Gość Firekage Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 To raczej znaczy (imho) , ze odczyt predkosci masz tylko na pierwszym kanale , skoro sa 4 potencjometry to mozesz nimi regulowac , ale progsy nie podadza ilosci obrotow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) boxer - zmartwiłeś mnie tym zdaniem : ... czy to znaczy że Panel kontroluje tylko 1 z 4 wentylatorów jak są podłączone ??? są 4 kanały i każdy kanał reguluje wentylatory w zakresie 5-12v To raczej znaczy (imho) , ze odczyt predkosci masz tylko na pierwszym kanale , skoro sa 4 potencjometry to mozesz nimi regulowac , ale progsy nie podadza ilosci obrotow. Zgadza się. Cooltek jest podłączany bezpośrednio do Molexa od zasiłki za pośrednictwem 2 pinów( 12v i masa), dlatego o żadnym programowym odczycie obrotów wentylatora nie może być mowy. Na koncówce kabla idącego od pierwszego kanału masz dodatkowy kabelek, który podpinasz do mobasa i sczytuje Ci obroty wentyla. Nie wiem jak to jest rozwiązane w Akasie lub w droższych Zalmanach i Scythe, ale jeśli nie masz wentyli z dodatkowym kablem to musisz regulować prędkość na słuch. Mnie to nie przeszkadza, ale szybciej by było ustawić sobie RPM kręcąć jedną ręką niż sprawdzać w jakim położeniu jest pokrętło. No cóż na czymś musieli obciąć koszty :-| Mnie się ten Cooltek podoba jak będą czarne, to sobie kupie drugi taki, tylko że czarny :) Edytowane 31 Marca 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) UPDATE: Od jakiegoś czasu jest juz dostępna wersja czarna regulatora Cooltek http://www.allegro.pl/item361756826_coolte...ent_czarny.html Edytowane 13 Maja 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Oooo Coolteku nadchodzę :D Ten kabel naprawdę sie tak slabo trzyma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 No i Panowie zbliża sie rok od zakupu tego kontrolera i wszystko działa jak ta lala. Cooltek bangla jakby był nowy, ani śladu zużycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...