Skocz do zawartości
słoik

Komp 3000 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce sobie włożyć zapół roku 2 gts-a

A jakich efektow spodziewasz sie po dolezniu drugiego gtsa?? W jakich rozdzielczosciach grasz teraz?? W jakich planujesz na 2x8800gts?? Na jakim ekranie?? Sry ze pytam, ale byc moze zakup drugiej takiej karty za rok jest bezcelowy a co za tym idzie i plyty na sli rowniez. To dosyc wazna kwestia bo masz w ten sposob szanse zaoszczedzic ~350zl

Mam nadzieje ze nie bedziesz skladal kompa w komputroniku... i znajdziesz tanszy sklep:)

Moj zestaw:

Grafa:

GeForce 8800 GTS Asus Top 512MB TV & 2x DVI (PCI-E) ~950

CPU:

E8200 tray ~522

e8400 box ~622

Mobo:

Asus P5K Pro Intel P35 ~318

DFI LanParty DK P35-T2RS ~392

RAM:

OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz Titanium CL4-4-4 ~315zl

PDP Patriot Dual LLK 2x 2GB DDR2 EPP 800MHz CL4 ~313zl

Zasilacz:

Corsair CMPSU-550VXEU ~236 ew mocniejszy ze zmostkowana linia 12v

OCZ GameXtreme 600w ~240zl

Twoj tez moze byc:)

+ niedostepne w ofercie kmputronika Amacrox FreiErde550w, 650W

Chlodznie CPU:

Thermalright Ultra 120 Extreme + Scythe slipStream 1900Rpm ~220

jakas dobra pasta termoprzewodzaca ~30

Razem: Twoj:2649

Moj:2589 - 2769

Najgorsza konfiguracja z czesci podanych przeze mnie bedzie na 100% szybsza niz Twoj konfig, a jest przy okazji tansza o 60zl. Jezeli jednak masz fundusze wystarczajace na max konfig ktory tu podalem to polecam dolozyc do 2769 i cieszyc sie bardzo wydajna maszyna do gier. Tylko pozostaje kwestia czy wykorzystasz potencjal OC tych czesci? Mam nadzieje ze wyciagniesz z nich maxa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jest na forum lista dobrych i tanich sklepow.

2. Ninja nie jest tak dobrym chlodzeniem jak TR120Extreme zwiatrakami, roznica moze siegnac spokojnie 10C.

3.Zestaw z pierwszego posta jest gorszy od tego ktory zaproponowalem czyt. znacznie mniej wydajny, a cena taka sama. Jezeli sie upierasz przy swoim to Twoja sprawa.

4. Jezeli jestes az tak upart na swoj zestaw, nie krzywdz sam siebie i mnien chociaz RAM i GRAFE.

5.Skoro fullHD to 2xgts jak najbardziej uzasadnione

6. Mowiac o wykorzystaniu potencjalu mialem na mysli OC, a nie jaki masz ekran...

Edytowane przez zala666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie, zestaw jest nawet bardzo ok, fakt ze gdybym mial czas grac to z checia cos podobnego bym sobie zlozyl. Tylko mam wrazenie ze kupujac zestaw powinno sie starac wybrac to co mozemy najlepsze w ramach mozliwosci finansowych i potrzeb. A w tym wypadku czesci ktor polecilem jak np grafa, ram, chlodzenie(w przypadku OC) beda mialy znaczacy wplyw na wydajnosc sprzetu. A stwierdzenie ze ma ninje?? pewnie ze std wentylem oznacza dla mnie tylko tyle ze nie bedzie w stanie z powodu zbyt wysokich temperatur uzyskac wysokich taktowan procesora. Moze zbyt surowo potraktowalem ten zestaw, racja.

w takim razie polecam zmiane ram i jezeli liczysz na wysokie oc, chlodznia(moze w przyszlosci).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4. Jezeli jestes az tak upart na swoj zestaw, nie krzywdz sam siebie i mnien chociaz RAM i GRAFE.

6. Mowiac o wykorzystaniu potencjalu mialem na mysli OC, a nie jaki masz ekran...

4.a czym się różni grafa którą wybrałem ja i którą wybrałeś ty?

6.Rozumiem , ale o ekran też pytałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-ta ktora zaproponowalem to wersja top ze znacznie podwyzszonymi zegarami, wg mnie warto ja wybrac.

-poszukaj testow chlodzen na zagranicznych forach i sprawdz jaka jest roznica miedzy ultra120EX a innymi, dla Twojego spokoju.

- i co z podkrecaniem? bedzie czy raczej nie? /jak bedzie to: Twoja grafa ok bo tansza, i chlodzenie to podstawa + zmiana ram/

Edytowane przez zala666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi