Szczuru Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Hej. Gdzieś widziałem mody jak ludzie wykręcali te wentyle standardowe z palitów i zakładali jakieś cichsze wentyle na radiator. CZy ktos tutaj robił taki modding? Jak wykręcić ten standardowy wentyl i jaki polecacie do zakupienia? Edytowane 1 Marca 2008 przez Szczuru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 jest przyklejony temat o tych kartach! http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=216826 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wl.przemek78 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Witam. Posiadam GeForce 8600 GT z pasywnym chłodzeniem i wszystko jest OK tem ok 50 stopni normalnie a ok 80 w stresie. Ja zdecydowalem pobawic sie w podkrecenie i niestety zmusilo mnie to do wymiany chlodzenia na aktywne i zakupilem lepsza paste. Zamontowalem Pentagram Freezone XC-70 cu+ tem podstawowa spadla o ok 15 stopni !!! Teraz jestem w trakcie wyciskania .... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Nie lepiej było Accelero S2 + jakiś wolnoobrotowa 120?? Było by ciszej i podejżewam że wydajniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leiber Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) ja na swojego palita 8600gt zaczepilem wlasnie S2 pasywnie (delikatny powiew lecia na nia z wiatraka ktory jest we froncie budy) zamiast orginalnej pasty(juz jej nie bylo bo chlodzonko kupilem od eyah'a) dalem STG1 temperaturki w idle 48-50stopni a sanctuary okolo 70 (dane z vdo tool) wszystko cicho widomo bo pasywnie no ale memki bardzo cieple mam caly czas (w palce parza), tak ze albo (zaleznie od glosnosci) doloze tam sam wiatrak ktory z palita zdjalem albo wlasnie jakas cichobiezna 120 ... tylko bede musial dorobic mocowanie dla wentylka :> bo mi karta peknie xD Edytowane 7 Marca 2008 przez leiber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Ja nie zamierzam grzebać przy rdzeniu i stikerze. Pół biedy jak się uda jakoś zdjąć ten stiker, ale co jak się rdzeń ukruszy? Ja się nie dotykam do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Żeby ukruszyć rdzeń trzeba być niezłym agentem :P Więc tym raczej się nie przejmuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...