akodo Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 (edytowane) Witam! mój konfig: MSI K9AGM3-FIH AMD690G SAM2 Athlon64 X2 4000+ BOX 2szt KVR667D2N5/1G CL,5 Seagate 160GB ST3160815AS SATA2 8MB Vista Home Premium 32bit ATI X1950Pro Mam problem z nowym LCD 24" wide benq który podpiąłem przez DVI, system go wykrył automatycznie jako standardowy monitor PnP a sterowniki Catalyst Control Center pokazują mój monitor jako Dell jakiśtam ale obraz jest ok, 1920x1200 działa świetnie, podobnie wszystkie gry HL2 Crysis CallofDuty4 mają tę rozdzielczość (o dziwno poza Crysis inne gry działają dość dobrze mimo tak wysokiej rozdzielczości!) jest też dostępna 1680x1050 i również działa całkiem dobrze skalowana ale brakuje rozdzielczości 1440x900 :mur: Nie ma jej ani w systemie ani w grach, odznaczyłem opcję "ukryj tryby niedostępne dla monitora" ale nadal się nie pojawiła. Pomyślałem że zainstaluję sterownik z płytki do monitora ale tu jest problem, otóż gdy postępuję zgodnie z instrukcją do LCD aktualizując sterownik i wskazuję go na płytce to Windows podsumowuje to komunikatem - System wykrył że obecny sterownik monitor PnP jest najlepszym dla danego urządzenia - i na tym kończy się instalacja. Próbowałem usunąć domyślny sterownik i od razu wgrać właściwy ale nie da się, po restarcie jest już monitor PnP icon_sad2.gif Może wiecie jak zainstalować w Vista sterownik monitora "na siłę"? Próbowałem prawym klawiszem wybierać plik sterownika i dawać instaluj ale wywala błąd, że plik nie obsługuje tego typu instalacji. Edytowane 1 Marca 2008 przez akodo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...