Consi Pit Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Niestety , zmuszony jestem dokonać zakupu gotowego zestawu w M1 / kwestie ratalne / . Mam do Szanownych forumowiczów pytanie o wymienione w temacie firmy . Do tej pory interesowałem się głównie notebookami i wiem że np notebooki HP maja stosunkowo duży procent awaryjności . Jak jest w maszynach stacjonarnych - nie wiem , tak samo jak o firmie NTT . Bardzo proszę o opinie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Na raty można kupić także w sklepach internetowych jak i na giełdach komputerowych. Branie zestawu z supermarketu to samobójstwo albo głupota :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Poszukaj raty 0% albo 1%. Nawet przy 1% taniej Cie wyniesie zestaw niż jakieś HP/NTT. Oni robią zestaw + coś doliczą. 2 masz plomby ;] wystarczający powód jak dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalbar Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 nie kupuj gotowca, przepłacisz. Kup lepiej w jakimś sklepie, i wybierz samemu podzespoły, to będzie lepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Ja tak zrobiłem jak koledzy radzą : 20 rat w żaglu dla swojego zestawu (sam kompletowałem kierując się ceną oraz jakoscią podzespołów - fakt niektóre są lipne ale kasy brakło :P ) poszukaj jakiegos sklepu z częsciami i pogadaj o ratach z nimi. Na pewno mają jakiś system ratalny. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Consi Pit Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Dzięki serdeczne , ale nikt mi na raty nie sprzeda bo umowę o pracę mam terminową / koniec za 4 miechy / , a w M1 sprzedadzą mi na dowód . Dobrze wiem że kupowanie tam sprzętu to nie jest najlepsze wyjście / delikatnie rzecz ujmując / ale cóż - siła wyższa ... Tak więc ponawiam pytanie HP czy NTT ? . Kompa potrzebuję dla syna / 8 lat / na jakieś góra dwa lata , więc nawet coś z HD2600 styknie mu z naddatkiem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Oj nie wiem, czy starczy. Jak sie dorwie do najnowszegi Nid for Spida, czy w co tam lebki graja, to bedzie placz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Consi Pit Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Starczy starczy bo na razie to będzie grał w to w co mu dam zagrać :D , a w demo tego najnowszego spida czyli prostreet to gałem na lapku z go7600 bez ścinek na wysokich detalach w 1280/800 , a ten radeonik jest sporo szybszy . Ale wracając do tematu - HP czy NTT - ma ktoś jakieś doświadczenia ? i a propos minusów zakupu w M-sklepie - czy to , że trochę przepłacę i nie będę mógł nic podkręcić /plomby/ to jedyne minusy , czy też czają się gdzieś jeszcze niewidoczne dla mnie niespodzianki ? Edytowane 28 Lutego 2008 przez Consi Pit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 czy też czają się gdzieś jeszcze niewidoczne dla mnie niespodzianki ?Słabe zasilacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Niespodzianki ? Np kiepskiej jakości komponenty w środku ... pewnie płyty główne na starych chipsetach :) Do tego zasilacz marki "Mały Chińczyk z Piwnicy po godzinach" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Raty na dowód znajdziesz w każdym sklepie oferującym sprzedaż ratalną. Co prawda będziesz musiał nakłamać bo oni nie wymagają zaświadczenia ale pytają na jak długo masz umowę (jak się przyznasz do tych 4 miechów to market też Ci nie da rat), ale kompa złożysz o wiele lepszego niż gotowiec z marketu z super prockiem i [ciach!]ianą resztą podzespołów zasilanych jakimś samopałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 no nie wiem czy tak nie wymagają ;) ntt to lipa rozbierałem ostatnio jednego w środku chiny chociaż akurat zasiłka solidna (chyba seasonic czy enlight,, nie pamiętam), na gwarancji był 3 razy przez 2 lata,, czy to dużo oceń sam,, dla mnie o 3 razy za dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 (edytowane) Kompy NTT nie są plombowane. Są naklejki kontroli jakości i sprzęt można otwierać, modernizować i czyścić. Bierz NTT. WWW.YALU.PL - złóż sobie własny konfig na raty. Edytowane 29 Lutego 2008 przez tobster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Consi Pit Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) Dzięki , właśnie na NTT / pisałem wyraźnie że na dowód dostanę TYLKO w M1 /się zdecydowałem i zobaczymy co będzie . Póki co wszystko hula jak ta lala - Wiesio na full ze wszystkimi bajerami , ale zobaczymy jak dojdę na bagna albo do Handlowej Wyzimy , bo tam wymagania znacznie rosną . Mam jeszcze jedno lekko off topowe pytanie - czym mierzycie temperaturę karty 8800GT ?- everest w wersji 2.2 nie pokazuje , nvtemplogger też nie widzi czujnika .... Edytowane 6 Marca 2008 przez Consi Pit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...