Skocz do zawartości
LukaszW

Jaka Plyta Glowna Pod 754?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam obecnie Gigabyte k8-ne jak sie nie myle, mam na nim procka Athlona 64 3200+, 1.5Gb ramu, GF 8600GTS, zasilka cheaftec. Jest taki problem ze na tej plytce szyne da sie podniesc tylko z 200 do 214Mhz dalej niechce pojsc. Na tym procku z tymi pamieciami na plycie GB k8-ns szyna szla na 264 na dupiastym zasilaczu. Wiec pytanie:

Jaka jest najlepsza plyta pod 754, z DDR i PCIe ?

Narazie chce z tego wycisnac ile sie da wiec zmiana na inna platforme nieoplacalna, ew moglbym przejsc na DDR2 z uwagi na tanie kosci.

Edit:

Ewentualnie rozwiazanie problemu z podnoszeniem magistrali na tej plycie)

Edytowane przez LukaszW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musi byc nowa, moze byc uzywana ale jesli sprawdzona:)

Miper, jesli bym sprzedal to co mam to i tak nie kupie za dokladnie takie sam osiano lepszego kompa, a dokladac jak narazie niechce, tymbardziej ze sprzet dobry jak narazie, w nowe gry spokojnie gram. Po prostu wiem ze moge spokojnie sporo mocy jeszcze wycisnac i chce to zrobic :D

Czekam na propozycje, to czy nowa czy uzywana nie ma znaczenia,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dniach dostanę nową MSI K8N Neo3 - jeżeli jesteś zainteresowany to PW. Tutaj masz info na temat OC AMD64 na niej:

http://egielda.com.pl/?str=art&id=139-4

"Płyta podkręcała się bardzo dobrze – udało się nam zamknąć skalę :) Dotarliśmy do 400 MHz bez najmniejszego problemu".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

DFI na 754. Ale imho nie opłaca sie inwestować w tego kompa, jeżeli procek nie jest venice to dużo go nie wykręcisz a będzie sie grzał strasznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi