MantisGhost Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 (edytowane) Witam jako ze bardzo denerwuje mnie to iz laptop trzyma marne 3-4 godzin a kasy na laptopa z ultra highendowej polki mnie niestac (na te ktore trzymaja 12 godzin). Wiec kieruje tu pytanie czy ktos zna jakies w miare pojemne ale i w normalnej cenie bateryjki podlaczane do lapa dobrze by bylo gdyby wydluzaly jego zywotnosc min 2 godzinym (chodzi mi tu o bateir podlaczane do gniazdka zasilania przez przejsciowke czy co tam jeszcze usb tez by uszlo :D) albo jeszcze lepiej jakies baterie sloneczne ktore by go ladowaly ?? czekam na sugestie :) Edytowane 29 Lutego 2008 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 (edytowane) Odnośnie fotoogniwa ... zobacz jaka moc ... ile voltów ... i jakie gabaryty ... na cenę nie patrz , bo się zdziwisz :) http://www.esg.net.pl/koszalin_fotoogniwa.html Na chwilę obecną takie cyka nadal mają marną sprawność :) Nic się w tym względzie nie zmieniło od czasu jak pisałem pracę na tytuł technika ... 4 lata temu :) Wtedy robiliśmy jeszcze część praktyczną ... jedno ogniwo 1.5V kosztowało jakieś 110zł ... a wystarczało by napędzić ledwo mały silniczek lub żaróweczkę :) Edytowane 29 Lutego 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Ew. http://www.sklep.vest.pl/index.php?cPath=43_151 Ale najtaniej po prostu kupić drugi akumulator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) jezeli chodzi o ogniwo sloneczne to styka mi 12 W :) jako ze eee tyle ciagnie jezeli dobrze pamietam ^^ cena tych ogniw kosmos pozatym to powinno byc przenosne do lapka :) a jak z przenosnymi bateryjkami widzialem cos takiego o wymiarak 2,5~3,5 cala ale nie znam nazwy, ceny ani czasu jaki dodaje do pracy lapa Edytowane 1 Marca 2008 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 no to sugeruje druga baterie do laptopa a jak nie to slyszalem o patencie - akumulator samochodowy i ladowarka samochodowa ale to jest srednio wygodne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 no chyba jednak druga beteria pozostaje jedyna niedogodnosc to to ze trzeba go wylaczyc zeby przelozyc baterie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 chyba ze masz della http://www.allegro.pl/item321922536_dell_c...lka_gratis.html wtedy jak jedna bateria sie konczy wkladamy pelna a stara ladujemy ( nie mam pojecia jak ladujemy ale coz ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...