Skocz do zawartości
bociczek

Windows Xp Czy Vista (32 Czy 64-bit)

Rekomendowane odpowiedzi

W zasadzie tak jak jest w temacie. Który system lepiej się nada do grania i normalnej pracy?

Konfiguracja kompa:

Proc: AthlonX2 4200+

Ram: 2gb GoodRam

Grafika: GF 7300GT

Dysk: WD 160GB ATA

Liczę na odpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram, Vista x64 jest calkiem sympatyczna, bardziej przyszlosciowa ( >3 GB RAM ), nie co roku sie kupuje system.

Generalnie vista 32 i 64 bitowa to dwie rozne bajki.

Co do kompatybilnosci nie mam problemow na viscie x64, ale gier nie sprawdzalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co mam wybrać? Bo już sam nie wiem. Aktualnie siedzę na XP Home z SP2 i tak dziwnie powoli chodzi :/ (winamp + cs 1.6 = 40-50fps na czystym sytemie) . Opłaca się kupować Vistę x64 ? Jeśli tak, to czy nie będzie problemów ze sterami do tego kompa?

Przypomnę konfigurację:

Proc: AthlonX2 4200+

Ram: 2gb GoodRam

Grafika: GF 7300GT

Dysk: WD 160GB ATA

Sieciówka: Edimax EW-7128 (ma stery do WinXP 64bit, więc i do Visty też będą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz miec przejsciowe trudnosci ( natury roznej ) - problem wieku dziececego.

ale mysle, ze to ci sie oplaci za jakis czas a i teraz mozna go bez problemu uzywac komfortowo.

Tylko tak jak mowie, musisz sie zorientowac w temacie gier, a z tego co wiem nie jest rozowo

:huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz czy do wszystkiego co masz sa sterowniki pod viste 64.

Jesli sa to imho warto brac - system nie jest taki straszny jak go maluja, a mi po przesiadce wydaje sie wygodniejszy w uzyciu i od kiedy wrzucilem Viste jeszcze nie mialem powodu by odpalic XPka..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar składać nowego kompa na procesorze Intel Core2 Quad Q6600. Pamięć będe miał corsair dominator 2 x 1GB 1066 MHz. Kopmuter ten będzie przeznaczony szczególnie do pracy w programach do tworzenia grafiki 3D Zastanawiam sie jednak czy kupić Viste czy Xp Home Edition? Proszę o pomoc. Interesują mnie szczególnie informacje o tym ile rdzeni obsługuje xp i który system lepiej sobie poradzi w obróbce grafiki 3d (korzystam z 3Ds Maxa) ? Z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi