ara Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Dzisiaj wymieniłem swój poprzedni zasilacz Antec Truepower 430w, na tego corsaira i mam problem, wiatrak w nowym zasilaczu praktycznie cały czas kręci się z tą samą niską prędkością, niezależnie czy jest obciążony czy nie, poza tym po jakimś czasie robi się bardzo gorący i prawdopodobnie przez to temperatura procka w stresie wzrosła o około 10 stopni, czy on ma tak wolno chodzić, czy trafił mi się trefny egzemplarz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 No niestety cichy zasilacz ma to do tego, że bardzo wolno kręci wentylem i do wentylacji budy kompletnie się nie nadaje :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Jaką masz obudowę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 To normalne w Corsair tak wentyle się kręcą ja mam 620 i przy kręceniu sprzętu z podpisu tylko nieznacznie przyspiesza -ale padł biedaczek ,robi zwarcie w domu wywala korki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Jaką masz obudowę? Modecom Emotion, w środku mam 2 wentyle 8cm, jeden z przodu, drugi z tylu + wiatrak na grafice i procesorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Dzisiaj wymieniłem swój poprzedni zasilacz Antec Truepower 430w, na tego corsaira i mam problem, wiatrak w nowym zasilaczu praktycznie cały czas kręci się z tą samą niską prędkością, niezależnie czy jest obciążony czy nie, poza tym po jakimś czasie robi się bardzo gorący i prawdopodobnie przez to temperatura procka w stresie wzrosła o około 10 stopni, czy on ma tak wolno chodzić, czy trafił mi się trefny egzemplarz ?To normalne dla tego zasilacza, wszystko z nim ok, za wolne obroty (ciszę) płacimy wyższą temperaturą wewnątrz. Wystarczy jednak dodać jakąć cichą i powolną 12cm na tył budy i problem w dużej mierze rozwiązany! EDIT: właśnie docytałem, jaką masz budę. No cóż, nie jest to "demon przewiewności"... Edytowane 4 Marca 2008 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...