Skocz do zawartości
grager

Antec Earth Watts 500w Czy Seasonic S12-430

Rekomendowane odpowiedzi

oba zasilacze robione sa przez seasonica, tylko roznia sie moca i typem konstrukcji; obecnie mam seasonica, zastanawiam sie nad obudowa antec sonata 3, w ktorej jest zasilacz i spelnia wiekszosc moich oczekiwan (obudowa a nie zasilacz), po sprzedazy 1 zasilacza jej cena wynioslaby ok 200zl co uwazam za rozsadna cene i zastanawiam sie ktory zasilacz moglbym sprzedac;

generalnie antec ma wieksza moc i mocniejsza linie 12v, ale wydaje mi sie ze moj zasilacz starczy do kart 8800gt (bo to max co kupie) i slabszych (nie liczac radeonow serii 2900), wiec wybor sprowadzalby sie do tego, ktory zasilacz ciszej pracuje i zapewnia lepszy przeplyw powietrza (nizsza temperatura w budzie)

patrzac na ceny (seasonic wciaz drozszy, choc o mniejszej mocy), wydaje mi sie, ze moj obecny zasilacz bedzie lepszy, ale gdyby ktos mial jakies doswiadczenia z tym antkiem to bylbym wdzieczny za opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm nie wiem czy wyciagnie to co jest na tabliczce znamionowej, ale czytalem gdzies ze do 8800gt styknie, sam juz nie wiem :/

jako ze dB sa w skali logarytmicznej a ja siedze znacznie blizej niz metr od kompa (no moze 80cm od zasilacza), to jakos trudno mi to sobie przelozyc na rzeczywisty poziom halasu, moze jakos bardziej obrazowo? :) albo czy ta roznica bedzie odczuwalna? no bo sama buda chyba dosc dobrze powinna tlumic dzwieki (wyzsza szkola jazdy niz moja obecna tandetna obudowa), wiec chyba nie powinno byc glosniej niz jest teraz na seasonicu, tak?

gdyby ten antec mial jakiegos asa w rekawie (np. odpinane kable), to bym sie nawet nie zastanawial, a tak... no i jak z tym nagrzewaniem, ta tylna scianka z wieloma dziurkami wystarczy przy takim malym woloobrotowym wiatraczku, zeby temperatura nie wrosla znaczaco?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi