Skocz do zawartości
Camis

Gps Z "biedronki"

Rekomendowane odpowiedzi

To nie jest zadna nawigacja ale PNA.

:lol2:

Stylus jest bardzo wskazany. Znasz kogos kto obsluguje palcem caly czas pna/pda? Zreszta napisales palcami co swiadczy o tym zes za wiele nie uzywal tych urzadzen.

używam w samochodzie i terenie. obsługa palcem nie nastręcza żadnych problemów i większość aplikacji jest do tego dobrze przystosowana. w mojej nie ma miejsca na rysik więc od początku leży w pudełku i nie zauważyłem problemów - kwestia wygody przy bardzo małych polach na ekranie. nie doświadczyłem też problemów pisząc na klawiaturze dotykowej wbudowanej w Win CE (palcem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okreslenie nawigacja bardziej pasuje do dedykowanych sprzetow typu garmin czy tomtom.

To sa PNA. Co do klepania palcem na wirtualnej klawiaturze to gratuluje wypilowanego paznokcia.

3019793[/snapback]

Co do klepania palcem na wirtualnej klawiaturze to gratuluje wypilowanego paznokcia.

korzystam zgodnie z przeznaczeniem i zapewniam, że nie zmusza mnie to do pilnikowania paznokci w dziubki ;)

jestem raczej wygodnicki i gdyby sprawiało mi to problem to korzystałbym z rysika.

rozumiem, że znajdą się tacy którzy piszą na tym pracę dyplomową - życzę cierpliwości i powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zreszta napisales palcami co swiadczy o tym zes za wiele nie uzywal tych urzadzen.

Miałes w rękach mante 010/20/30? Ja miałem. A moze miałes larka 50.0/50.1/50.3? Ja miałem.

Nie miałem tez problemów z poruszaniem sie po mapie i opcjach w mio, tomtomach i kilku innych wynalazkach.

Juz nie pisze nawet o tym ze nie miałem zadnego problemu z obsługą w ten sposób telefonu na windows mobile...

Ale jak ktos ma paluchy jak stopa słonia i zle skalibrowany ekran...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej chyba jednak dołożyć do Mio, albo Asusa i kupić nawet używkę wyjdzie trochę drożej, ale przynajmniej będzie pewność, że nawigacja będzie chodzić bez zacięć i zawieszeń, a Manta jak to Manta niska cena=niska jakość cudów nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używałeś, że się wypowiadasz? Ja mam Mantę 030 i sobie chwalę. Urządzenie odblokowane, używam AutoMapy i działa wyśmienicie. Na baterii wytrzymuje około godziny, ale w aucie i tak uzywam zawsze z ładowarką. Minusem jest brak ładowarki sieciowej, ale bateria ładuje się po podłączenku do komputera kablem USB. W której gazetce, chyba RTV EURO AGD, widziałem nawigację LARK. Podobne parametry i cena, poszukaj.

edit: również tutaj

Edytowane przez KuBaB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno mialem te nawigacje z biedronki w trasie, i musze powiedziec ze bylem bardzo pozytywnie zaskoczony tym urzadzeniem. Moze to dlatego ze wczesniej z nawigacja nie mialem za bardzo doswiadczenia, w kazdym razie z wgrana automapa prowadzila mnie naprawde dobrze. Co najwyzej mam pewne zastrzezenia do jakosci LCD - kiedy wyszlo mocniejsze slonce ledwo co bylo w nim widac. Czy w drozszych urzadzeniach ekrany sa lepsze pod tym wzgledem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi