marekjs Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Witam. Dawno tu nie zaglądałem i może zrobię zonka, jeśli zapytam czy jest możliwe wpakowanie 3x1GB 400MHz na 3 sloty na tą płytę. 2x1GB spokojnie chodzi w dualu, ale jak dorzucam 3 kość to mam jakieś 2,53GB. Pytanie, czy jest możliwe odpalenie tej płyty na takich kościach,czy nie. Nie chodzi mi o wydajność w tym momencie,ale o ilość pamięci. Miałem 2x512MB Patriot PSD1G400KH,ale potrzebuję więcej RAMu. Jedną kość mogę oddać do sklepu , więc płaczu nie ma. Pozdrawiam Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 w manualu jest niby napisane ze przy 400MHz tylko do 2GB. Ustaw pamięci synchro z fsb proca (no chyba, że masz bartona fsb=400Mhz). Ale nie wiem jak wtedy z dual chanellem... musiałby być wyłączony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zostaw dwie kostki po 1gb Czasami pojawialy sie problemy nawet z 3x512 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekjs Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 w manualu jest niby napisane ze przy 400MHz tylko do 2GB. Ustaw pamięci synchro z fsb proca (no chyba, że masz bartona fsb=400Mhz). Ale nie wiem jak wtedy z dual chanellem... musiałby być wyłączony Zostaw dwie kostki po 1gb Czasami pojawialy sie problemy nawet z 3x512 :) Niestety nie dało sie z tym nic zrobić. 2x1GB chodzi w miare rozsądnie, nawet z odpalonym i wyżyłowanym VirtualBoxem. Trzecia kość poszła spowrotem do sklepu :) Mieliście rację. THX Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...