - jeżeli jesteś zainteresowany to PW. Tutaj masz info na temat OC AMD64 na niej: http://egielda.com.pl/?str=art&id=139-4 "Płyta podkręcała się bardzo dobrze – udało się nam zamknąć skalę :) Dotarliśmy do 400 MHz bez najmniejszego problemu". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 DFI na 754. Ale imho nie opłaca sie inwestować w tego kompa, jeżeli procek nie jest venice to dużo go nie wykręcisz a będzie sie grzał strasznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszW Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 No wlasnie zastanawialem sie nad DFl ale nigdzie nie moge dostac a procka wlasnie mam Athlon 64 3200+ VENICE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...