Skocz do zawartości
coldain

Dylemat...

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym,ze w apollo niedostepna, a jak juz, to droga.

Ide walczyc z innymi sklepami ;]

//edit

Z kdo:

http://kdo.pl/sc/758fsaxvb9ko,pc

Mysle, ze calkiem fajny zestawik ;) Do tego tylko dolicz jakis naped DVD i bude.

Edytowane przez novy154

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno być ok ;). Ja kupowalem u nich proca, mobo i grafe , ale jako pojedyncze części. Musialbys pewnie zadzwonic i się dopytać. Co do zestawu: ewentualnie mozna by wziąc minimalnie mocniejszą zasilke, ale mysle, ze ten amacrox powinien sobie poradzic...

No i nie daj sobie wcisnąć plomby pod zadnym pozorem.

Edytowane przez novy154

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiem o tym plomby to czyste zło ;/ rozważam jeszcze jeden sklep, zobaczymy jak wyjdzie

dobra jescze jedno zestawienie

Dołączona grafika

raty akurat coś tu zmienić? za pare minut dam podsumowanie wszystkich zestawów i może mi ktoś wskaże z którego sklepu i jaki najlepiej wybrać ;)

Edytowane przez coldain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra poprawki wrzucone, wybrałem procka z 2Ghz, gdyż jednak jest te 4Ghz zamiast 3.6 ;) Myślę, że mój ostateczny wybór padnie na ten zestaw:

Dołączona grafika

nie będzie już żadnych uwag do tego? nie trzeba jakichś dodatkowych coolerów? nie chce mieć kompa spalonego po kilku dniach :)

Edytowane przez coldain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ładnie i pieknie, ale zmien tego procka na E2160, za te 35 zł to prawie 0,7l mozna kupic albo dolozyc do minimalnie lepszej zasilki. No i nie wiem, czy nie lepiej seagate'a? Nie siedze w dyskach.

@coldain

Kupujesz w Techplanet?

To możesz wziąć zamiast amacroxa np MC-400 http://www.techplanet.pl/index.php?gk=0&am...mp;filtr=szukaj

MINIMALNIE mocniejszy, cena podobna, jedynie amacrox bedzie chyba troche cichszy.

Edytowane przez novy154

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra poprawki wrzucone, wybrałem procka z 2Ghz, gdyż jednak jest te 4Ghz zamiast 3.6 ;) Myślę, że mój ostateczny wybór padnie

...

nie będzie już żadnych uwag do tego? nie trzeba jakichś dodatkowych coolerów? nie chce mieć kompa spalonego po kilku dniach :)

Spytaj w dziale z zasilaczami po jakim czasie się spali przy 3.6 GHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dwaIP

Facet sie pomylił po prostu. Zadne 4 Ghz, zdane 3,6 Ghz, nie mnozy sie taktowania x ilosc rdzeni ;)

Przeciez ten procek nie byłby w stanie na ludzkim napieciu uzyskac stabilnie takiej czestotliwosci.

Nie wprowadzaj zamieszania w kolejnym temacie ;)

Edytowane przez novy154

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak radza bierz e2160. spokojnie go na BOXie mozesz do 3 podkrecic nawet :] sam mam i na boxie chwilowo jade i mam 2.8ghz temp w stresie co prawda 70* ale jak go przetaktujesz na 2ghz to temp sie az tak bardzo nie podniesie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chodziło mi o 2x 2Ghz czy razem 4Ghz mój błąd ;/ Co do zasilacza to zależy ma jak najbardziej na stabilności, wydaje mi się że Amarcox lepszy niż ModeCom ale mogę się mylić. Co do podkręcania też właśnie o tym myślałem, że 1.8 do 2.0 podkręcić, tylko nie wiem czy dodatkowego chłodzenia nie będzie, no i głośność pracy ma trochę wpływ, bo zazwyczaj sypiam przy włączonym pececie, to jednak mówicie E2160 a zasiłka jaka, ta co jest czy ModeCom?

Edytowane przez coldain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Modecom=Amacrox.

Amacrox=Modecom.

Z tym że Amacrox może być troszkę cichszy i nie daj sobie wcisnąć FEEL'A.

EDIT: Sie spóźniłem [;

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mattis, o jakiej obudowie mówisz, tej microATX czy o tej która podał Grzechu? ta mATX jest dosyć ładna, ale nie wiem jak z funkcjonalnością ;)

myślę, że to już nieaktualne, gdyż I-Box Lion 604W to większa wersja i poprostu wezmę tą :)

Edytowane przez coldain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ coldain

1. Nie mnozy sie taktowania procka x ilosc rdzeni.

2. Bez zmiany chlodzenia na lepsze powinienes na e2160 osiagnac okolice 3 Ghz ;)

3. Jak juz koledzy pisali, modecom mc i amacrox to te same konstrukcje rozniace sie tylko wiatrakiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi