MechWarrior Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 Witam posiadam płyte gigabyte GA81945P-G osiaga ona spokojnie fsb ponad 1066 , core 2 duo podobnie jak obciety pentium dual core pracuja na fsb 800 czyli tak jak mój pentium 4 , w opisie na stronie producenta nie ma że płyta obsługuje c2d jednakże model plyty ga945p-s3 juz ta obslugę ma. I tu pojawia się moje pytanie czy po zakupie c2d i wlozeniu do mej płyty nie bedzie on działał? czy roznica miedzy moja plyta a 945p-s3 to tylko prawidlowe wykrycie core2duo i automatyczne ustawienie mu odpowiednich napiec? czy po wlozeniu c2d do mnie bedzie wszystko okay tylko bede musiał ręcznie ustawić napięcie i szyne ?? z góry dziekuję za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 odpoweidzi są dwie: 1) inne sekcje zasilania, które nie dadzą rady z C2D 2) masz topik o intelach to sio tam. Tutaj tylko o AMD się pisze więc nie czeka na Cie nic miłego raczej. Ale na serio to szukaj w temacie o LGA775 bo o to Ci chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechWarrior Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 sorka za zly dzial jeśli mozna to poprosze o przeniesienie do wlasciwego. Co do sekcji zasilania przecierz c2d pobiera 2x mniej pradu niz moj presHOT :P i dziala na mniejszym napieciu , wiec czemu miało by nie dać rady :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Inaczej zasilany, inne połaczenia na Vid'ach itp itd. Kupa róznic wbrew pozorom. A co do pobieranej mocy to raczej zasilacz a nie sekcja zasilająca płyty. Po prostu róznica pokoleń między cepami i tyle. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechWarrior Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) to może chodziarz pentiuma dual core wcisne czy też kupa? w sesie nowe dual core czyli pochodne c2d pentiuma D nie chce :P Edytowane 2 Marca 2008 przez MechWarrior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) to może chodziarz pentiuma dual core wcisne czy też kupa? w sesie nowe dual core czyli pochodne c2d pentiuma D nie chce :PNie licz na to. Jesli nie wspiera C2D to tez nie wspiera PDC. Mialem taki sam myczek z Asusem P5LD2 , rewizja 1.03 nie , ale juz 2.01 tak... Czipset sam w sobie moze , ale nie mobas poprzez polaczenia na lga... Edytowane 2 Marca 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) GA81945P-G nie wspiera ani C2D, ani Pentium Dual Core, ani Celeronów 4XX. Nie będzie działać z tymi procesorami, nawet nie wejdziesz do biosu, bo będzie czarny ekran. http://www.giga-byte.com/Support/Motherboa...?ProductID=1906 Płyta jest tylko w jednej rewizji i niech mnie ktoś poprawi, jeśli piszę nieprawdę. Edytowane 2 Marca 2008 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Cytat z testu na nvision (trochę samodzielności...): Gigabyte GA-81945P-G-RH Podobnie jak w przypadku Asusa P5LD2 rev 1.03G płyta nie uruchomiła się z procesorem Core 2 Duo E4300. Na tym nasze możliwości w zakresie testowania tego procesora na tej płycie się zakończyły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Teoretycznie dalo by sie zrobic ze dziala, oczywiscie sposob nieinwazyjny ;) . Trzeba by bylo zaizolowac jeden pin na procku zeby pogodzic 7 i 8 bitowy vid. Na asrockach i intelach działa, na asusach nie, na gb nie mam pojecia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...