eVok Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 witam kupiłem sobie ups jak w tytule i chciałem zobaczyć ile wytrzyma na baterii mój komp.kilka razy odłączałem go od zasilania i tylko 2 razy przełączył się na baterię a pozostałe kilka odłączeń od sieci skończyło się tym że migała czerwona dioda i piszczał.według tego co na stronie producenta jest napisane to sygnalizował zwarcie na wyjściu.za słaby chyba nie jest bo by sygnalizował przeciążenie? czy ktoś się spotkał z takim zachowaniem czy jest po prostu walnięty? dodam że te 2 razy to było po kilku odłączeniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Poczytaj sobie FAQ, tam znajdziesz wszystko na temat twojego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVok Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Poczytaj sobie FAQ, tam znajdziesz wszystko na temat twojego problemu. dzięki ale tam nic nie ma o ups.w ogóle jest mało informacji,znalazłem tylko że powinien mieć czysty sinus na wyjściu z baterii bo mój zasilacz ma aktywne PFC .ktoś polecał EVERa i kupiłem taki nie wiem tylko teraz czy nie za słaby Edytowane 1 Marca 2008 przez eVok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 No i o to chodzi, zasilacz nie toleruje twojego UPSa i nie będzie z nim działał jak trzeba, chyba że wykastrujesz go z PFC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVok Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) no to właśnie ten ups ma napisane na pudle że ma czysty sinus :/ czyli powinien działać z aktywnym pfc :/ wykastrować to nie wykastruję bo coś zwalę przy okazji,a gdybym miał zmienić ups to może podpowiedź na jaki mniej więcej model żebym nie miał problemów? a może kupić modecoma mc z pasywnym pfc a chiefa sprzedać? na razie to mam 350zł w plecy :/ ps.właśnie 2 razy wyłączyli światło bo wieje.raz pokazał zwarcie a za drugim przełączył się na baterię :/ EDIT rozwiązałem problem.kupiłem Modecoma MC400 a Chieftec idzie do znajomego więc odzyskam trochę kasy.na Modecomie z pasywnym pfc wszystko jest ok i jestem zadowolony Edytowane 2 Marca 2008 przez eVok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...