novy154 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Z tym,ze w apollo niedostepna, a jak juz, to droga. Ide walczyc z innymi sklepami ;] //edit Z kdo: http://kdo.pl/sc/758fsaxvb9ko,pc Mysle, ze calkiem fajny zestawik ;) Do tego tylko dolicz jakis naped DVD i bude. Edytowane 2 Marca 2008 przez novy154 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldain Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Tylko raty w tym sklepie trochę wysokie ;) I nie wiem jak z supportem z ich strony, tzn. czy mają dobre opinie, znają się na rzeczy, etc bo plomb chyba nie zakładają? http://kdo.pl/sc/bqey18xvb9lh to by przeszło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Powinno być ok ;). Ja kupowalem u nich proca, mobo i grafe , ale jako pojedyncze części. Musialbys pewnie zadzwonic i się dopytać. Co do zestawu: ewentualnie mozna by wziąc minimalnie mocniejszą zasilke, ale mysle, ze ten amacrox powinien sobie poradzic... No i nie daj sobie wcisnąć plomby pod zadnym pozorem. Edytowane 2 Marca 2008 przez novy154 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldain Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) tak wiem o tym plomby to czyste zło ;/ rozważam jeszcze jeden sklep, zobaczymy jak wyjdzie dobra jescze jedno zestawienie raty akurat coś tu zmienić? za pare minut dam podsumowanie wszystkich zestawów i może mi ktoś wskaże z którego sklepu i jaki najlepiej wybrać ;) Edytowane 2 Marca 2008 przez coldain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Ram bralbym kingi, nie kingmaxy. Mobo pewniejsza chyba ga-p31-ds3l. Ogolnie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldain Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Miało być Kingston, jakoś mi się nazwy pomyliły zaraz poszukam innej mobo i wrzucę poprawki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Szukaj, szukaj:) Jeżeli Kingstonów nie bedzie to moze GoodRamy 800Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldain Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Dobra poprawki wrzucone, wybrałem procka z 2Ghz, gdyż jednak jest te 4Ghz zamiast 3.6 ;) Myślę, że mój ostateczny wybór padnie na ten zestaw: nie będzie już żadnych uwag do tego? nie trzeba jakichś dodatkowych coolerów? nie chce mieć kompa spalonego po kilku dniach :) Edytowane 2 Marca 2008 przez coldain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Wszystko ładnie i pieknie, ale zmien tego procka na E2160, za te 35 zł to prawie 0,7l mozna kupic albo dolozyc do minimalnie lepszej zasilki. No i nie wiem, czy nie lepiej seagate'a? Nie siedze w dyskach. @coldain Kupujesz w Techplanet? To możesz wziąć zamiast amacroxa np MC-400 http://www.techplanet.pl/index.php?gk=0&am...mp;filtr=szukaj MINIMALNIE mocniejszy, cena podobna, jedynie amacrox bedzie chyba troche cichszy. Edytowane 2 Marca 2008 przez novy154 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Dobra poprawki wrzucone, wybrałem procka z 2Ghz, gdyż jednak jest te 4Ghz zamiast 3.6 ;) Myślę, że mój ostateczny wybór padnie ... nie będzie już żadnych uwag do tego? nie trzeba jakichś dodatkowych coolerów? nie chce mieć kompa spalonego po kilku dniach :) Spytaj w dziale z zasilaczami po jakim czasie się spali przy 3.6 GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) @dwaIP Facet sie pomylił po prostu. Zadne 4 Ghz, zdane 3,6 Ghz, nie mnozy sie taktowania x ilosc rdzeni ;) Przeciez ten procek nie byłby w stanie na ludzkim napieciu uzyskac stabilnie takiej czestotliwosci. Nie wprowadzaj zamieszania w kolejnym temacie ;) Edytowane 2 Marca 2008 przez novy154 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Jak radza bierz e2160. spokojnie go na BOXie mozesz do 3 podkrecic nawet :] sam mam i na boxie chwilowo jade i mam 2.8ghz temp w stresie co prawda 70* ale jak go przetaktujesz na 2ghz to temp sie az tak bardzo nie podniesie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 One prawdopodobnie cos maja z czujnikiem temp. W kazdym razie, temp nie ma co sie az tak bardzo przejmowac. Trzymac sie ponizej 80*C i bedzie okej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldain Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) No chodziło mi o 2x 2Ghz czy razem 4Ghz mój błąd ;/ Co do zasilacza to zależy ma jak najbardziej na stabilności, wydaje mi się że Amarcox lepszy niż ModeCom ale mogę się mylić. Co do podkręcania też właśnie o tym myślałem, że 1.8 do 2.0 podkręcić, tylko nie wiem czy dodatkowego chłodzenia nie będzie, no i głośność pracy ma trochę wpływ, bo zazwyczaj sypiam przy włączonym pececie, to jednak mówicie E2160 a zasiłka jaka, ta co jest czy ModeCom? Edytowane 2 Marca 2008 przez coldain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Amacrox niemal identyczny co MC.Róznica bodajze tylko w wiatraku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Modecom=Amacrox. Amacrox=Modecom. Z tym że Amacrox może być troszkę cichszy i nie daj sobie wcisnąć FEEL'A. EDIT: Sie spóźniłem [; Edytowane 2 Marca 2008 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldain Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 przepraszam, że zapytam ale co to ten FEEL? nie widzę tam żadnego modelu o tej nazwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 przepraszam, że zapytam ale co to ten FEEL? nie widzę tam żadnego modelu o tej nazwie Modecom Feeel, a ta obudówka IBOX to nie czasem mATX ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldain Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 zgadza się microATX to źle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Źle bo płyta Ci nie wejdzie. Bierz Cooler Master Elite 33X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Tą obudowe moge Ci polecic ale wsadzając w nią 88GTS Mugena robi sie ciasno ale jak dla Ciebie spokojnie wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldain Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) mattis, o jakiej obudowie mówisz, tej microATX czy o tej która podał Grzechu? ta mATX jest dosyć ładna, ale nie wiem jak z funkcjonalnością ;) myślę, że to już nieaktualne, gdyż I-Box Lion 604W to większa wersja i poprostu wezmę tą :) Edytowane 2 Marca 2008 przez coldain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Mówie o Tej co Grzechu:)Bo Tylko tą widziałem na wsłane oczy :P(Znaczy inne też ale z tych fajniejszych to tą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 @ coldain 1. Nie mnozy sie taktowania procka x ilosc rdzeni. 2. Bez zmiany chlodzenia na lepsze powinienes na e2160 osiagnac okolice 3 Ghz ;) 3. Jak juz koledzy pisali, modecom mc i amacrox to te same konstrukcje rozniace sie tylko wiatrakiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldain Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 @novy154 ok dzięki za rady, będe pamiętał na przyszłość :) jutro postaram się z nimi dogadać już, mam nadzieję, że wszystko będzie ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...