Vercedes Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Witam. Mam płytę asus p5n-d, na której mam 4 sloty ramu. Kupiłem dwie identyczne kości DDR2 (800Mhz) po 1GB kingstona, które pracują w trybie dwukanałowym osadzone w dwóch czarnych portach (p. zdjęcie). Te same kości nie chciały się upchnąć w portach żółtych, wycięcie było tam gdzie trzeba ale wpychając z całą siłą nie dałem rady ich tam wepchnąć (do czarnych weszły z łatwością). Teraz moje pytanie - czy gdybym chciał uzupełnić pamięć do 4GB używając wolnych slotów, jakie pamięci powinienem kupić aby tam wlazły? Czekam na odpowiedzi :) Edytowane 1 Marca 2008 przez Vercedes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 zanim bedziesz wkladal pamieci rozruszaj zapinki przez ich wielokrotne zatrzaskiwanie i otwieranie - wtedy powinny chodzic duzo luzniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vercedes Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Aha i jeszcze nie wspomnialem - te zolte maja wieksze te jakby piny. I na tych czarnych pisze 1,8V natomiast na tych zoltych tez pisze 1,8V, ale po "drugiej stronie" pisze tez Y04 albo YO4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...