rampage Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Co sądzicie o pompce Resun SP-2500? Dzisiaj zapytałem się w sklepie akwarystycznym i przedawca mi ją polecił. Może ktoś ją ma? Jej parametry to: 1400l/h, moc chyba 17W. Cena 43zł - węc chyba tanio. I co Wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 a jaka wysokosc slupa wody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 "Bardzo duzo" mozna o nie znalezc :? Strömungs/Filterpumpe Strömungspumpe mit großer Leistung, 18 Watt, 1400 l/h, 1,5 mtr-Höhe Resun SP-2500 EURO 20,50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 No za te pieniądze wydaje się całkiem sensowna. Ale najlepiej będzie jak się wypowiedzą osoby które miały z nią styczność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rampage Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 reed - ta która jest na zdięciu to ma jeszcze chyba jakiś filtr na wlocie, którego ta w którą widziłem nie miała, ale ogólnie to samo. No i cena nie 20euro, ale w przeliczeniu coś koło 10 euro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Za ta cenę parametry super :), ale ciekawe jak z jakością :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rampage Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Mateoosh - wygląda solidnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 osiagi porownywalne z MJ1000 ale moc troszkawo przyduzawa :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 reed - ta która jest na zdięciu to ma jeszcze chyba jakiś filtr na wlocie, którego ta w którą widziłem nie miała, ale ogólnie to samo. No i cena nie 20euro, ale w przeliczeniu coś koło 10 euro :) Hehhe, cena w ojro, bo jedyne co znalazlem w necie o tej pompce, to wlasnie to co wkleilem, z niemieckiego sklepu akwarystycznego. Cena rzeczywiscie wyglada ciekawie, tylko ta moc :? Jako zatapialna, IMHO bedzie podgrzewac wode i chlodnica bedzie musiala odprowadzic dodatkowe kilkadziesiat Watt :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rampage Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 no ale PH802 ma chyba 22W i też jako zatapialna pracuje. A im większa moc tym lepiej bo z niczego nie ma nic i nigdy nie uwierzę w pompkę pompującą na 1,5m, 1400l/h i żrącą np tylko 7W - perpetum mobile? - chyba nie - poprostu ma w rzeczywistości gorsze osiągi. A te 18 W przy >80W t-birda to nic dla nagrzewnicy. Pozatym, nie cała energia jest oddawana do wody - wielka jej część wprawia w ruch wirnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 eheh ja sobie spraiwłem po 001 aquaszuta... 2000l/h pisze 30 w dzisiaj mierzyłem z ojcem wyszło mi 40w... eheh różne rzeczy piszą.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 killah ile dales za tego aquaszuta:?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 no ale PH802 ma chyba 22W i też jako zatapialna pracuje. A im większa moc tym lepiej bo z niczego nie ma nic i nigdy nie uwierzę w pompkę pompującą na 1,5m, 1400l/h i żrącą np tylko 7W - perpetum mobile? - chyba nie - poprostu ma w rzeczywistości gorsze osiągi. A te 18 W przy >80W t-birda to nic dla nagrzewnicy. Pozatym, nie cała energia jest oddawana do wody - wielka jej część wprawia w ruch wirnik. ...ktory wykonujac prace nad woda przyczynia sie do wzrostu jej energi wewnetrznej, a ze temperatura jest funkcja energii wewnetrznej, ona takze rosnie. Polecam doswiadczenie paskala z kalorymetrem i mieszadlami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rampage Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Witchhunter - jakby nie patrzeć - masz rację :) A co do pompki - dzisialj leciałem kupić i za*ebali mi kieszonkowcy portfel w autobusie wraz z dokumentami i kasą! :( Zrządzenie losu? Głos Boga - "nie kupuj tej pomki"? Ciekawe.... Może one jakieś nieszczęścia na ludzi ściągają - radzę uważać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...