Moomin81 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Witam Wczoraj zainstalowałem grę fifa06 a później jakiś patch do tej gry. Po uruchomieniu tego patcha system zaczoł się zachowywać dziwnie (możliwe że jakiś robal)- strasznie zwolnił i nie reagował na myszkę i klawiaturę. Postanowiłem zresetować komputer(nie miałem wyjścia - ctrl alt del nic nie dało) i od tej pory system się nie uruchamia. Pojawia sie logo windows xp i po paru chwilach obraz staje się czarny). Nie pomogło uruchomienie komputera w trybie awaryjnym. Nie mogłem tez przywrócić systemu z punktu przywracania. Postanowiłem więc system uratować - botując z płytki instalacyjnej z win xp. Wybrałem opcję napraw, zalogowałem się jako root i uruchomiłem chkdsk z opcjami (dokładnie nie pamiętam) /P /R Chkdsk sprawdził cały dysk i okazało się że twardziel jest oka system jak nie wstawał tak nie wstawał. Postanowiłem naprawić system po przez zainstalowanie nowych plików systemowych (zamiast całej pełnej instalacji) tzn instalator winxp znalazł poprzednią instalację i na pytanie czy naprawic istniejącą odpowiedziałem twierdząco (wcisnołem R i dalej ENTER) Instalator skopiował pliki na HD po czym się zrestartował aby kontytnuować proces instalacji Po wznowieniu nastąpiła kontynuacja instalacji ale do czasu kiedy pasek postępu sięga jakieś 60-65% (pozostało 34 min do końca instalacji) w momencie intsalacji urządzeńi cały proces stoi w miejscu - przynajmniej tak się wydaje tzn nie ma objaw zwisu (wskaźnik myszki reaguje normalnie, co chwilę zmieniają się informacje dotyczące "wspaniałości" systemu windows xp) ale pasek stanu ani drgnie i chrobotanie dysku wskazujące jego aktywność ustaje - stan ten trwa i trwa. Po ok 20 min zresetowałem komputer - system zaczyna na nowo kontynuację instalacji do tego samego momentu co wcześniej. Powtórzyłem to kilka razy i za każdym razem to samo. Odłączyłem wszystkie urządzenia (z portów usb) a nawet kartę tv i nadal nic. Muszę dodać jeszcze jedno - od tygodnia mam problem z windowsem tzn dziwne zwisy i blue screeny (w części pomogła instalacja starszych sterowników forceware do karty graficznej) ale nadal czasami niektóre programy się wieszały bez powodu - np wygaszacz albo gra fifa, nie działa też CCleaner i TuneUP Utilities oba reagują w ten sam sposób:uruchamia się na sek albo dwie a po chwili znika (tak jakby task automatycznie został zamykany- tylko przez co?), Tuner TV przestał działać ("..nie mozna utwożyć wykresu.." - czy coś w tym stylu pojawia się w PVR2), po podłączeniu telefonu Motorola V3 (via Mobile Phone Tools) pojawia się komunikat o dołączeniu nowego urządzenia i trwa instalacja sterownika motorola modem driver czy coś w tym stylu po czym kreator instalacji informuje że instalacja sie nie powiodła! Zależy mi na tym aby system uruchomić bez całkowitej reinstalacji z formatem bo mam tam sporo zainstalowanych programówi ważnych danych - ponowna instalacja zajeła by wieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...