R4dziK Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 witam, kumpel zalatwil sobie hosting. chce postawic maly serwis. problem w tym, ze po skopiowaniu czegokolwiek do folderu www na nowym serwerze przeglądarka tego nie widzi. załóżmy, że wklejam tam jakiś testowy plik index.html, a po wpisaniu domeny w przeglądarce otrzymuje tylko białą strone z textem 404.html. co może być przyczyną? czy trzeba jakoś skonfigurować serwer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 (edytowane) Plików nie wrzucasz do www tylko do public_html :) Ewentualnie jak jest tam kilka domen to najpierw katalog domains, potem domena potem public_html , ale zazwyczaj jest sktór do głownej domeny public_html w głównym katalogu serwera :) Edytowane 29 Lutego 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 hmm, no w sumie racja. tylko, że jak nie kombinuje to dalej brak efektu. :-| wrzucilem index.htm do /public_html /www/public_html /domains/nazwa_domeny/public_html i dalej lipa :sad: jakieś inne sugestie? dodam, że na czystym kącie były tylko katalogi /www /.procmail i jeszcze kilka plików Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 (edytowane) Co to za hosting ? Ewentualnie - ma jakiś panel (DirectAdmin/CPane) ? Tam można sprawdzić gdzie się domyślnie ładuje może ... dla mnie kretynizm by nie było public_html ... Jeśli to porządna firma to zawsze możecie napisać ticket do supportu - muszą pomóc :) Edytowane 29 Lutego 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 kumpel zalatwil sobie cos po znajomosci, na dobrą sprawe nie wiem nawet co to za firma. cmsa chyba nie ma. dostalem tylko namiary ma serv i baze. napisze do admina. pewnie chodzi o jakąs [ciach!]le. najpierw napisalem tu, bo zawsze mozna tu liczyc na szybka odp. dzieki za pomoc. jak juz rozkminie, dam znac pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 kumpel zalatwil sobie cos po znajomosci, na dobrą sprawe nie wiem nawet co to za firma. cmsa chyba nie ma. dostalem tylko namiary ma serv i baze. napisze do admina. pewnie chodzi o jakąs [ciach!]le. najpierw napisalem tu, bo zawsze mozna tu liczyc na szybka odp. dzieki za pomoc. jak juz rozkminie, dam znac pozdr Zamiast po znajomości brać chłam mógł wydać na chociażby jakiś tańszy serwer typu 8p.pl - tam dostajesz cpanel, a najtańsza paczka to jakieś 35zł/rok :) Mam tam jedno konto ... działa przyzwoicie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 myślę, że serwer jest w porządku. poprostu przy konfiguracji domen wystąpił jakiś błąd. katalog /www okazał się prawidłowy. już wszystko jest w porządku. wielkie dzieki za pomoc barat :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...