Skocz do zawartości
nedudej

Komp Nie Działa

Rekomendowane odpowiedzi

przepraszam za zły dział, w złym oknie wpisałem :(

co do pamieci to własnie co zrobiłem, zmienilem napiecie na innych pamieciach na 2.3v no i juz dziala na ocz tylko ze jak mi sie znowu zresetuje bios to bedzie dalej problem :/ moze aktualizacja biosa cos da?

Edytowane przez nedudej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obecnie przy zmienionym napieciu na pamieciach komp sie odpala z OCZ tylko ze nie moge windowsa zainstalowac - sypie jakimis bledami podczas kopiowania co zmienie cos w biosie to idzie kawalek do przodu wywala sie na 61% ;/

testowalem juz inne plyty z windowsem i inny naped dvd.

nie wiem o co chodzi, pierwszy raz mam taki problem

teraz zobacze z jedna koscia pamieci - moze cos sie uda zdzialac

Edytowane przez nedudej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obecnie przy zmienionym napieciu na pamieciach komp sie odpala z OCZ tylko ze nie moge windowsa zainstalowac - sypie jakimis bledami podczas kopiowania co zmienie cos w biosie to idzie kawalek do przodu wywala sie na 61% ;/

testowalem juz inne plyty z windowsem i inny naped dvd.

nie wiem o co chodzi, pierwszy raz mam taki problem

teraz zobacze z jedna koscia pamieci - moze cos sie uda zdzialac

U mnie tak było, jak kości się gryzły - niby to był Dual Channel (Corsair XMS2) a jednak ... po przełożeniu jednej kości tak by działały w single - wszystko zadziałało...

Czyli to coś z pamięciami.

Gdzieś na forum było, że foxconn nie lubi się z OCZ...

Edytowane przez barat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zobacz jeszcze z dwiema ale w single channel , a potem jeszcze tylko z ta drugą :)

Potem sprawdź na innej płycie - jak tam też dual nie pójdzie to je reklamuj ... :)

Edytowane przez barat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze to poprostu kwestia ustawien biosu - zaraz jeszcze troche sie pomecze i sprawdze

edit:

no nic w dualu nie chca dzialac :// chyba wymienie te pamieci na innej firmy, ktos moze wie na co wymienic zeby nie miec juz takich problemow?

Edytowane przez nedudej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi