patgaw Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Witam. Mam taki problem, że gdy włączę 3dmarka 2006 przechodzi pierwszy test, leci kawałek drugiego ("firefly forest") no i w tym momecie z nikad, gasnie monitor i komp sie wiesza. Nacisniecie caps locka nie zapala/gasi diody, komputer na nic nie reaguje. Nawet reset zbytnio nie pomaga, bo niby restartuje kompa ale monitor i tak sie nie zapala. Kare mam od niedawana wiec w wiele gier nie pogralem jeszcze, ale w CSS i COD4 wszystko jest ok. Moja karta graf to ASUS EAX1950PRO, stery do wszystkiego najnowsze, windows po formacie, na omegach to samo. troche googlowalem i szukalem o forach ale te odpowiedzi ktore znalazlem u mnie nie dzialaly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Podaj CAŁĄ I DOKŁADNĄ konfigurację kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patgaw Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Podaj CAŁĄ I DOKŁADNĄ konfigurację kompa. E6300 ASUS P5B EAX1950PRO 1GB RAM G.SKILL DDR2 800mhz zasilacz Delta dps-350AB 4A 2 dyski Monitor Samsung SyncMaster 755DFX chyba tyle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zasilacz moze ci nie wyrabiac. Sprobuj podlaczyc cos mocniejszego i pusc benchmarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patgaw Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 a tera windows mi jeszcze wywalil takie cos: // // Watchdog Event Log File // LogType: Watchdog Created: 2008-03-02 19:49:28 TimeZone: -60 - Środkowoeuropejski czas stand. WindowsVersion: XP EventType: 0xEA - Thread Stuck in Device Driver // // The driver for the display device got stuck in an infinite loop. This // usually indicates a problem with the device itself or with the device // driver programming the hardware incorrectly. Please check with your // display device vendor for any driver updates. // EaRecovery: 1 ShutdownCount: 13 Shutdown: 0 EventCount: 2 BreakCount: 2 BugcheckTriggered: 1 DebuggerNotPresent: 1 DriverName: ati2dvag EventFlag: 1 DeviceClass: Display DeviceDescription: Radeon X1950 Pro (Omega 3.8.442) HardwareID: PCI\VEN_1002&DEV_7280&SUBSYS_01821043&REV_00 Manufacturer: ATI Technologies Inc. (Omega 3.8.442) DriverFixedFileInfo: FEEF04BD 00010000 0006000E 000A1A63 0006000E 000A1A63 0000003F 00000008 00040004 00000003 00000004 00000000 00000000 DriverCompanyName: ATI Technologies Inc. DriverFileDescription: ATI Radeon WindowsNT Display Driver DriverFileVersion: 6.14.10.6755 DriverInternalName: ati2dvag.dll DriverLegalCopyright: Copyright © 1998-2004 ATI Technologies Inc. DriverOriginalFilename: ati2dvag.dll DriverProductName: ATI Radeon WindowsNT Display Driver DriverProductVersion: 6.14.10.6755 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Myśle że ta Delta powinna sobie poradzić, ale dla pewności najpierw sprawdź na czymś mocniejszym ( markowe 400W minimum), może to być także wina sterowników, jakich używasz obecnie?? Ściągnij jakieś inne, wyczyść dokładnie system driver cleanerem i zainstaluj nowe sterowniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patgaw Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Myśle że ta Delta powinna sobie poradzić, ale dla pewności najpierw sprawdź na czymś mocniejszym ( markowe 400W minimum), może to być także wina sterowników, jakich używasz obecnie?? Ściągnij jakieś inne, wyczyść dokładnie system driver cleanerem i zainstaluj nowe sterowniki :) dzisiaj przetestuje cziftekiem 390w, a drivery kazde testowalem, omegi, od ati najnowsze, ze strony asusa....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patgaw Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 no i przestestowalem zalmanem 400w, i jest lepiej ale nadal zle, przechodzi wiecej testow, ale przy jednym z ostatnich, i tak gasnie, tyle ze przez jakies 10s jeszcze moge wylaczyc capsa, i po restarcie wywala ze windows odzyskal sprawnosc po powaznym bledzie a winowajca byl ati2dvag.dll jakies pomysly?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Zmień sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patgaw Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 zmienialem z 5 razy. probowalem: najnowsze ati omegi starsze ati (7.4) asusowe i cos tam jeszcze bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Jakie masz temperatury karty graficznej ? Sprawdź w RivaTuner. Chłodzenie to oryginalne ? Jak tak to ustaw na 90-100% prędkość obrotów wiatraka (też w RivaTuner). Ja miałem wcześniej też Asusa x1950 PRO i po jakimś czasie musiałem wymienić chłodzenie ,bo te def. nie wyrabiało już nawet na 100%. Te radki się potworne grzeją ,a chłodzenie na tym Asusie jest do [gluteus maximus]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patgaw Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 jest 50 stopni na idle, dalem na wiatrak na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patgaw Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) no i to rozwiazalo po czesci problem, bo w grach juz jest ok, ale w 3dmarku jest dalej zle. w stressie mam 80 stopni. Edytowane 3 Marca 2008 przez patgaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 no i to rozwiazalo po czesci problem, bo w grach juz jest ok, ale w 3dmarku jest dalej zle. w stressie mam 80 stopni. Skoro rozwiazalo po czesci problem to karta do reklamacji (wada chlodzenia) albo chinczyk pasty nie dal.... etc., pomijam fakt piekarnika w obudowie bo pewnie go nie ma, zdejmij dla jaj jedna klape z obudowy i testuj, jak nie pomorze to na gware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patgaw Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 jest caly czas zdjeta 80 to jest za duzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 dla GPU ? No zdeka... Jak na gwarancji to bym oddał do serwisu ,a jak nie to wymiana chłodzenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...