MIKEY24 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Witam Zamierzam niedługo wymienić sprzęt. Wybór padł na Intel Core 2 Duo E4500 2,2 GHz. Chciałbym go podkręcić na min 3GHz. Jakie wybrać chłodzenie? 1. ASUS TRITON 70 - 63zł http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6551140 2. ASUS V-60 - 79zł http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6551138 3. Cooler Master Hyper TX 2 - 72zł http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C7630124 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Raczej cooler master, choć drogi w tym sklepie. Ja u siebie na miejscu zamówiłem za 60zł od ręki oczywiście, ale za to będę musiał czekać do kolejnego tygodnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 A możę lepiej dołożyc 9zł i kupić coś takiego: http://www.cooling.pl/thermalright-hr01-k8...ukt,477847.html i do teog jakiś tam wentylator np. Acutake 120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 i koszta rosną z 80zł do 100.. Z przesyłkami to się w 110 nie zmieści. Cooler Master. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Zamierzam niedługo wymienić sprzęt. Wybór padł na Intel Core 2 Duo E4500 2,2 GHz. Chciałbym go podkręcić na min 3GHz. Jakie wybrać Jeśli jeszcze nie kupiłeś tego procka to odpuść go sobie, i kup E2160@ do 3GHZ spokojnie pójdzie jak trafisz na dobrą sztukę ;) między nimi jest znikoma różnica w wydajności, ale cena już nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zala666 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Jeśli jeszcze nie kupiłeś tego procka to odpuść go sobie, i kup E2160@ do 3GHZ spokojnie pójdzie jak trafisz na dobrą sztukę ;) między nimi jest znikoma różnica w wydajności, ale cena już nie ;) Zgadzam sie w 100%. Powiem nawet wiecej, na osiagniecie wyniku >3GHz masz znacznie wieksze szanse na nowych e2160 niz na nowych e4xxx. W taki mrazie podaj teraz nowa kwote jaka chcesz przeznaczyc na chlodzneie CPU, oraz czy chcesz kupowac w konkretnym sklepie czy obojetne gdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKEY24 Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 teraz to juz sam nie wiem , byłem na goglach i wyczytałem ze 20 kwietnia maja wejść do sprzedaży Core 2 Duo E8300 za 163 USD czyli w przeliczeniu na złotówki coś około 400zł http://www.itpartner.pl/news/137088.html . Wiec prawdopodobnie poczekam na ten 20 kwietnia. Natomiast co sie tyczy E2160 jego sobie odpuściłem. A co jest z tymi Asusami? Na sieci nie mogę jakoś znaleźć ich testów. Może ktoś wrzuci ciekawego linka pokazujacego ich możliwość albo ich brak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Nie licz na 400zł. Pamiętaj, że ceny u nas w porównaniu do stanów są duże i ten proc będzie kosztował około 500-550zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zala666 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 zgadzam sie z predmowca, cena na pewno bedzie blizej 500 niz 400, niestety. Ze wzgledu na niska cene i duzy potencjal OC, oraz praktycznie brak roznicy w wydajnosci z e4xxx polecam e2160. Wiec jaka decyzja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Jeśli nie mozesz kupić Hr01 to kup to, z przesyłką wyjdzie minimalnie ponad 80zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKEY24 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Chyba mnie przekonaliście do tego e2160 :-) zainwestuje w lepszą płytę i poczekam az mi wpadnie wiecej kasy to kupie wtedy E8200. A co myślicie o Scythe SCKTN-2000 Katana 2 , na ostatnim teście egiełdzie wypadł całkiem nieźle? kosztuje 86zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Zainwestuj lepiej nawet w uzywke Infinity. Na przyszlosc sie przyda, ja kupilem ponizej 100zl. Chlodzi proca jak w podpisie pasywnie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKEY24 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Ciekawą propozycją może być ASUS TRITON 75 + ACUTAKE 120 mm. Cena zestawu około 85zł. HR-01 nie zmieści mi sie do obudowy więc on odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zala666 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 freezer 7 pro, TR ultra 90, katana II, uzywki ninja, infinity, cooltek auras ~55zl. Kazdy bedzie ok, raczej unikaj chlodzen asusa, wysoka cena i kiepsaka wydajnosc. Na twoim miejscu wzial bym coolteka albo freezera: bo bardzo wydajne za ta cene i wentylatora nie trzeba bedzie dokupywac. Na razie wystarcza, a pozniej jak wskoczysz na e8400 to pomyslisz o ewentualnej zmianie. Tak wiec koszt chlodzenia to 55-60zl + pezesylka + dobra pasta termoprzewodzaca: 25zl Zalman stg, 35 coollaboratory, 30 diamond ic7 czy jakos tak, ze wskazaniem na te ostatnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...