bociczek Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 W zasadzie tak jak jest w temacie. Który system lepiej się nada do grania i normalnej pracy? Konfiguracja kompa: Proc: AthlonX2 4200+ Ram: 2gb GoodRam Grafika: GF 7300GT Dysk: WD 160GB ATA Liczę na odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 xp 32 bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Dobra, wiec zostaje przy XP. A potem jak kupię (mam taki zamiar przynajmniej :) ) 8600GT, to dalej zostać przy XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mansonfan Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 (edytowane) Vista x64 jesli nie masz wymyslnych urzadzen do ktorych nie ma sterow i dostatecznie mocny komp na Viste, btw ja wlasnie jade na Viscie x64 Edytowane 2 Marca 2008 przez Mansonfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Popieram, Vista x64 jest calkiem sympatyczna, bardziej przyszlosciowa ( >3 GB RAM ), nie co roku sie kupuje system. Generalnie vista 32 i 64 bitowa to dwie rozne bajki. Co do kompatybilnosci nie mam problemow na viscie x64, ale gier nie sprawdzalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Czyli co mam wybrać? Bo już sam nie wiem. Aktualnie siedzę na XP Home z SP2 i tak dziwnie powoli chodzi :/ (winamp + cs 1.6 = 40-50fps na czystym sytemie) . Opłaca się kupować Vistę x64 ? Jeśli tak, to czy nie będzie problemów ze sterami do tego kompa? Przypomnę konfigurację: Proc: AthlonX2 4200+ Ram: 2gb GoodRam Grafika: GF 7300GT Dysk: WD 160GB ATA Sieciówka: Edimax EW-7128 (ma stery do WinXP 64bit, więc i do Visty też będą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Mozesz miec przejsciowe trudnosci ( natury roznej ) - problem wieku dziececego. ale mysle, ze to ci sie oplaci za jakis czas a i teraz mozna go bez problemu uzywac komfortowo. Tylko tak jak mowie, musisz sie zorientowac w temacie gier, a z tego co wiem nie jest rozowo :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Vista - obojętne jaka bo i tak wg licencji możesz instalować jaką chcesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Sprawdz czy do wszystkiego co masz sa sterowniki pod viste 64. Jesli sa to imho warto brac - system nie jest taki straszny jak go maluja, a mi po przesiadce wydaje sie wygodniejszy w uzyciu i od kiedy wrzucilem Viste jeszcze nie mialem powodu by odpalic XPka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachucx Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Witam. Mam zamiar składać nowego kompa na procesorze Intel Core2 Quad Q6600. Pamięć będe miał corsair dominator 2 x 1GB 1066 MHz. Kopmuter ten będzie przeznaczony szczególnie do pracy w programach do tworzenia grafiki 3D Zastanawiam sie jednak czy kupić Viste czy Xp Home Edition? Proszę o pomoc. Interesują mnie szczególnie informacje o tym ile rdzeni obsługuje xp i który system lepiej sobie poradzi w obróbce grafiki 3d (korzystam z 3Ds Maxa) ? Z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 ile rdzeni obsługuje xpTyle ile producent wsadzi w CPU. Co innego ze czym ich wiece jtym gorzej je obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Vista - obojętne jaka bo i tak wg licencji możesz instalować jaką chcesz mozesz sie podeprzec jakims linkiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 http://www.microsoft.com/about/legal/useterms/default.aspx Vista jest licencjonowana na konkretną wersję bez podziału na x86/64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...