Miczq Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Rev 2 http://picasaweb.google.com/WcintheboX/Rev...key=F-hnXVEIMt0 Rev 2.5 http://picasaweb.google.com/WcintheboX/Rev...key=xLQGIo4GmYA Nastapily zmiany pozytywne jak i negatywne jak zmiana zewnetrznych kolanek zmiana wezy na przezroczyste (bedzie czarny barwnik) inne wyprowadzenie kabli zasilajacych od wentyli zmiana wentyli na acutace a z negatywow popekana pleksa jeszcze wiecej rys i dodatkowe ramki zaslaniajace wentyle na chlodnicy (sylikony od acutace wypychaly listwy) w planie na rev 3 mam zmiane pleksi na blache alu dolozenie bloku na chipsecie prawdopodobnie swiftech zmiane duzej chlodnicy na ciensza i schowanie wentyli wewnatrz skrzynki w dalekim planie zmiane pompek na liangi prawdopdobnie z topami i rezami od EK i ponowna zmiane wentyli tym razem na scythe sflexy i to by bylo na tyle mam nadziej ze komus sie chociaz troche podoba EDYTA na szybko tempy ze stress (orthos small 2h prior 4) bios ustawione 1.472v z wlaczonym orthosem spada do 1.456-1,440v - cpu z tempy ze speedfana, smart guardian i biosu (idle) idle 24-26c stress 58-60c grafe narazie moge podac tylko idle z everesta procesor graficzny 34c pamiec 26c (i tu niespodzianka na pelnych obrotach wentyla fabrycznego bylo grubo ponad 30c jak widac domowe radiatory sa niepokonane) otoczenie procesora 32c Edytowane 10 Marca 2008 przez Miczq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 jakie temperatury ? mogłeś pokusić się o blok na NB bo pewnie nie ma chłodno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 właśnie jakie tempy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 tempy w edycie na gorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Gratulacje, wreszcie jakis WC box, ktory nawet mnie sie podoba :) Staranne wykonanie, ladnie polozone weze i przelot przez obudowe, dobrze zagospodarowane miejsce wewnatrz. Po tym jak zobaczylem na allegro a pozniej na forum WC-box zbudowany z drewna i plexi za kosmiczna cene, do tego pudlo takiej wielkosci jak by ktos tam telewizor chcial wstawic, albo zbudowac druga bude na kompa, przy czym moze z 10% miejsca wewnatrz bylo wykorzystane... Do tego mase wlozonej pracy wlasnej. Jak ostatecznie to pracuje? Bo z tego co widzialem w pierwszej galerii box jest zabudowany z kazdej ze stron, 1x120 mm zasysa powietrze a 3x120 wyciaga, w drugiej galerii jeden boczek jest otwarty. Po zamknieciu skrzynki przelot powietrza raczej nie byl by wystarczajacy... Ewentualnie z tylu wrzucil bym jakas siatke i nawiercil troszke otworow w dnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Dziekuje ciesze sie ze sie podoba:) boki sa narazie zdjete nie patrzylem jeszcze jak sie sprawdza zamknieta ale mysle ze nie bedzie tak zle Potestuje i wrzuce poznij spostrzezenia prawdopodbnie mam jednak uszkodzony czujnik temp na procu albo zwyczajnie zle podaje bo tempy ze speedfana sa juz prawidlowe nie wiem gdzie lezy wina idle 24-26c stress 58-60c Dodalem nowe fotki do rev 2.5 gdyby ktos byl ciekawy jak rozwiazalem podlacznie pompek i rozmieszczenie kabli Edytowane 2 Marca 2008 przez Miczq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 zastanawia mnie jedno ... zrobiłeś boxa zapewne dlatego że wszystko by sie w budzie nie mieściło ale z tego co widzę to chłodnica też wystaje :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...